Dlaczego wyciskarka jest lepsza od sokowirówki?

... można przygotować sok z ulubionych warzyw lub owoców. I już na wstępie pojawia się dylemat: sokowirówka czy wyciskarka? ... z tego urządzenia, z łatwością można przyrządzić także mleko sojowe czy mleko migdałowe. 27895 3. Zachowanie wartości ...

dawno temu

Awokado - zielona energia

... bombą energetyczną. Dlatego warto spożywać go na śniadanie czy uzupełnić nim dietę podczas treningu. Co jeszcze kryje w sobie awokado? Wartości odżywcze awokadoMiękki i tłusty miąższ zawiera witaminy ...

dawno temu

Risotto z warzywami

... Pyszna włoska potrawa powinna gościć na naszych talerzach jak najczęściej. Dlaczego? Ryż (zwłaszcza ten brązowy) ma moc składników odżywczych i nie powoduje tycia, zaś warzywno-mięsne dodatki, jakie ...

dawno temu

Składniki odżywcze w diecie pacjenta

... Organizm pacjenta ma szczególne potrzeby, których często nie sposób zaspokoić, stosując zwykłą dietę. Dowiedz się, jakie produkty skutecznie uzupełniają zapotrzebowanie chorego na składniki odżywcze. ...

dawno temu

Nie wydawaj zimą majątku na warzywa

... 1997755 Aby nie wydawać majątku na surowe warzywa, możemy kupować produkty mrożone. Są one źródłem witamin i dostarczą nam składników niezbędnych dla naszego zdrowia. Mrożenie jest najlepszym ...

dawno temu

Warzywa faszerowane dziczyzną

... . Dla wzmocnienia aromatu można także użyć odrobiny koniaku, czy czerwonego wina. Ważne jest aby przed wstawieniem do piekarnika, napełnione farszem warzywa polać oliwą, lub olejem, by nie spiekły ... nam się „na sucho”. Smakowicie będą ...

dawno temu

3 warzywa, które mogą uchronić twoje serce przed chorobą

... Warzywa są zdrowe i stanowią cenne źródło witamin – na pewno słyszałaś to już nie jeden raz. Wszystko się zgadza, ale może bardziej przekonam cię do ich jedzenia, wskazując, które z nich korzystnie działają na serce? Poznaj listę warzyw ...

dawno temu

Sałatka z rukolą

... nieodparta chęć zjedzenia kiszonej kapusty. Na szczęście te mroźne dni już dawno za nami, dlatego też warto wykorzystać czas, w którym z łatwością możemy kupić pełne wartości odżywczych i dość tanie ... warzywa i owoce. To właśnie na ich ...

dawno temu

Sprawdź jakie właściwości ma szpinak

... o jego wartości odżywcze. Jak przyrządzić szpinak? Szpinak z jajkiem, jajka faszerowane szpinakiem, zupa ze szpinakiem, zapiekanka ze szpinakiem i kurczakiem – pomysłów na to, jak przygotować smacznie szpinak jest dużo. ... wspominają, jak ...

dawno temu

Obalamy warzywne mity!

... Jeszcze do niedawna wierzyłyśmy w to, że ziemniaki tuczą, a kukurydza jest równie szkodliwa dla wagi jak jedzenie słodyczy. Tymczasem, nawet warzywa, którym przypisuje się winę za wzrost wagi ... zawierają wiele witamin i mikroelementów ...

dawno temu

Jak jeść karczochy?

... wykorzystuje się jej główkę kwiatostanu, gdzie po usunięciu stwardniałych łusek oczom ukazuje się mięsisty środek. Warto wiedzieć, że ten rodzaj warzywa nie tylko ma dość ciekawe walory smakowe, ale także wysoką wartość odżywczą. Jakie przepisy ...

dawno temu

Zdrowe rozmrażanie

... Kiedy czasu brak, gotowanie sprowadza się do rozmrażania gotowych dań. Mrożonki to wprawdzie nie to samo co świeże owoce i warzywa, ale z braku laku muszą nam poza sezonem wystarczyć. Chyba ... , że zdecydujemy się na okazy sztucznie ...

dawno temu

Co wiesz o brukselce?

... Są warzywa i owoce, które smakują najlepiej, gdy jest na nie sezon. Truskawki, melony, arbuzy, pomarańcze, fasolka, bób, pomidory, ogórki i tak dalej. I nie ma co ukrywać, letnie dodatki ... są przepyszne. Ale istnieją też takie warzywa, które ...

dawno temu
+ Pokaż więcej