Jak przechowywać MIĘSO I WĘDLINY? Koniecznie rozpakuj je z folii

Folia sprzyja rozmnażaniu się śluzowców.

Na trwałość kupionej wędliny w dużej mierze wpływa sposób przechowywania. Często pozostawiamy ją w folii aluminiowej lub w woreczku, w którym przynieśliśmy produkt ze sklepu. Dietetyk Agnieszka Piskała poinformowała, że to najgorsze możliwe rozwiązania, gdyż sprzyja rozmnażaniu się śluzowców.

Wędliny powinny być przechowywane w przewiewnych opakowaniach. Dobrze się sprawdza papier śniadaniowy lub folia z dziurkami. Dorym rozwiązaniem są też pojemniki plastikowe. Mięso natomiast należy umyć i przełożyć do szklanego opakowania.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x news

 Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Ten zabieg to nie tylko pedicure. Może uchronić przed amputacją stopy Niskokaloryczne, detoksykujące i bogate w substancje odżywcze. Wszystko o popularnych sałatach Prezydent NADAL POLUJE? Tłumaczy się z obietnicy danej wyborcom To NAJCZĘSTSZY NOWOTWÓR u Polek. Wciąż zapominamy o ważnym badaniu Koniec ze strachem przed lataniem. Polscy studenci znaleźli sposób Zrobiła facetom dowcip. Tego się NIE SPODZIEWALI! Polka została mistrzynią świata w FITNESSIE! Dlaczego tkwimy w nieudanym małżeństwie? "Oprawca jest jak narkotyk" Mocne słowa kobiet. Odważyły się pokazać twarze i przyznać, jak potraktowali je mężczyźni Zamieszczasz ZDJĘCIA W SIECI? Możesz łatwo złamać prawo KSIĄŻKIEWICZ o macierzyństwie: "Nie jest łatwo" Chronią przed rakiem, odchudzają. Zdrowotne właściwości POMARAŃCZY