Domowe sposoby na piękne włosy – płukanki

... zalać litrem wrzącej wody. Gdy napar naciągnie i ostygnie, można stosować go do płukania włosów po myciu. Wywar z łupin cebuli Tutaj także zalewamy nasze łupiny wrzątkiem i postępujemy podobnie ... jak z naparem z czarnej herbaty. Sposób dla ...

dawno temu

Gadżety dla nowoczesnych rodziców

... jak najlepszej opieki w domu, warto wyposażyć się w monitor oddechu i elektroniczną nianię. Wśród najnowszych gadżetów znajdziemy także tłumacz płaczu, który rozpoznaje powód, dla którego dziecko zalewa ...

dawno temu

Pobudzająca yerba mate zamiast kawy

... na różne sposoby, również zalewając susz zimną wodą i dodając kostki lodu. Ten sam susz można zalewać kilka razy. ...

dawno temu

Zamień tradycyjną filiżankę kawy na energetyzującą yerba mate

... yerby, który nam najbardziej odpowiada. Warto też zajrzeć do stacjonarnych herbaciarni i wybrać odpowiedni rodzaj dla siebie. Yerbę można pić na różne sposoby, również zalewając susz zimną wodą ... i dodając kostki lodu. Ten sam susz można ...

dawno temu

Pieczona karkówka po żydowsku

... konserwowychsólpieprzmajeranek3 łyżki ketchupu3 łyżki przecieru pomidorowegopół szklanki zalewy z ogórkówolej do smażenia5 dag mąkiKrok 1 Karkówka będzie smaczna i aromatyczna, najpierw musisz ją jednak umyć ... nie będziesz miała najmniejszych ...

dawno temu

Zdrowe mięso z obniżoną kalorycznością

... zawartość białka jak mięso kurczaka, a większą jak mięso wołowe, cielęcina czy dziczyzna. Co ciekawe chuda wieprzowina ma mniejszą zawartość tłuszczu i niższą kaloryczność niż wołowina. Mięso wieprzowe ...

dawno temu

Mięso wieprzowe

... w tym względzie drób, wołowinę, koninę, dziczyznę oraz baraninę. Należy zastanowić się, czy tak duże spożycie wieprzowiny jest dla naszego zdrowia dobre? Okazuje się, że zbyt częste sięganie po roladki, parówki ...

dawno temu

Dieta grupy krwi AB

... ? Osoby ze wskazaną grupą powinny sięgać po baraninę, jagnięcinę, mięso indycze, jednak powinny unikać kurczaka, dziczyzny, wieprzowiny i wołowiny. Zaleca się również zastępowanie oleju słonecznikowego ...

dawno temu

Sos do mięsa

... niewielką ilość bulionu. Na koniec doprawiamy sos solą i cukrem. Sos żurawinowy do mięsa to ciekawa propozycja zwłaszcza dla osób uwielbiających dziczyznę. Wystarczy tylko połączyć kawałki jabłka, sok ...

dawno temu

Czy mięso jest zdrowe?

... i wątróbki. Na kaloryczność mięsa wpływa też sposób przygotowania. Gotowane udko kurczaka będzie zdrowsze niż duszone lub smażone. W porównaniu do wieprzowiny dużo lepiej wypadają dziczyzna, sarnina ...

dawno temu

Dieta warzywna

... cholesterolu. Do tego unikanie tłuszczy powoduje, że cera odzyskuje świeżość oraz poprawia się wygląd włosów i paznokci. Zawarte w diecie chude mięso z dziczyzny znacznie przyspiesza przemianę materii ...

dawno temu

Właściwości kminku

... , że przyprawa kminek znajduje zastosowanie przede wszystkim w potrawach mięsnych. Przydaje się zatem do dziczyzny, z których wydobywa głębię smaku. Warto go także dodawać do każdego rodzaju ...

dawno temu

Ciasteczka korzenne

... . I tak trudno wyobrazić sobie dziczyznę bez dodania odrobiny owoców jałowca albo świąteczny bigos bez ziela angielskiego, a także kminku. Dość wspomnieć, że do tego grona zalicza się także czosnek, tymianek ...

