Piekielnie ostra zupa z czerwonej papryki

... do dzieła! Składniki: 4 łyżki oliwy z oliwek, 2 cebule (posiekane), 2 marchewki (obrane i posiekane), 3 ząbki czosnku (posiekane), 2 łyżeczki posiekanych świeżych liści tymianku, 6 ... zmielony czarny pieprz, kawałki bagietki pokrojonej w ...

dawno temu

Dieta na urodę

... , to sygnał, że brakuje ci krzemu. Jego bogate źródło stanowi rzodkiew, buraki, ogórki, pomidory, pieczarki, otręby, ryż, pestki słonecznika, cebula i czosnek. Bardzo dużo tego pierwiastka zawiera skrzyp polny ... są w równym stopniu potrzebne ...

dawno temu

Dania z makaronem

... i usunąć skórkę), 2 cebule pokrojone w cienkie piórka, 2 ząbki czosnku starte na tarce, oliwa z oliwek, starty żółty ser. Makaron wrzuć na chwilę na wrzątek tak, aby ugotował się na półtwardo ... . Do naczynia żaroodpornego wlej oliwę z oliwek ...

dawno temu

Sezon na pomidory

... prawdopodobieństwo choroby wieńcowej, chroni przed rakiem, chorobami skóry i mózgu. Na obiad przygotuj plaster czerwonego mięsa z chilli i surówkę z pomidorów z dodatkiem czosnku lub cebuli. Mięso dopraw ... /3 miejsca na talerzu, reszta należy ...

dawno temu

Jak dbać o kwiaty doniczkowe?

... kwiaty już zostały zaatakowane przez drobne robaczki lub mszyce? Na mszyce najlepiej zadziała czosnek wetknięty w ziemię, spryskanie rośliny roztworem zrobionym z szarego mydła (łyżkę mydła rozpuścić w 1 ...

dawno temu

Migdały nie tylko od święta

... jest chłodnik zwany ajoblanko czyli białe gazpacho z dodatkiem czosnku i migdałów, podawany z białymi winogronami, kawałkami jabłek lub figami. W Maroku popularna jest wołowina z dodatkiem płatków ...

dawno temu

7 wskazówek. Jak się nie przeziębić?

... i do łóżka. Porządne wypocenie i sen znacznie złagodzą infekcję i szybciej ją pokonają. Sprzymierzeńcami przeziębienia jest też czosnek, imbir i cynamon. Źródło: informacja prasowa Aneta Zembik ...

dawno temu

Najskuteczniejszy sposób na jędrną skórę

... na przyrządzenie tego smacznego, prostego dania. Oto jeden z nich: Składniki: ok. 1 kg kości, 3 rozdrobnione ząbki czosnku, 3 łodygi selera, 2 marchwie, 2 duże, drobno posiekane cebule, 2 ...

dawno temu

Jak uniknąć zmarszczek?

... , aronia, bez czarny, borówki, żurawina, jeżyny, maliny, jagody, truskawki) oraz warzywa (m.in. karczochy, czosnek, czerwona kapusta, brokuły, kalafior, czerwone buraczki). Dostępne są także suplementy ...

dawno temu

Jedzenie niskokaloryczne - schudnij ze smakiem

... . Gotuj ją na wywarze z indyka lub kurczaka. Krok 6 Jak ugotować rosół, by nie był tłusty. Po przyrządzeniu musisz go mocno schłodzić i zebrać tłuszcz. Krok 7 Zamiast soli używaj przypraw. Estragon, czosnek, pietruszka, koperek czy imbir ...

dawno temu

Fast foody - samo zdrowie

... z owoców i warzyw. Krok 9 Staraj się zastąpić śmietanę i majonez jogurtem naturalnym. Krok 10 Dbaj, by zjadać jak najwięcej owoców. Do sałatek możesz dodawać oliwy i naturalnego jogurtu przyprawionego czosnkiem i ogromną ilością świeżych ziół.   ...

dawno temu

Polubić szpinak – z czym to jeść?

... – najlepiej smakuje, gdy szpinak przed dodaniem jajek lekko poddusimy na maśle (wystarczy ok. 10 minut), bądź usmażymy go na patelni z cebulką i czosnkiem. Całość możemy lekko doprawić, choć w takim ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak zadbać o mikrobiom w jelitach?

... dla bakterii probiotycznych. Są to kasze, makarony z mąki pełnoziarnistej, warzywa (brokuły, cebula, czosnek, ziemniaki, fasola, groch, bób i inne) oraz owoce (np. jagody, jabłka). Taka dieta korzystnie ...

dawno temu

Co zatrzyma twoją opaleniznę na dłużej?

... ujędrnić skórę i utrzymać uzyskany odcień opalenizny. Znajduje się w ogórkach, brokułach, kapuście, cebuli, tuńczyku, czosnku, pełnoziarnistym pieczywie. Beta-karoten wykazuje działanie ochronne ...

dawno temu

Surówka do ryby

... jest także przygotowanie ryby pieczonej z koprem, czosnkiem i masłem. Dużym powodzeniem cieszą się również kotlety rybne czy wyśmienita zupa rybna. Jednym z najczęściej popełnianych błędów ...

dawno temu

Potrawy z dyni

... z dynią – składniki z którymi będzie się dobrze komponować to ziemniaki, ser żółty, pomidory, cebula i czosnek. Kartofle możemy też zastąpić ulubionym makaronem. Do tego dodajemy zioła prowansalskie ...

dawno temu

Spaghetti z krewetkami - aż się uszy trzęsą

... przyjemny aromat roztapianego na patelni masła (2 łyżki) i oleju (3-4 łyżki). Krok 3 Na początku masło będzie się lekko pieniło. Kiedy przestanie, dodaj czosnek. Jeśli chcesz wrzucić świeży, musisz ...

dawno temu

Sandwicze – ulubione przekąski Amerykanów

... 1 słoik zielonych oliwek nadziewanych papryką pimento lub zielone oliwki i pimento 3 ząbki czosnku oregano nasiona selera marynowana w zaprawie octowej młoda marchewka i łodyga selera ...

dawno temu

Lubisz twaróg? Poznaj 3 sposoby w jakie pozwoli ci schudnąć!

... tłuszczu i 45 mg cholesterolu mniej! Zmieszaj 100 g lekkiego twarożku, łyżkę świeżego soku z cytryny, łyżeczkę świeżego koperku i drobno posiekany ząbek czosnku, a na koniec dopraw solą i pieprzem. Jeżeli ...

dawno temu

Robimy ratatouille!

... , pomidorki. Możemy też wpleść do całości przeciśnięty czosnek. Dopiero gdy składniki ładnie się połączą wrzucamy kolejne warzywa. Najlepiej, jeśli są one pokrojone na większe kawałki ...

dawno temu

Pasztety warzywne Wodzisław

... kiszonych. Dla naszej wygody zamknięto go w szklanym słoiczku z zakrętką. W jego składzie znajdziemy oczywiście ogórki kiszone, koperek, czosnek, pietruszkę, olej rzepakowy i sporo przypraw do smaku ...

dawno temu

Dobry probiotyk, czyli jaki?

... (szczególne działanie mają: pory, cebula, czosnek, banany), oraz pełnoziarnistych produktów zbożowych. Można też kupić preparat (tzw. symbiotyk), który ma w swoim składzie zarówno bakterie probiotyczne, jaki ...

dawno temu

Komosa ryżowa

... i po wierzchu polewamy miodem i posypujemy cynamonem. To danie wspaniale smakuje z owocami. 6.6. Burger z komosą ryżową Składniki: • 80 g komosy, • 1 cebula, • ząbek czosnku, • 1 jajko, • 20 g mąki, • 2 łyżki ... minut i następnie ją odsączamy. ...

dawno temu

Rozgrzewająca dieta na jesienną chandrę

... ilość białka, witamin, składników mineralnych oraz złożonych węglowodanów. Jeżeli przygotowując dania lub napoje wzbogacimy je takimi przyprawami jak: imbir, cynamon, czosnek, goździki, kolendra ...

+ Pokaż więcej