Przepis na hot dog
DAMIESA • dawno temu

Moda na fast foody, mimo alarmów dietetyków wydaje się nie mijać. Jak grzyby po deszczu wyrastają co raz to nowe budki z przekąskami „na szybko”, a częste korzystanie z takich pokarmów, niestety negatywnie odbija się na naszym zdrowiu.
Z założenia fast foody, jak sama nazwa mówi, są stworzone dla osób poszukujących gotowych posiłków, które można szybko zjeść w czasie lunchu w pracy. A jakby tak pokusić się o przygotowanie takiej przekąski w domu z samodzielnie wybranych składników i skonsumować bez zbędnego pośpiechu? To chyba dużo lepsze rozwiązanie dla miłośników tego rodzaju dań. Oto prosty przepis na hot doga.
Hot dogfrancuski– parówkę zapiekamy wraz z parmezanem, wkładając ją uprzednio do ciasta francuskiego. Tak przygotowane danie pieczemy w piekarniku. Parówkę można także włożyć w środek bagietki. Hot doga podajemy z ketchupem lub musztardą.
Hot dog amerykański – zasada jego przygotowania jest bardzo podobna. W tym przypadku natomiast parówkę wkładamy w specjalne, miękkie bułki do hot-dogów. Do tego ser żółty i ogórki kiszone. Z innych składników możemy też wykorzystać posiekaną cebulę, pomidory czy nawet kapustę. Taki posiłek często podaje się także z majonezem.
Który z nich wybieracie?

Najnowsze

Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze