Jeść to, co praprzodkowie

... , powinni spożywać wołowinę i baraninę oraz owoce morza i ryby; okonie, dorsze, jesiotry, halibuty, pstrągi tęczowe. Z warzyw najbardziej wskazane są: brokuły, cebula czerwona, papryka, czosnek, karczoch ... w ograniczonych ilościach, orzechy ...

dawno temu

Inteligencja zależy od odżywiania

... z kolei w drożdżach, orzeszkach ziemnych, suszonych brzoskwiniach, tuńczyku, migdałach, grzybach, ziarnach soi i w zielonym groszku. Niedobór witaminy B3 powoduje m.in. osłabienie pamięci, kłopoty ... i roztargnienie. Produkty bogate w kwas ...

dawno temu

Żelazo – przyjaciel kobiety

... hemowe i niehemowe. Żelazo hemowe jest bardzo dobrze wchłaniane w jelitach. Znajduje się ono w największej ilości w czerwonym mięsie (wieprzowina, wołowina, cielęcina) i podrobach (wątróbka, serce ... 5 %). Jego najbogatszym źródłem są orzechy, ...

dawno temu

Zapobieganie alergii

... , porzeczki, jagody, zielony groszek, brokuły, kalafior, fasolka szparagowa. Silnymi alergenami, których należy unikać są: mleko krowie i przetwory mleczne, cielęcina, wołowina, jajko kurze, truskawki ...

dawno temu

SUBSTANCJE PRZYSPIESZAJĄCE ODCHUDZANIE

... usuwając szkodliwe związki np. jony metali ciężkich, wolne rodniki, amoniak. Oczyszczony organizm sprawniej traci tkankę tłuszczową, Dobrym źródłem L-karnityny jest mięso (głównie baranina, wołowina ... tłuszczowej. Duże ilości chromu można ...

dawno temu

Zupki dla niemowląt

... . Powstałe kluski gotuj przez chwilę, a następnie odcedź. Do dziecięcej miseczki przełóż kluski i zalej je mlekiem. Gotowe. Warzywne zupki dla dzieciZupa z brokułów Oto lista produktów ... , których będziesz potrzebować: brokuł, 2 marchewki, ...

dawno temu

Grzybica paznokci

... stają się koszmarem, gdyż nawet delikatny dotyk sprawia ból, a założenie ulubionych szpilek graniczy z cudem. Przyczyny grzybicy paznokciA wszystko przez dermatofity, chorobotwórcze grzyby ... sprzyjają namnażaniu się grzybów i postępowaniu ...

dawno temu

Placki ziemniaczane

... i olej do smażenia. Farsz, który dzisiaj proponuję to gulasz z wołowiny z papryką i żółtym serem, do przyrządzenia którego niezbędne są: 0,5 kg wołowiny, 1 czerwona papryka, 1 duża cebula, 2 łyżki oleju, 2 ... rozpoczynamy od pokrojenia wołowiny ...

dawno temu

Często są groźne dla zdrowia. Grillowane potrawy pełne toksycznych substancji

... , indyka, lub wołowinę.  Równie niebezpieczne jest opiekanie na grillu... ziemniaków. Źródło zdjęć: Shutterstock ...

dawno temu

Ważne cechy najlepszego odkurzacza dla alergika

... , lecz także grzybów, wirusów i bakterii. Badania kliniczne potwierdzają 99% skuteczność działania tego filtru. Istnieje wiele modeli odkurzaczy z filtrami HEPA. Z całą pewnością znajdziesz na rynku model ... czyste. To samo dotyczy ewentualnych ...

dawno temu

Jak walczyć z alergią?

... . Są to najczęściej: mleko krowie, owoce cytrusowe, pszenica, białka jaj, czekolada, kakao, grzyby, wołowina, wieprzowina, drób. Pleśń W celu wyeliminowania tego alergenu należy systematycznie wietrzyć ...

dawno temu

Jak gotować warzywa?

... twardnieje. Znacznie lepiej jest dosypanie do wody nieco cukru i dolanie mleka. Dzięki tym zabiegom kukurydza nie będzie twarda i zyska przyjemny aromat. Gotowanie brokułów i kapustyKapustę, brokuły ...

dawno temu

Jak uniknąć grzybicy podczas wakacji?

