Jeść co się lubi i nie tyć?

... ) produkowanego przez trzustkę. Naukowcy amerykańscy odkryli, że naturalny standaryzowany ekstrakt z nasion fasoli blokuje działanie alfa–amylazy zanim enzym ten zdąży przetworzyć skrobię na glukozę, a następnie ... tłuszcz. Oznacza to, że ...

dawno temu

Jak zachować młodość?

... znajdziemy w kakao, gorzkiej czekoladzie, orzechach laskowych, płatkach owsianych, kaszy gryczanej, fasoli. Nie należy dopuszczać do niedoborów wapnia, gdyż organizm gromadzi go tylko do 30. roku życia ... foliowy (pieczywo pełnoziarniste, kasza ...

dawno temu

Dieta dla serca i mózgu

... drób i ryby, a także fasola, jaja, jogurty i mleko. Wszystkie te produkty są źródłem krwiotwórczej witaminy B12 i aminokwasów. Dzięki nim układ krwionośny pracuje prawidłowo. Ryby morskie są źródłem ... dziennie lub zjadaj jogurt. Jaja, białe ...

dawno temu

Żelazo – przyjaciel kobiety

... 5 %). Jego najbogatszym źródłem są orzechy, pestki dyni, brokuły, fasola, suszone morele, produkty pełnoziarniste i zielone warzywa liściaste. Wchłanianie żelaza znacznie zwiększa witamina C ... ilościami mięsa mogą zwiększyć wchłanianie postaci ...

dawno temu

Dieta wegetariańska

... , ciemnozielonych warzywach, orzechach i pestkach słonecznika. W żelazo bogata jest fasola, soczewica, suszone owoce, pietruszka, orzechy, płatki zbożowe, żółtka jaj itp. Podstawowym źródłem białka ... oraz mikro- i makroskładników w diecie ...

dawno temu

Randka z piekła rodem

... Egri Bikaver i wszyscy byli zadowoleni. Nikt nie zawracał sobie głowy krawatem, wysokimi obcasami i fusilli z cukinią w przytulnej knajpce na rogu. Niestety, te czasy minęły jak sen złoty i teraz trzeba ...

dawno temu

Węglowodany. Jakie jeść, a jakich się wystrzegać.

... wpływ na florę bakteryjną i nabłonek jelit, regulacja poziomu sytości i głodu. Popularnym źródłem węglowodanów są ziarna: zboża, ryż, kukurydza, nasiona roślin strączkowych: groch, fasola, bób ... , kasze oraz warzywa – groch, fasola, bób, soja, ...

dawno temu

Dieta wysokobiałkowa

... twaróg,gotowaną fasolę,soczewicę,orzechy,masło orzechowe,zboża,makarony.Nie wszystkie białka są sobie równe. Pamiętaj, aby szukać źródeł protein, które są bogate w składniki odżywcze oraz zawierają mniej tłuszczu i kalorii, takie jak chude ...

dawno temu

Zioła na zaparcia

... „szczoteczka dla jelit”. Dodatkowo oczyszcza organizm z toksyn i pobudza ruch robaczkowy. Źródła błonnika to: chleb razowy, otręby, marchew, jabłka, groch, fasola czerwona, fasola biała, soja, kapusta ...

dawno temu

Piekielnie ostra zupa z czerwonej papryki

... . Zamiast owianych legendą bogactw Wschodu, podróżnik i odkrywca ze swoich 4 wypraw na nowy kontynent przywiózł fasolę, tytoń, wiele nowych owoców oraz ostrą paprykę chili. Europejską stolicą papryki ... składnikiem gulaszu i paprykarza. ...

dawno temu

Trochę Turcji na talerzu

... czarnej fasoli, 1 jajko, 1 łyżka stołowa chilli w proszku, 1 łyżeczka curry, sól, świeżo zmielony pieprz, ½ szklanki startego sera z ziołami, 1 małe awokado, sok z ½ limonki, 2 łyżki stołowe sosu salsa ... (może być kupny), 2 duże liście sałaty ...

