Domowe chipsy - kto siÄ™ im oprze?
OLIWKA . • dawno temuW chipsach nie ma nic zdrowego. To niezaprzeczalne. Jednak nasze dzieci je uwielbiajÄ… i z tym również nie można dyskutować. Jak pogodzić te dwie sprawy? Zrobić domowe chipsy. DziÄ™ki temu unikniesz wielu konserwantów, które sÄ… dodawane do tego przysmaku. Niewielkie to pocieszenie, ale zawsze coÅ›. Takie, zrobione wÅ‚asnymi rÄ™kami, chipsy paprykowe robiÄ… też furorÄ™ na imprezach.
Przygotuj:
- 1 kg ziemniaków
- olej do smażenia
- sodkÄ… i ostrÄ… paprykÄ™
- sól
Krok 1
Domowe chipsy nie są zbyt skomplikowanym daniem. Zacznij od obrania ziemniaków i i pokrojenia ich w cienkie plasterki.
Krok 2
Tenprzepis na domowe chipsy przewiduje, że mają być smażone w dużej ilości oleju. Rozgrzej go w głębokiej patelni i wrzuć ziemniaki.
Krok 3
Smaż chipsy na złoty kolor, a po wyjęciu odsącz z tłuszczu.
Krok 4
Wymieszaj przyprawy i dopraw nimi gorÄ…cy przysmak dla dzieci.
Krok 5
Chipsy paprykowe podawaj natychmiast. To świetna przystawka na imprezę.
Â
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze