Jak gotować warzywa?

... Gotowane warzywa nie muszą stracić wszystkich wartości odżywczych. Trzeba tylko znać kilka kilka prostych sztuczek, które pozwolą zachować witaminy i wydobyć pysznych smak. Jak gotować warzywa? W książce kucharskiej babci znalazłam kilka ...

dawno temu

Pożywne ryby na obiad

... Ryba na co dzień a nie od święta. ... Ryba na co dzień a nie od święta. Posiłki z ryb są bardzo zdrowe, dobre i szybkie w przygotowaniu. Zaleca się spożywanie ryb przynajmniej raz w tygodniu. Ich wartości odżywcze są niezbędne w diecie ... ...

dawno temu

Niezdrów jak ryba. Które można jeść bez strachu?

... W powszechnej świadomości panuje przekonanie, że ryby to samo zdrowie. Ale czy wszystkie? Niektóre mają niewielką wartość odżywczą, te żyjące w brudnych wodach zawierają toksyny, a hodowane ... – antybiotyki. O spożyciu ryb w dużej mierze ...

dawno temu

Ryby zimą i o każdej porze

... Dawniej ryby były podstawą jadłospisu i często gościły na naszych stołach. W dużej mierze wpływała na to cena, była znacznie niższa od mięsa. Dziś spożycie ryb jest mniejsze, bo i cena znacznie wzrosła, a na rynku pojawiło się dużo więcej ...

dawno temu

Wszystko, co powinnaś wiedzieć o rybach w diecie

... Wciąż słyszymy o tym, że ryby są zdrowe i że jemy ich za mało. Z drugiej strony specjaliści ostrzegają, że niektóre gatunki mogą zawierać metale ciężkie, dlatego ich spożywanie jest niewskazane ... , w szczególności przez kobiety w ciąży. ...

dawno temu

Ryba jak narkotyk

... Narkotyki, czyli środki wywołujące zmienione stany świadomości są nielegalne. Ryby jednak można jeść nie narażając się na konflikt z prawem. A odpowiednia ryba, przyrządzona „przez pomyłkę” nieodpowiednio może wywoływać halucynacje i omamy ...

dawno temu

Jak przyrządzić rybę w sosie słodko-kwaśnym?

... Jeśli uwielbiasz ryby, powinnaś wypróbować ten przepis. To zupełnie nowy smak, który sprawi, że twoje ulubione danie stanie się bardziej egzotyczne i wykwintne. Przy tym przygotowanie takiego posiłku ... wcale nie zajmuje dużo czasu. Zaskocz ...

dawno temu

Surówka do ryby

... tu przede wszystkim o wyśmienitych rybach, które możemy wykorzystać nie tylko w formie przystawki czy jako dodatku do śniadania, ale także jako główny składnik obiadu. W jaki sposób tego dokonać ... ? Przeczytaj poniższy artykuł, a dowiesz się, ...

dawno temu

Gotowanie na parze – dlaczego warto?

... Gotowanie na parze jest coraz bardziej popularne. I nic dziwnego – potrawy przyrządzane w parowacze nie tylko są zdrowsze, ale i smakują o niebo lepiej niż smażone czy duszone. Dlaczego warto gotować ... na parze? Jakie korzyści z takiej kuchni ...

dawno temu

Jedzenie ryb

... W naszej codziennej diecie powinny zajmować jedną z czołowych pozycji... a jednak często o nich zapominamy. Korzyści ze spożywania ryb jest sporo, czy wiecie jakie są najczęściej wymieniane? Jeśli nie - najwyższa pora poznać te najważniejsze. ...

dawno temu

Gotowanie z robotem

... Japończycy nigdy nie przestaną mnie zadziwiać. Tym razem, stworzyli gotującego robota. Jeśli nie lubisz gotować, bądź też kompletnie się na tym nie znasz, a za to jesteś „geekiem” do kwadratu ...

dawno temu

Ryba po grecku - na ciepło i na zimno

... Nie masz pomysłu na dzisijszy obiad? Chciałabyś zrobić coś wyjątkowego na kolację. Ryba po grecku to jedno rozwiązanie dwóch problemów. Doskonale smakuje na ciepło, a to co nie zostanie zjedzone ... pietruszki2 cebule2 liście laurowe3 ziarna ...