dawno temu

Zaparcia

... , prażona kukurydza, śliwki, gruszki, gotowana fasola),nie przejadaj się,zwracaj większą uwagę na to, co jesz (osoby z zaparciem o podłożu spastycznym powinny unikać fasoli, kalafiora czy kapusty),staraj ...

dawno temu

Skrobia która leczy. Zdrowie bez recepty

... szczupłe, wysportowane ciało i zdrowie przez całe życie. Takie produkty skrobiowe jak kukurydza, fasola, ziemniaki, ryż dostarczają dużą ilość węglowodanów, błonnika pokarmowego, a przy tym są ubogie ...

dawno temu

Jak wybierać owoce i warzywa w zimie?

... , soję, fasolę. To doskonałe źródło białka, błonnika, witamin z grupy B, magnezu, fosforu i potasu. Utrzymują one na właściwym poziomie cholesterol i minimalizują ryzyko wystąpienia choroby wieńcowej ...

dawno temu

Dieta protal, czyli jak schudnąć jedząc białka

... , w które je się tylko proteiny. Dozwolone są: pomidory, ogórki, rzodkiewki, szpinak, szparagi, pory, zielona fasola, kapusta, grzyby, seler, fenkuł, wszelkie zielone sałaty łącznie z cykorią, boćwina ...

dawno temu

Sposoby na blizny po trądziku

... miejscach 5-10 minut. Leczenie blizn to także specjalność maseczki z miodu. Krok 5 Warto stosować również odpowiednią dietę na trądzik. Powinna zawierać wiele owoców i warzyw, a także ziarna, fasolę i owoce morza, które zwierają kwasy omega-3.   ...

dawno temu

Gdzie przyda nam się feta?

... urozmaicić można także dodać czerwoną fasolę i cebulkę. Dla tych, którzy w sałatkach cenią także smaczne „tło” można do podstawowej wersji tego typu sałatki dodać kukurydzę z puszki, zielony groszek ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak zadbać o mikrobiom w jelitach?

... dla bakterii probiotycznych. Są to kasze, makarony z mąki pełnoziarnistej, warzywa (brokuły, cebula, czosnek, ziemniaki, fasola, groch, bób i inne) oraz owoce (np. jagody, jabłka). Taka dieta korzystnie ...

dawno temu

Alergia w miejscu pracy

... pszennej oraz różne enzymy.zakłady przetwórstwa spożywczego przerabiające herbatę, soję, fasolę, groch oraz skorupiaki i ryby.gospodarstwa rolne (kurz z ziaren zbóż i siana), przędzalnie oraz inne ...

dawno temu

Życie i dieta bez glutenu

... (rodzaj mąki), soczewicę, fasolę, orzechy, mięso, owoce, warzywa. To są produkty bezpieczne, o ile na etapie produkcyjnym nie zostały zanieczyszczone glutenem. Najpewniejszymi i najbezpieczniejszymi ...

dawno temu

Rozmarynowy kurczak z warzywami

... Składniki: 8 podudzi kurczaka, 250 g małych cebulek, 250 g marchewki, 300 g fasoli szparagowej, 6 średnich ziemniaków, 1,5 łyżki cukru lub miodu, zestaw Kulinarne Inspiracje ...

dawno temu

Paleodieta – co to takiego?

... rolniczych Jakie produkty eliminuje się w paleodiecie?rośliny strączkowe (bób, fasola, groch)zboża (i produkty zbożowe)ziemniakinabiał (wszelkie produkty mleczne, których uzyskanie w epoce kamienia ...

dawno temu

Co zrobić aby włosy szybciej rosły?

... witamin, minerałów i kwasów tłuszczowych. Ryby morskie, fasola, soja, pestki słonecznika, jajka, oleje, nabiał, deserowa czekolada, orzechy, to wszystko pomoże twoim włosom rosnąć i nabierać objętości ...

dawno temu

Co na wzdęcia?

... Niektóre produkty, mają działania rozdymające. Nie musisz ich całkowicie eliminować ze swojej diety, sięgaj po nie jednak rzadziej i w mniejszej ilości. Szczególnie uważaj na fasolę, groch, kalafiora ...

+ Pokaż więcej