Jest zdrowy i nie tuczy. Cała prawda o MAKARONIE

To nie makaron tuczy, a dodawane do niego sosy.

Uważa się, że makaron jest tuczący. Nic bardziej mylnego. Ugotowany al dente ma dużo mniej kalorii w przeliczeniu na 100 g niż np. pieczywo pszenne.

Ten niezastąpiony składnik włoskiej kuchni zawiera niski indeks glikemiczny, co znaczy, że w jego skład wchodzą tzw. powolne węglowodany. To one dają nam uczucie sytości przez długi czas. Lepiej więc sięgnąć po talerz makaronu z lekkim sosem niż tradycyjną kanapkę.

Źródło: TVN Style

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Domowe sposoby na BÓL ZĘBA. Wystarczy zajrzeć do kuchni Zaczyna się NIEŚWIADOMIE i trwa tylko 6 miesięcy! Oto naukowa prawda o "zakochaniu" Zdradzają Twój prawdziwy wiek. U młodych osób to oznaka zmęczenia Pogrubiający nie dla wszystkich. Jaki TUSZ DO RZĘS wybrać? Zrobiła facetom dowcip. Tego się NIE SPODZIEWALI! Zatrważające dane: w ciągu pięciu lat połowa osób wraca do nałogu Młodzi mężczyźni nie chcą być księżmi? Kościół rozpaczliwie szuka młodych kapłanów MAJEWSKI parodiuje "Filiżankę" Michała Wiśniewskiego Blogerka testuje... KUBECZEK MENSTRUACYJNY Nieoczekiwane zwroty akcji na ślubach i weselach Kobiety giną za zgodą rodziny. Krwawe prawo nazywa to mordami honorowymi Chorych jest coraz więcej. Wyleczą tylko połowę Polaków cierpiących na czerniaka