... jest przede wszystkim przez grzyby Candida albicans, które obecne są w jamie ustnej, przewodzie pokarmowym i pochwie zdrowego organizmu, ale w takiej ilości, która nie stanowi zagrożenia dla zdrowia ... . Gdy dochodzi do zaburzenia równowagi ...

dawno temu

Zioła i przyprawy w kuchni

... , a po pokruszeniu lub zmieleniu - do bezpośredniego wzmocnienia smaku dania. Liście laurowe to obowiązkowy dodatek do zup (np. rosołu), sosów, potraw z wołowiny, cielęciny czy baraniny. Warto wzbogacać nimi ... , fasoli, ziemniaków, cebuli czy ...

dawno temu

Anemia dotyczy najczęściej kobiet. Dlaczego?

... , które wchłania się do naszego organizmu w ilości 10-15 proc. oraz obecne w produktach roślinnych żelazo niehemowe, wchłaniane tylko w 2-3 proc. Znajdziesz je w zielonych warzywach: brokułach, brukselce ... , kasza jaglana, suche nasiona ...

dawno temu

Grzybica pochwy

... , gąbek, w których czyhają niebezpieczne drożdżaki grzybów - przyczyna wielu niebezpiecznych schorzeń. Ginekolodzy alarmują - nadmierna wilgotność i przegrzanie okolic narządów moczowo – płciowych sprzyja ... to świetne warunki dla drożdżaków i ...

dawno temu

Rozgrzewające potrawy – część I

... . Stąd moje propozycje – marokańska zupa gulaszowa i (tym razem pomyślałem o wegetarianach) fasolka z pieczarkami na ostro. Marokańska zupa gulaszowa400g wołowiny,200g grochu,200g soczewicy,750ml ... i soczewicę namaczamy i zostawiamy na noc. ...

dawno temu

ŹRÓDŁO BIAŁKA W DIECIE

... zawartość tłuszczu, w tym cholesterolu. Wołowina - stanowi nie tylko źródło białka, ale również witaminy B12 i żelaza, które poprawiają kondycję i wygląd ciała. Najchudszą częścią wołowiny jest polędwica ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

5 powodów, dla których warto zakupić oczyszczacz powietrza do domu

... grzybów i pleśni To funkcja, którą posiadają tylko niektóre oczyszczacze. Grzyby i pleśnie mają to do siebie, że nie występują wszędzie, ale gdy się już pojawią, ich usunięcie jest trudne. Oczyszczacze ... z funkcją neutralizacji grzybów i ...

dawno temu

Zdrowe mięso z obniżoną kalorycznością

... co wołowina, a dobry schab czy polędwiczki – tyle co pierś z kurczaka. Filet wieprzowy z zawartością około 2 gramów tłuszczu na 100 gramów zalicza się dziś do żywności niskotłuszczowej ... zawartość białka jak mięso kurczaka, a większą jak mięso ...

dawno temu

Chińskie jedzenie

... krewetki, grzyby lub kiełki połączone z warzywami. Całość świetnie smakuje skropiona sosem sojowym i podana z sosem chili. Chiński makron – zazwyczaj spotyka się go w postaci cienkich, prawie ... się do sałatek. Grzyby mun– cechuje je ciemne ...

dawno temu

Potrawy na święta

... . Na stole króluje przeważnie barszcz wigilijny. Do jego przygotowania potrzeba: 1,5 l wywaru z warzyw, 0,5 kg buraków, 6 dag cebuli, 2 dag suszonych grzybów, 2-3 dag masła, koperku, soli, cukru ... , czosnku, kwasu z buraków (do smaku). Grzyby ...

dawno temu

Orientalny kurczak na polskich talerzach!

... gładką konsystencję. Risotto podawane jest na wiele różnych sposobów, gdyż równie wybornie smakuje z drobiem, mięsami, wątróbką i rybami, co z owocami morza, grzybami i warzywami. Jednak największą ... , pokrojonych w plastry grzybów (moczyć w ...

dawno temu

Sos do mięsa

... albo wołowina to ważne składniki naszej diety dostarczające naszemu organizmowi niezbędnych składników odżywczych. Jak zrobić sos do mięsa? 37085 Zanim poznamy jakikolwiek przepis na sos do mięsa ... , lecz również w sposobie przygotowania i ...

+ Pokaż więcej