Zupy dla niemowląt

... . Jednak już w drugim półroczu życia maluch może dostawać jedno- lub dwuskładnikowe papki warzywne. Po 7 miesiącu życia zupki mogą być już wzbogacone o dodatkowe składniki. Nowe smaki warto podawać dziecku ... . Zupki z mięsem dla dzieckaGdy ...

dawno temu

Zupki dla niemowląt

... . Powstałe kluski gotuj przez chwilę, a następnie odcedź. Do dziecięcej miseczki przełóż kluski i zalej je mlekiem. Gotowe. Warzywne zupki dla dzieciZupa z brokułów Oto lista produktów ... . Smacznego! Zupa warzywna Składniki: 1/2 marchewki, ...

dawno temu

Sajgonki - chiński przysmak na każdą okazję

... z nadzieniem mięsno - warzywnym lub np. z krewetek, zwykle podawane jako przekąska z różnymi dipami i sosami. W zależności od regionu występują w różnych odmianach, na zimno, smażone, pieczone ... tłumaczeniem nazwy chińskiej. W Polsce przyjęła ...

dawno temu

Smaki Jamajki

... placuszki kukurydziane. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej, ½ szklanki mąki kukurydzianej, 2 łyżki brązowego cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka soli, 4 łyżki zimnego masła ...

dawno temu

Chleb podróżnika

... marokański. Wczesnym rankiem wąskie uliczki medyny w Fezie, Marakeszu i innych miastach zapełniają się kobietami i dziećmi niosącymi na tacach blade placuszki. To chlebki przygotowane do upieczenia ...

dawno temu

Rozgrzewająca dieta na jesienną chandrę

... , warto sięgnąć po mrożonki, ponieważ mają takie same wartości odżywcze, lub po warzywne sosy, na przykład na bazie pomidorów – radzi Urszula Giża, ekspert marki Tarsmak. Nie możemy też zapominać ...

dawno temu

Detoksykacja - wewnętrzne sprzątanie organizmu

... ziołowych. Naturalnymi odtruwaczami są jabłka, czosnek, cytryna, marchew, siemię lniane i te produkty powinny znaleźć się w naszej diecie. Oczyszczająco na nasz organizm działają świeże soki warzywno ...

dawno temu

Konserwanty. To dlatego czujesz się źle!

... wielu stosowanych aktualnie dodatków do żywności, najbardziej niebezpieczne to kwas benzoesowy i benzoesany (E-210-213). Występują w majonezach, keczupach, sosach, konserwach warzywnych i rybnych ...

dawno temu

Dlaczego migdały powinny obowiązkowo trafić do naszego codziennego menu

... dodawać do warzywnych zup kremów, miękkiego serka koziego, deserów. Z migdałów można uzyskać bardzo smaczny napój, noszący nazwę – orszada. Jest to mieszanka roztartych migdałów z cukrem, z dodatkiem wody ...

dawno temu

Dodajemy smaku twarożkowi

... ochotę wypróbować kilku przepisów, które nadadzą Waszemu ulubionemu twarożkowi unikalnego smaku? No to zaczynamy! Oto kilka pomysłów jak tego dokonać: Wersja warzywna - do rozdrobionego białego sera ...

dawno temu

Tajskie specjały dla wegetarian i nie tylko

... imbirem. Jeśli chodzi o wybór mięsa można przyrządzić je np. wraz z posiekanymi filetami z kurczaka. Wybór formy zależy od nas. Możemy także je przygotować z warzywno-mięsnym farszem.   Zupa tajska ...

dawno temu

Główka pełna inspiracji

... , które tu zastosujemy to kminek, sól, majeranek, lub czosnek.  Jak już jeść, to z głową ...tą warzywną oczywiście! Smacznego! ...

dawno temu

Najlepsze przepisy na domowe maseczki oczyszczające

... krem nawilżający. Z maseczkami naturalnymi powinny uważać osoby mające tendencję do alergii skórnych. Przed zastosowaniem domowych maseczek warto mieć za sobą wizytę u dermatologa lub kosmetyczki. Profesjonaliści pomogą dobrać najlepsze dla ...

dawno temu

Odkryj brokuły na nowo! Sprawdź, jak smacznie przyrządzić to zdrowe warzywo!

... brokułu, posiekaną bazylię, szalotkę, kapary i pozostałe składniki. Po dokładnym wymieszaniu zalej mieszanką spód. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, aż jajka się zetną. Na początku możesz przykryć tartę folią. Już wyjęłaś warzywną ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak zadbać o mikrobiom w jelitach?

... , naturalnych jogurtach, zsiadłym mleku i maślance oraz w kiszonej kapuście (także kimchi), kiszonych ogórkach oraz innych kiszonkach warzywnych i owocowych. Jedząc je, wprowadzamy do przewodu ...

dawno temu

Magiczny olej arganowy

... się go do sałat, kuskusu, dań warzywnych - pod koniec procesu ich przygotowania, gdyż nie nadaje się do stosowania w wysokich temperaturach. Olej kosmetyczny jest dużo jaśniejszy i praktycznie bezzapachowy ...

dawno temu

Brokuł. Dlaczego powinnaś go jeść?

... . Można podawać go z różnymi sosami np. białym, lub holenderskim, polany roztopionym masłem lub sosem winegret. Można też maczać różyczki w roztrzepanym jajku z bułką tartą i smażyć na oleju. Dobrze smakuje też w różnych sałatkach warzywnych. ...

dawno temu

Jak wybierać owoce i warzywa w zimie?

... . Dieta owocowo-warzywna ma działanie lecznicze i znakomicie sprawdza się w przypadku nadciśnienia, cukrzycy typu II, zakrzepicy, zmian miażdżycowych, zwyrodnieniach stawów, migrenie i niedoczynności ...

dawno temu

Jak naprawić źle pofarbowane włosy?

... we włosach zielonkawe pasma, namocz je w soku pomidorowym. Ta warzywna kąpiel powinna usunąć specyficzny kolor. Marzyłaś o pięknych kasztanowych włosach, a otrzymałaś kruczoczarną czuprynę? Zaopatrz ...

dawno temu

Jak nie przytyć zamawiając jedzenie na wynos?

... . Nie zapominaj o zdrowym odżywianiuKompletowanie obiadu powinnaś zacząć od warzyw. Wstąp do baru sałatkowego, gdzie znajdziesz szeroki wybór przepysznych kompozycji warzywnych – każdego dnia możesz wybierać ...

dawno temu

Więcej soków i surówek

... , a także wpływa na dobre samopoczucie. Jedna porcja powinna być równoważna z co najmniej 80 g owoców lub warzyw albo szklanką (ok. 150 ml) soku owocowego lub warzywnego. Dbajmy o to, aby zapewnić ...

dawno temu

Woda. Dlaczego?

... Przyjmuje się, że dziennie powinno się przyjmować ok. 2,5 l płynów, z czego 1-1,5 l powinna stanowić woda. Pozostałe płyny to herbaty – najlepiej ziołowe, soki owocowe naturalne, soki warzywne ...

dawno temu

Domowe sposoby na bezsenność

... . Na kolację przygotuj potrawy warzywne i zawierające białko. Unikaj owoców oraz wysokokalorycznych produktów. Możesz sięgnąć po herbatki ziołowe. Wyciszenie i relaksOstatnia i najważniejsza zasada ...

dawno temu

Wok - zdrowe gotowanie

... małej średnicy dna do smażenia używa się niewielkiej ilości oleju. Przyrządzając potrawy warzywne w woku staraj się kroić warzywa na równe kawałki, aby równomiernie się usmażyły. Te, które wymagają ...

+ Pokaż więcej