Krew – eliksir urody i młodości

... Tytuł może wywoływać skojarzenia z wampirami, ale nie chodzi wcale o to, by rzucać się łapczywie do szyi innych ludzi i wypijać ich krew. Eliksirem jest nasza własna krew i nie trzeba na szczęście ... Od lat preparaty wytworzone z krwi pacjenta ...

dawno temu

Dieta zgodna z GRUPĄ KRWI. Czy warto ją stosować?

... Grupa krwi ma nie tylko wpływ na naszą odporność czy bilans energetyczny, lecz także na przyswajanie pokarmu. Dostosowywanie jedzenia do grupy krwi ma tyle samo zwolenników, co przeciwników ... . Jeśli nieodpowiednio dobierzemy produkty ...

dawno temu

Dlaczego warto pobrać krew pępowinową?

... diagnostyczne warto jednak uzupełnić o decyzję o pobraniu krwi pępowinowej w czasie porodu. Dlaczego jest to tak ważne? Komórki macierzyste obecne w krwi pępowinowej mogą w przyszłości uratować życie dziecka ... , jeśli zachoruje ono na nowotwór ...

dawno temu

Stewia - zdrowa alternatywa dla cukru

... Stawia to roślina z rodziny astrowatych, która z powodzeniem może zastępować cukier. Jest od niego słodsza, a także zdrowsza, a organizm szybko się jej pozbywa. Posiada właściwości przeciwzapalne ... jednak celuloza, gdyż nie trawi się, więc nie ...

dawno temu

Elektromagnes, który odfiltruje bakterie z krwi

... Maszyna skonstruowana przez Dona Ingbera jest szansą rodem z filmów SF dla chorych na posocznicę. Magnes wyciągający bakterie z naszej krwi wydaje się niedorzecznym pomysłem, ale naprawdę działa. ... . Podczas testów laboratoryjnych Don Ingber ...

dawno temu

Własna krew szansą na odmłodzenie

...   Najchętniej wybieranym zabiegiem przez kobiety w wieku 40+ jest mezoterapia osoczem bogatopłytkowym, pozyskiwanym z krwi pacjentki.     - Jest to zabieg naturalny, bez ryzyka alergii ... z warszawskiej kliniki.   Jeszcze przed rozpoczęciem ...

dawno temu

Cukier to Twój przyjaciel. Nie eliminuj go całkowicie z diety

... Produkty, które naturalnie zawierają cukry, a więc owoce, warzywa i produkty zbożowe, powinny być obecne w diecie, ponieważ dostarczają wiele cennych składników mineralnych, witamin i błonnika pokarmowego. ... . Należy je jednak spożywać ...

dawno temu

Dla kogo szybki zabieg odmładzający z krwi

... się chemicznych upiększaczy tylko... krew pacjentki.  Brzmi przerażająco, ale w efekcie ten zabieg pobudzający odnowę skóry jest bezpieczny i nie aż tak bardzo skomplikowany. Wykonywany przez lekarza ... medycyny estetycznej polega na tym, że ...

dawno temu

Słodzik zamiast cukru?

... w Waszyngtonie zamiana cukru na słodzik nie może być jedynym elementem zmian sposobu odżywiania. Istotną rolę odgrywa również spożywanie warzyw, pełnoziarnistych produktów oraz tych o zmniejszonej ...

dawno temu

Dieta dla grupy krwi B

... przeanalizować, która ze stosowanych diet jest najbardziej przekonująca. Jednym z wyborów jest dieta dla grupy krwi B. Czym się charakteryzuje? ... przeanalizować, która ze stosowanych diet jest najbardziej przekonująca. Jednym z wyborów jest ...

dawno temu

Cukrowy detoks w 3 prostych krokach, czyli jak pokonać uzależnienie od słodyczy!

... Cukier jest podstępnym składnikiem diety. W jednej chwili daje ci uczucie euforii, a po chwili pozostawia jeszcze bardziej zmęczoną i smutną. Aby poprawić sobie humor, znów sięgasz po batona ... i tak w kółko. Co chwila musisz zjeść coś ...

dawno temu

Czy pobieranie krwi pępowinowej jest etyczne?

... Pobranie krwi pępowinowej zastanawia cię pod względem etycznym? Zobacz, jak wyglądają realia pobrania krwi i poznaj stanowisko ekspertów. ...

dawno temu

Cukier przyda ci się nie tylko do słodzenia. Jak w kreatywny sposób wykorzystać go w gospodarstwie domowym?

... Mówi się, że cukier jest niezdrowy i lepiej z niego zrezygnować. Jednak produkt ten może ci się przydać do wielu innych rzeczy poza słodzeniem herbaty. Poznaj najbardziej zaskakujące możliwości wykorzystania cukru w domu. ... mieszankę cukru i ...

dawno temu

Hipokaliemia, czyli obniżone stężenie potasu we krwi

... Obniżone stężenie potasu we krwi jest coraz częstszym zjawiskiem. Ludzie są zabiegani, nie mają czasu na pełnowartościowe posiłki, piją coraz więcej kawy i źle sypiają. ... W konsekwencji poziom witamin i minerałów w organizmie obniża się. ...

dawno temu

Jesteśmy uzależnieni od cukru

... Nie możesz zatrzymać się na jednej kostce czekolady i sięgasz po kolejne, dopóki nie zniknie cała tabliczka? W dużym stopniu odpowiada za to twój mózg. Neurolog Nicole Avena przeprowadziła badania dotyczące wpływu cukru na korę mózgową. Okazało ...

dawno temu

Co wybrać? Cukier brązowy, trzcinowy, słodzik, miód? Co będzie najzdrowsze?

... Co wybrać? Cukier brązowy, trzcinowy, słodzik, miód? Prasa zasypuje nas co chwilę sprzecznymi informacjami. Co będzie najzdrowsze? ... jest odpowiednikiem szklanki cukru. Ta alternatywa jest coraz bardziej znana, ponieważ sześć lat temu została ...

dawno temu

Zdrowy zamiennik gorszy od cukru? Zobacz, kto powinien go unikać

... Miód to bogactwo witamin i mikroelementów. Niestaty, także cukru. ... Miód od dawna znany jest ze swoich leczniczych właściwości. Zawiera cukry proste, które są łatwo przyswajalne przez organizm, mnóstwo witamin i mikroelementów. W 100 g miodu ...

dawno temu

"Krew mojej konkubiny", Shulamit Lapid

... Przyznam się, że "Krew mojej konkubiny" przeczytałam w dwa wieczory, przy czym te wieczory przeciągnęły się do 4 nad ranem. To nie walor sensacyjny powieści tak mnie wciągnął, ale wszystko to, co się dzieje wokół osi intrygi - chleb powszedni ...

dawno temu

„Smuga krwi”, Johan Theorin

... Tytułowa smuga krwi to rdzawy pas skały, spotykany na Olandii (Szwecja). Wedle legendy powstała w pradawnych czasach, kiedy elfy i trolle wojowały ze sobą. Pierwszorzędnie nakreślone postaci i interesujące szczegóły z życia na Olandii spaja ...

dawno temu

Amatorskie odchudzanie drastyczne w skutkach

... . Taka reakcja następuje przy braku insuliny. Cukier krąży we krwi, lecz nie może być przejęty przez komórki. Prowadzi to do produkcji ketonów, które wywołują kwasicę metabiliczną (nieoddechową ... i jej jedynym celem było za wszelką cenę ...

dawno temu

Uważaj na produkty bez cukru. Niszczą zęby!

... Zdaniem naukowców z Wydziału Medycyny Dentystycznej Uniwersytetu Bostońskiego spożywanie produktów typu „light” lub „sugar free” niszczy nasze zęby. Chociaż nie zawierają one cukru, to składniki w postaci ksylitolu czy sorbitolu obniżają poziom ...

dawno temu

„Light” nie znaczy zdrowy. Mniej cukru czy tłuszczu to więcej chemii

... Produkt niskotłuszczowy ma poniżej 3 g tłuszczu, a niskocukrowy - poniżej 5 g cukru w 100 gramach. ... Wybieramy produkty oznaczone napisami „light” lub „0%”, bo wierzymy, że dostarczymy sobie mniej cukru lub tłuszczu. To mit. Mniejszą ilość ...

+ Pokaż więcej