dawno temu

Gotowanie w Kopenhadze

... Dieta Kopenhaska jest zainteresowanym sposobami odchudzania doskonale znana. A czy znacie festiwal Kopenhaskie Gotowanie? Jeśli nie – najwyższa pora to nadrobić. Są bowiem imprezy ... , na których miłośników kuchni nie powinno zabraknąć. Do ...

dawno temu

Ryby – recepta na zdrowie

...   Ryby obfitują w kwas tłuszczowy Omega-3, dzięki czemu wpływają pozytywnie na naszą odporność i zdrowie. Tym samym mogą wpływać na polepszenie nastroju, obniżają poziom cholesterolu, chronią też przed chorobami zapalnymi.   ... Ryby obfitują w ...

dawno temu

Czy raki piszczą, gdy je gotujesz?

... , którzy na przykład widzieli, jak się je przyrządza i część z tych osób na zawsze pożegnała się z jedzeniem takich potraw. To fakt, proces przygotowywania krabów czy raków nie jest zbyt zachęcający. Sprawdźmy, czy to prawda, że skorupiaki ...

dawno temu

Jak długo powinno się gotować jajka?

... Niektórzy uważają, że gotowanie jajek jest tak proste, jak ugotowanie wody. Często jednak okazuje się, że mamy problem z dokładnym określeniem, jak długo powinno się gotować jajko na miękko, jak długo na twardo i zazwyczaj wychodzi pomiędzy. ... ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść ryby?

... paznokcie. Oczywiście idealna figura też musi być. Skoro tak, to pora zacząć działać zdecydowanie. Niech pierwszym krokiem będzie zamiana wieprzowiny na zdrowe ryby. ... . Powinny być pieczone lub gotowane. Smażonaryba jest wprawdzie bardzo ...

dawno temu

Jakie ryby jeść, a jakich unikać? Na czarnej liście m.in. TOKSYCZNY TUŃCZYK

... Dietetycy zalecają spożycie 2-3 porcji ryb tygodniowo. Nie wszystkie jednak są dla nas zdrowe. ... Dietetycy zalecają spożycie 2-3 porcji ryb tygodniowo. Najistotniejszymi składnikami, decydującymi o wartości odżywczej ryb jest zawartość kwasów ...

dawno temu

Zestaw do gotowania jajek

... Firma Blomus postanowiła ułatwić życie każdej gospodyni domowej produkując zestaw do gotowania jajek Eggo Blomus Desa. Jest to bardzo wygodne akcesorium kuchenne, które sprawia, że gotowanie jajek staje się bezpieczniejsze - nie ma mowy o ...

dawno temu

Rozrywkowe gotowanie jajka

...   Gotowanie jajka wydaje się tak banalnym zajęciem. Tymczasem wiele osób ma problemy z tym, aby jajko ugotować na miękko. Czekają zbyt długo lub nie dogotowują jajka i w efekcie nie nadaje się ono ... do konsumpcji. Najczęstszym powodem złego ...

dawno temu

Wspólne gotowanie przy stole

... Niecodzienny stół rodzinny zaprojektował dla firmy Elektrolux Chris Fox. Ten kuchenny gadżet z pewnością zacieśni więzi rodzinne, zachęcając do wspólnego gotowania i spożywania posiłków. Na zestaw ... stołowy składają się patelnie, kuchenki, ...

dawno temu

Jak wybrać dobrą RYBĘ? Niebezpieczne takie gatunki jak tuńczyk czy panga

... Ryby są cenny źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych. ... Ryby są cenny źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które działają przeciwnowotworowo i przeciwmiażdżycowo. Dlatego powinniśmy jeść je przynajmniej raz w tygodniu. Najzdrowsze są ...

dawno temu

Naukowcy odkryli zaskakującą korzyść wynikającą z jedzenia ryb

... Jeżeli do tej pory raczej unikałaś ryb, to prawdopodobnie zmieni się to, gdy przeczytasz ten artykuł. Istnieją bowiem zaskakujące korzyści wynikające z obecności w diecie kwasów tłuszczowych omega-3, których bogatym źródłem są właśnie ryby. ...

dawno temu

Pieczona ryba z serem - sposób na pyszny obiad

... wystarczy włożyć rybę do piekarnika, wcześniej odpowiednio ją przygotowując. Sprawdź, jak łatwo możesz wyczarować pyszne danie. ... wystarczy włożyć rybę do piekarnika, wcześniej odpowiednio ją przygotowując. Sprawdź, jak łatwo możesz wyczarować ...

+ Pokaż więcej