Twój sposób na młodą cerę – poznaj cudowne właściwości spiruliny w kosmetyce!

... Spirulina, zaliczana do tzw. superfoods, to zielona alga, o właściwościach antyoksydacyjnych i anti-aging, bogata w składniki odżywcze. Można ją przyjmować w tabletkach, jako dodatek do jedzenia, jest też obecna w kosmetykach. Poznaj jej ...

dawno temu

Cukrowy peeling do ciała Zielona herbata – Fresh&Natural

... nie tylko na skórę, ale też na włosy i paznokcie. To dla nich powstał naturalny, cukrowy peeling o aromacie zielonej herbaty polskiej marki Fresh&Natural. Oczyszcza skórę, pielęgnuje ją bogactwem ... Peeling Fresh&Natural o zapachu zielonej ...

dawno temu

Właściwości szparagów

... szparagów są lekkostrawne. Właściwości lecznicze szparagówWspółczesne badania potwierdziły wiele leczniczych właściwości szparagów, m.in. działanie moczopędne i ułatwiające defekację. Dlatego zajadaj ... nad ziemię pod wpływem słońca stają się ...

dawno temu

Egzotyczny owoc

... ją intensywna pomarańczowa barwa. Gruba i twarda skórka kryje krwistoczerwony, soczysty miąższ. Przepękla należy do rodziny dyniowatych i cieszy się dużą popularnością w krajach Południowo-Wschodniej Azji, zarówno dzięki swoim walorom smakowym ...

dawno temu

Zdrowy cukier

... Kiedy myślimy o leczniczych właściwościach miodu, z reguły przypomina nam się „babciny” sposób na przeziębienie – herbata z miodem. Nie doceniamy jego wszechstronnego leczniczego działania ... w wielu schorzeniach. Za to coraz częściej znów ...

dawno temu

Słodzić czy nie słodzić?

... herbatę. Ale dosypywanie cukru do herbaty nie jest w pełni tożsame ze słodzeniem tego napoju. W niniejszym artykule postaram się udowodnić, że zmuszanie się do picia gorzkiej herbaty nie zawsze ma sens, ponieważ słodzić można na wiele sposobów i ...

dawno temu

Owoce cytrusowe

... Chociaż cytrynę kojarzymy zazwyczaj ze skwaszoną miną, to często nie możemy się oprzeć, by się nie napić orzeźwiającej lemoniady albo nie dodać jej do gorącej herbaty z miodem. To jeden z owoców ... z nich jest na pewno kult szczupłej sylwetki i ...

dawno temu

WŁAŚCIWOŚCI PESTEK DYNI

... walor smakowy, ale także wzbogacą posiłek o potrzebną dawkę mikroelementów. Dynia nie musi już być tylko wykorzystywana do robienia świecących lampionów na Halloween. Właściwości pestek dyni są nieocenione w leczeniu chorób układu krążenia oraz ...

dawno temu

Dlaczego w zimie warto stosować olejki?

... Po raz kolejny będę Was zachęcać do polubienia olejków do ciała. Po pierwsze dlatego, że naprawdę warto się do nich przekonać, bo zawierają moc dobroczynnych właściwości, a po drugie – bo w czasie zimy powinny stać się Waszym kosmetycznym ...

dawno temu

Właściwości banana

... . Z innych dobroczynnych właściwości można wymienić także to, że obniża poziom cholesterolu oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób serca. Podobno banany wpływają także na poprawę nastroju. Osoby otyłe ...

dawno temu

Właściwości maku

... zastosowań, a do zawierają cenne dla zdrowia witaminy i minerały. Jakie jest działanie maku i jakie potrawy można z niego przygotować? Mak – właściwości odżywcze Wspomaga procesy metaboliczne ...

dawno temu

Właściwości gruszki

... , regularne spożywanie gruszki może poprawić naszą koncentrację oraz usprawnić pracę mózgu. Na trawienieSoczysty owoc gruszy znakomicie gasi pragnienie w upalne dni. Ma właściwości moczopędne ...

dawno temu

Olej makadamia

... Olej makadamia pochodzi z Afryki i jest wytwarzany z orzeszków makadamia. Jego cenne właściwości od lat wykorzystywane są w kosmetykach do pielęgnacji ciała i włosów. ... Olej makadamia pochodzi z Afryki i jest wytwarzany z orzeszków makadamia. ...

dawno temu

6 dziwnych, ale skutecznych porad zdrowotnych

... uszkodzić. W upał pij gorące napoje. Tak postępują ludzie w ciepłych krajach i mają swoje powody. Organizm po wypiciu np. gorącej herbaty przy wysokiej temperaturze powietrza zaczyna się pocić, co w efekcie prowadzi do wychłodzenia. 26337 ...

dawno temu

Poranek po arabsku, czyli jak wygląda śniadanie na wschodzie

... ! Wpierw trzeba zaparzyć herbatę. Dopiero, gdy każdy ma już filiżankę tego aromatycznego napoju, przychodzi czas na posiłek. Najczęściej nie zawiera on mięsa. Zazwyczaj podawane jest ono w formie „szwedzkiego stołu”. A po śniadaniu, oczywiście, ...

dawno temu

Właściwości pietruszki

... pęcherza, bóle reumatyczne, a także bóle miesiączkowe. W pietruszce ukrywają się pokłady witaminy A, witaminy C, żelaza i soli mineralnych. Lecznicze właściwości pietruszkiPietruszka jest polecana ... jest najzdrowszą częścią warzywa. Problemem ...

dawno temu

Właściwości cynamonu

... posiada właściwości lecznicze i jest źródłem żelaza, manganu i magnezu. Wśród korzyści, jakie najczęściej się wymienia jest też jego działanie antybakteryjne oraz zapobieganie chorobom krążenia i serca ... gorączkę, dzięki swoim właściwościom ...

dawno temu

Właściwości mydła

... się na nim bakterie. Czy jednak mydło powinno iść w odstawkę w kwestii pielęgnacji ciała, a jego stosowanie powinnyśmy ograniczać jedynie do mycia nim rąk? Szare mydło – właściwości Nasze babcie ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Czy jagody goji są zdrowe?

... Czym są jagody goji? Poznaj właściwości jagód goji i dowiedz się, czy warto je włączyć do swojego codziennego jadłospisu. ... to najzdrowszy pokarm na świecie. Oczywiście taki spór trudno jednoznacznie rozstrzygnąć, z pewnością jednak jagody ...

dawno temu

Właściwości migdałów

... kwasy tłuszczowe. Migdały- właściwości lecznicze Zbawiennie wpływają na pracę układu krwionośnego, a więc zapobiegają zatorom i pękaniu naczynek. Skutecznie obniżają także poziom złego cholesterolu ...

dawno temu

Napój miętowy - słodkie orzeźwienie

... Mięta – zastosowanie i właściwości tej rośliny są znane od wieków. Starożytni Egipcjanie używali jej do balsamowania zwłok, ale na to nie zwracajmy uwagi. Mięta doskonale wpływa na nasz organizm ... i doprowadzając do lekkiego wrzenia. 2. ...

dawno temu

Kapusta dobra na wszystko

... Okazuje się, że nasza polska, tradycyjna kuchnia wcale nie jest taka zła. Szczególnie dla kobiet. Popularna u nas kiszona kapusta, która jeszcze nie jest przysmakiem na Zachodzie, redukuje ryzyko zachorowania na raka piersi. Ale nie tylko. Jakie ...

+ Pokaż więcej