dawno temu

Liść laurowy

... liście wawrzynu idealnie komponują się z wszelkiego rodzaju mięsami, w tym szczególnie z dziczyzną. Jeżeli zatem czegoś w przygotowywanym daniu ci brakuje, sięgnij po liść laurowy, a nadasz potrawie specyficznego aromatu i smaku. ...

dawno temu

Dieta paleolityczna

... oraz dziczyznę), ryby, jajka oraz warzywa i owoce. Jednym słowem, jest to zdrowa dieta beztłuszczowa. Wszystkie produkty powinny pochodzić z ekologicznych upraw, dlatego taka metoda odchudzania ...

dawno temu

Właściwości octu

... w ciemne i chłodne miejsce. Ocet winny to także niezastąpiony dodatek do potraw mięsnych. Pokropione nim kawałki wieprzowiny czy dziczyzny smakują jeszcze wyborniej. Szczególnie dobrze komponuje się z mięsem czerwonym. ...

dawno temu

Minerały dla zdrowia Twojego systemu nerwowego

... i podroby Czerwone mięso (wołowina, baranina, wieprzowina i dziczyzna) Drób Ryby Żółtko jaj kurzych Płatki śniadaniowe zawierające żelazoŻelazo z innych pokarmów roślinnych (np. szpinak ...

dawno temu

Sos brzoskwiniowy

... brzoskwiniowy. Uwaga, jest bardzo słodki i bardzo smaczny. Przygotuj: 4 brzoskwinie w zalewie cukrowejłyżkę miodusok z cytrynyszczyptę imbiru1. Przepis na sos, zwłaszcza słodki sosnie może być trudny ...

dawno temu

Rozgrzewamy na słodko, na ostro, na kwaśno

... – więc trzeba zrobić trochę zapasów, czyż nie? Chili con carne 50dag mielonej wołowiny,200g ryżu białego,3 czerwone papryki,3 cebule,400g puszka pomidorów w zalewie,200g puszka czerwonej fasoli,olej,sól ... i pokrojony w kostkę schab. Pomidory ...

dawno temu

Potrawy wegetariańskie z cukinią w tle

... w dość dużym rondlu na oliwie, na złoty kolor. Następnie posypujemy ją łyżeczką papryki i łyżeczką cynamonu i smażymy jeszcze pół minuty. Całość zalewamy dwoma szklankami zimnej wody, dodajemy ziemniaki ... na złoty kolor. Następnie zalewamy je ...

dawno temu

Sushi California Maki

... łyżki serka śmietankowego, np. Philadelphia,kawałek łososia surowego lub wędzonego na gorąco.Do podania: kilka łyżek sosu sojowego,imbir w zalewie,łyżeczka wasabi.Ryż do sushi możesz przygotować ... się. Połóż powstałą roladkę złączeniem do dołu ...

dawno temu

Nalewka z malin – smaczny i naturalny sposób na podniesienie odporności

... dorodne i dojrzałe. 2. Dokładnie je płuczemy, oczyszczamy z szypułek i wsypujemy do słoika. 3. Owoce zalewamy spirytusem i wódką, tak aby były w całości przykryte alkoholem. 4. Zamykamy słoik ... . Sposób przygotowania: 1. Owoce przebieramy, ...

dawno temu

Jak zrobić suszone pomidory?

... , natomiast by wydobyć z nich świeżość, poleca się dodanie do kompozycji składników skórki z cytryny. Tak przygotowaną mieszankę zalewa się gorącą oliwą lub olejem roślinnym podgrzanym wcześniej w rondelku ... . Na koniec całość doprawia się ...

dawno temu

Polskie przyprawy, o których już nie pamiętamy lub niesłusznie zapominamy

... zapominamy. Niegdyś rosły swobodnie w polskich lasach, a następnie lądowały w potrawach z dziczyzny – doskonale wzbogacały potrawki z sarniny, jelenia czy dzika. Wiele gospodyń nie wyobrażało ...

+ Pokaż więcej