Przestań ziewać, jedz sery!

... także witaminę D);Witamina C - owoce np. pomarańcze, kiwi i maliny;Witamina E - orzechy, ziarna zbóż i pestki dyni oraz słonecznika;Witamina B1 - fasola, ziemniaki i ryż;Witamina B2 - wszystkie przetwory mleczne. Źródło: informacja prasowa ...

dawno temu

Wiosenna regeneracja skóry

... -karoten, który znajduje się w marchwi, dyni, pomidorach, morelach, brzoskwiniach oraz w szpinaku, sałacie, kapuście czy botwinie. Nie wolno zapominać o witaminie C, która zwalcza wolne rodniki ...

dawno temu

Witaminy dodające energii

... , pozbawiając organizm energii i zaburzając koncentrację. Magnez dostępny jest w postaci tabletek to łykania oraz pastylek musujących. Bardzo często występuje w połączeniu z witaminą B6. Magnez odnajdziesz również w rybach, pestkach słonecznika ...

dawno temu

Święto Dziękczynienia

... z żurawin i słodkimi ziemniakami. Są też ciasta – z dyni lub z jabłkami. Szacuje się, że tego dnia Amerykanie jedzą przeciętnie 46 milionów indyków. Święto Dziękczynienia jest okazją dla akcji charytatywnych ...

dawno temu

Chleb pełnoziarnisty – charakterystyka, jak go rozpoznać, kalorie, rodzaje

... i bez konserwantów. Chleb pełnoziarnisty może być także z dodatkami: słonecznik, otręby, pestki dyni czy siemię lniane. Taki chleb na dłużej utrzyma nasz organizm najedzonym, gdyż takie pieczywo ...

dawno temu

7 wskazówek. Jak się nie przeziębić?

... ogromny wpływ ma człowiek. Zimą należy jeść dużo owoców i warzyw jak: czerwoną paprykę, marchew, pomidory, dynię, żółty melon, kiszoną i białą kapustę, pomarańcze, grejpfruty i nasze rodzime jabłka ...

dawno temu

Barwienie pisanek

... koloru jest sok z marchwi lub dyni. Pomarańczowy odcień uzyskasz również wkładając na krótko jajka do wywaru z łupinek cebuli.Róż - różowy i bordowy kolor nada pisankom sok z buraka. Im dłużej będziesz ...

dawno temu

Dieta na przytycie

... , czereśnie, winogrona czy suszone owoce. Pomiędzy posiłkami można sięgać po kaloryczne przekąski. Doskonałe będą orzechy, pestki dyni, słonecznika czy sezamu. ...

dawno temu

Niedobór witaminy A – jak tego uniknąć?

... odporność organizmu. Beta-karoten znajdziesz też w słodkich ziemniakach, żółtej papryce i dyni. Krok 4: Sięgaj po owoce pomarańczowe Doskonałym źródłem witaminy A są także owoce o kolorze pomarańczowym ...

dawno temu

Ukojenie dla wrażliwej skóry głowy

... wspólnymi składnikami we wszystkich produktach są: Organiczny ekstrakt z dyni, dzięki wysokiej zawartość aminokwasów i mikroelementów gwarantuje dobre zdrowie skórze głowy i mieszków włosowych ...

dawno temu

Jak zdrowo grillować?

... Do marynowania mięsa, podawanego na grillu, wykorzystaj sos sojowy, który uważany jest przez dietetyków za zdrowszy zamiennik soli. Aby przygotować smakowite skrzydełka z grilla, potrzebujesz ...

dawno temu

Szybka i smaczna surówka z ogórka

... , takie jak koperek i kminek, to najczęściej wymieniane dodatki do tego zielonego warzywa. Szczególnie często pojawiają się one w parze z ogórkiem marynowanym. Jednak wskazane jest także stosowanie ...

dawno temu

Dziczyzna na 5 sposobów

... kawałki. Najpierw marynujemy je przez 2 dni, wyjmujemy z zalewy i wycieramy papierowym ręcznikiem. Następnie obsmażamy ze wszystkich stron, po dodaniu zalewy dodajemy dla smaku jarzyny, wino i zioła ...

dawno temu

Kreatywne kanapki -bo śniadanie nie musi być nudne!

... . Do jego wykonania potrzeba ogórków odrobiny szynki, marynowanej papryki i żółtego sera. Hello Kitty – szynka, papryka, odrobina szczypiorku i sałata. Aby Hello Kityy nie była zbyt sucha radzę posmarować ją ...

dawno temu

Zgaga

... marynowane w occie, cytrusy). Niewskazane są też gazowane słodzone napoje, dużo lepiej pić niegazowaną wodę, herbatki ziołowe lub soki. Może pomóc pozbycie się nadwagi i spożywanie większej liczby mniej ...

dawno temu

Angielska kuchnia: fish and chips

... . Potrzebne nam do tego będą 2 sztuki korniszonów, garstka kaparów marynowanych, 3 krople soku z cytryny oraz 200ml majonezu. Korniszony i kapary należy drobno posiekać, a następnie zmieszać razem ...

dawno temu

Co podawać do sake?

... zjadać w całości. Do środka można także dodać grzyby. Jest kilka rodzajów tej japońskiej potrawy. Często podaje się ją z marynowanym imbirem i zieloną herbatą.   Serowe paluszki – powinny być w złocistej ...

dawno temu

Vegeta w nowych odsłonach

... (plus 2 godziny na marynowanie) oraz następujących składników: 500 g filetu z kurczaka (pokrojonego na cienkie plasterki), 250 g zielonych szparagów podzielonych na połowę, 100 ml pomidorów ...

dawno temu

Nowy trend! Dieta pegan – wyszczupla i uzdrawia

... roli, ale nie jest całkowicie wyeliminowane. Spożywać  można tylko proste cukry roślinne. Dozwolone są tylko zdrowe tłuszcze, czyli oliwa z oliwek, olej orzechowy lub lniany, z pestek dyni ...

dawno temu

Ciastka bez mąki, cukru i tłuszczu – przepis na dietetyczny deser

... : 1/2 szklanki płatków owsianych, 1/2 szklanki otrębów owsianych, 1/2 szklanki suszonej żurawiny, 1/3 szklanki niesolonych orzeszków ziemnych, 1/3 szklanki pestek z dyni, 1/3 szklanki ...

dawno temu

Jak uregulować okres?

... , smażonych potraw i pokarmów bogatych w białko.Przed okresem nie jedz bakłażanu, żółtej dyni i ziemniaków.Ogranicz spożycie mięsa i nabiału.Wzbogać dietę o potrawy rybne. Ryba zawiera kwasy tłuszczowe ...

dawno temu

Dieta dla włosów - co możesz im dać?

... ); pestkach dyni, kakao, koperku, natce pietruszki, kaszy gryczanej, orzechach, białej fasoli, jabłkach ze skórką, czekoladzie. Krok 5 I jeszcze tylko jeden składnik zdrowych włosów – kwas foliowy. Szukaj ...

dawno temu

Tanie sposoby na regenerację włosów

... . Wzbogać dietę o nienasycone kwasy tłuszczowe, np. oliwę z oliwek, pestki słonecznika czy dyni, które mogą być składnikiem lekkich sałatek. Dostępne na rynku kosmetyki do włosów ...

dawno temu

Walcz z cholesterolem...pysznymi przegryzkami!

... łaknienie, a także działają wspomagająco na przemianę materii.   Pestki dyni – poprawiają wygląd cery. Posiadają w swoim składzie witaminy z grupy B i witamina A. Marchew – pomaga w zaparciach i likwiduje ...

+ Pokaż więcej