Pękająca skóra przy paznokciach

... Pękająca skórka wokół paznokci potrafi uprzykrzyć życie. Bolesne ranki doskwierają szczególnie, gdy dostanie się do nich odrobina soli czy kwaśny sok. Powstająca na opuszkach palców opuchlizna ...

dawno temu

Nowość dla fanów owocowych smaków. To może być hit wiosny!

... Znane wszystkim Duetki Familijne są teraz dostępne w nowych smakach. Lekka, puszystka pianka i galaretka w czekoladzie, tym razem z sokami – cytrynowym i brzoskwiniowym, oblane są tradycyjnie ...

dawno temu

Coś dla fanów PIKANTNYCH dodatków. Szybki sos do przekąsek i mięsa

... Dla lubiących intensywny smak papryczek, słodko-ostry sos chilii będzie świetnym dodatkiem do przekąsek oraz mięs. By go przygotować, potrzebujesz: 4 papryczek chilli, 3-4 ząbków czosnku, 3-centymetrowego kawałka imbiru, 7 łyżek cukru, Pół ...

dawno temu

Zdrowie od jabłek

... Cierpkie, kwaśne, słodkie, twarde, miękkie - każdy ma swój typ. Dzieciaki lubią niedojrzałe jabłka, zerwane wprost z drzewa sąsiada. Kwaśne są najlepsze na szarlotkę lub do duszonej kaczki. Słodkie są świetne do szkoły lub pracy, na drugie ...

dawno temu

Nadchodzi jesień, a wraz z nią jabłka!

... Sądzę, że wysyp świeżych i różnego rodzaju jabłek można spokojnie uznać za pierwsze oznaki powoli nadchodzącej jesieni. Smak dojrzałych jabłek jest słodko-kwaskowaty, rozmaite odmiany ... mogą być bardziej lub mniej słodkie albo kwaśne. Miąższ ...

dawno temu

Zupa chińska

... Uwielbiasz kulinarne poszukiwania? To nie tylko świetna zabawa, lecz także okazja do znalezienia idealnego smaku, którym będziemy mogli podzielić się z najbliższymi. Z tego względu poznawanie ... ograniczenia związane ze składnikami używanymi do ...

dawno temu

Glutaminian sodu jest odpowiedzialny za przyrost wagi

... w sobie nie ma konkretnego smaku, ale mocno podkreśla smak innych składników, z którymi zostanie zmieszany. Można go znaleźć w zupach w proszku, kostkach rosołowych, sosach w proszku i tych w słoikach, przyprawach do mięs ... , a bogate w ...

dawno temu

Alkohol wcale nie zabija komórek mózgowych! Poznaj 5 kłamstw wszech czasów, w które wierzy większość z nas!

... Rozpoznajesz różne smaki różnymi częściami języka 57500 Istnieje 5 podstawowych smaków – słony, słodki, kwaśny, gorzki i umami. Receptory smakowe dla każdego z nich zlokalizowane są w konkretnych ...

dawno temu

Jakie właściwości ma żurawina?

... Wpływ żurawiny na zdrowie znany był od dawna. Żurawina stosowana była jako środek na infekcje dróg moczowych. Te małe, czerwone i kwaśne owoce są wykorzystywane nie tylko jako lekarstwo ... , przyspiesza neutralizację trucizn w organizmie, jest ...

dawno temu

Poczuj nowy smak kawy w letnie, ciepłe dni dzięki wyjątkowym ekspresom Nivona CafeRomatica

... . Ale dlaczego po tę chwilę przyjemności nie sięgać codziennie? Marka wyjątkowych ekspresów Nivona CafeRomatica podpowiada, jak w te letnie dni poczuć nowy, orzeźwiający smak kawy. Czarne Espresso to tylko punkt wyjścia do świata przyjemności. ...

dawno temu

Koktajle owocowe: przepisy

... Dziś garść przepisów na koktajle mleczne dla dzieci od drugiego roku życia. Jeśli nie masz pomysłu na podwieczorek lub drinki na przyjęcie urodzinowe dziecka, poniższe pomysły mogą się przydać. Nie trać czasu na rozmyślanie i wypróbuj różne ...

dawno temu

Zdecydowana większość Polaków nie lubi eksperymentować w kuchni. A ty?

... przyrządzone według starych, sprawdzonych przepisów. Polacy doceniają też żywność regionalną i potrawy o charakterze lokalnym. Wyjątkowe smaki i aromaty polskich serów czy wędlin zaczęły być doceniane ... , a nawet stały się modne. Regionalne ...

dawno temu

Urodowe właściwości cytryny

... drogocenny sok. Pamiętaj, że cytryna jest bogatym źródłem witaminy C, witaminy B, fosforu i węglowodanów. Zawarte w niej kwasy wspaniale wpływają na skórę, podkreślając naturalne piękno kobiety. Sprawdź, z którymi problemami uporasz się dzięki ...

dawno temu

Tak powstaje żywność z puszki. Testerzy smaku co dwie godziny sprawdzają produkcję

... twierdzą, że przykładają ogromną wagę do jakości i smaku. Aby był on jak najlepszy, w fabrykach zatrudniani są specjaliści od testowania gotowych produktów. Co dwie godziny sprawdzają kolejne partie dań ... . Nie wiem, ile razy jej próbowałem. ...

dawno temu

Chemiczne dodatki do żywności

... wielu właściwości odżywczych. Środki wzmacniające smak i zapach - możesz je spotkać w zupkach błyskawicznych. Mogą powodować alergie. Środki konserwujące - np. benzoesan sodu, kwas sorbowy, sorbinian potasowy, to substancje, które mają wydłużyć ...

dawno temu

Gorące placki truskawkowe - nikt im się nie oprze

... Gorące placki truskawkowe to prawdziwe smakowe szaleństwo w ponure, zimowe dni. Natychmiast przypomnisz sobie lato, muskające cię słońce, smak świeżych owoców i zimnych drinków. Nie kieruj się schematami. W styczniu też możesz jeść truskawki. Od ...

dawno temu

Wyciśnij całą esencję

... Cenisz sobie bogaty i głęboki smak parzonej kawy czy herbaty? Ten koncept na pewno Ci się spodoba. Skierowany jest przede wszystkim do osób, które smak cenią sobie nade wszystko. ... Cenisz sobie bogaty i głęboki smak parzonej kawy czy herbaty? ...

dawno temu

Zdrowe słodycze? Tak, to możliwe!

... W dzisiejszych czasach trend prozdrowotny jest wszechobecny niemalże w każdej dziedzinie. Ludzie są coraz bardziej świadomi i z większym zaangażowaniem dbają o zdrowie. Dlatego, oprócz doskonałego smaku, w słodyczach poszukują także składników ...

dawno temu

Polskie przyprawy, o których już nie pamiętamy lub niesłusznie zapominamy

... zapomnieliśmy o przyprawach, które niegdyś wystarczały naszym prababciom i babciom. Rosół nie musi być przyprawiany kurkumą dla pięknego koloru i smaku, można użyć do niego lubczyku. Ostry smak to nie tylko wasabi, ale przede wszystkim nasz ...

+ Pokaż więcej