Uważaj na popularne MIELONKI. Najgorszej jakości mięso to nie jedyna ich wada

Mielone konserwy czy klopsy ze słoika często zawierają mniej niż 10 proc. mięsa, za to mnóstwo chemii.

Moda na hamburgery przywędrowała do nas z Ameryki. Oryginalne zrobione są z wysokiej klasy mięsa wołowego, te sprzedawane w polskich sieciach sklepowych – z niewielkiej ilości mięsa, skórek i tłuszczów oraz dodatków chemicznych.

Popularne mielonki czy klopsy ze słoiczka często zawierają mniej niż 10 proc. mięsa, za to mnóstwo odpadków powstałych przy jego oddzielaniu oraz konserwantów oznaczonych literą E. Nie dajmy się nabrać na hasła typu „domowa kuchnia”.  Pamiętajmy, że E250 może powodować powstawanie w organizmie związków rakotwórczych, natomiast E450 zmniejsza wchłanianie wapnia.

Zobaczcie, na co uważać, wybierając gotowe produkty powstałe z mięsa mielonego.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

ZAJĄCZEK Z SERWETKI na wielkanocny stół Od urodzenia NIE MA RĄK. Pokazał, jak się goli Robisz ZAKUPY PRZEZ INTERNET? Poznaj swoje nowe prawa 25 sposobów na wiązanie KOBIECEGO SZALA Polska dziennikarka miała romans z ROSYJSKIM SNAJPEREM Zdrowy zamiennik gorszy od cukru? Zobacz, kto powinien go unikać Przez ojca sadystę straciła wiarę w siebie. Niezwykła metamorfoza pani Krystyny Cztery lata i 26 krajów. Podczas podróży nagrywał FILM ZARĘCZYNOWY! Sekrety DOMOWEGO ROSOŁU. Tylko dzięki nim uzyskasz najlepszy smak Grodzka udostępni mieszkanie autorowi „wSieci”? „Chce sprawdzić, czy napisał prawdę, będzie proces” Została striptizerką, bo znudziła ją praca! Lekarze ostrzegają: antykoncepcja hormonalna niesie duże ryzyko poważnej choroby