Napój, sok czy nektar - co wybrać?

... Każda z nas wie, że powinnyśmy dużo pić. Oczywiście najlepsza jest woda, ale nie należy rezygnować z napojów owocowych i warzywnych, ponieważ zawierają wiele cennych witamin. Najlepiej oczywiście ... , witaminki Szukaj soków wzbogaconych różnymi ...

dawno temu

Truskawki a zdrowie

... to prawdziwy owoc ziemi, a nie bomba chemiczna. Dlaczego warto jeść truskawki? Chociażby dlatego, że zawierają więcej witaminy C niż niejeden cytrus. Co więcej, bogate są w żelazo ... . Z kolei zawarta w nich witamina C przyspiesza spalanie ...

dawno temu

Sposoby na zajady

... drożdżaki, alergie, niedobory witamin czy też przesuszenie ust w wyniku niedbałości o ich nawilżenie i zbytnią ekspozycję na chłodny wiatr. Jak się ich pozbyć? ... drożdżaki, alergie, niedobory witamin czy też przesuszenie ust w wyniku ...

dawno temu

Dlaczego wapń jest taki ważny?

... Organizm człowieka nie jest w stanie syntetyzować witamin i wielu minerałów. Dlatego tak ważne jest dostarczanie ich w codziennej diecie. Najwięcej, bo ok. 1000 miligramów dziennie, potrzebujemy wapnia. Dlaczego wapń jest taki ważny dla ...

dawno temu

„Mądrość Toskanii”, Ferenc Máté

... i gaju oliwnego. Styl jego życia odbija się w sposobie pisania: wyważonym, spokojnym, refleksyjnym, pełnym poetyckich określeń. Z przyjemnością czytamy więc opowieść o Toskańczykach, dla których odpoczynek, rozmowa z najbliższymi oraz smakowanie ...

dawno temu

Zielony groszek w diecie dziecka

... sobą wielkością, kolorem, smakiem a także właściwościami. Zielona odmiana groszku zawiera witaminy E, C oraz witaminy z grupy B. Ziarenka groszku są słodkie, soczyste i bardzo pożywne. Zupa krem ...

dawno temu

4 skuteczne sposoby na przesilenie jesienne

... będzie pielęgnacyjnym strzałem w dziesiątkę! Twoja skóra wygląda na zmęczoną? Świeży wygląd zapewni jej witamina C – znajdziesz ją m.in. w Professional-C serum Obagi, L.A.A 25% marki Be Ceuticals ... lub w toniku Pure Vit C Tonic Clarena. Dobrą ...

dawno temu

Naleśniki z warzywami

...   Pożywne ciasto z pełnym wartości odżywczych nadzieniem? Czemu nie! Taki posiłek pozostawia w żołądku przyjemne uczucie sytości, a do tego dostarcza nam sporo witamin. Jaki farsz do naleśników możemy użyć, aby wzbogacić ich smak? ... Pożywne ...

dawno temu

Właściwości melona

... silnego przeciwutleniacza jakim jest witamina C oraz błonnika. Najwięcej tych składników zawiera melon kantalupa, o intensywnie słodkim smaku. Z całą pewnością wprowadzając ten owoc do codziennego menu ...

dawno temu

Zmiany kształtu paznokci

... W momencie kiedy w organizmie zaczyna brakować witamin i składników odżywczych, skutkiem są połamane i rozdwajające się paznokcie. Dowiedz się jak do tego nie dopuścić. ... W momencie kiedy w organizmie zaczyna brakować witamin i składników ...

dawno temu

W pogoni za idealnym lektorem

... Moja fascynacja Francją rozpoczęła się na pierwszym roku studiów. To wtedy wpadła mi w ręce książka Petera Mayle’a o Prowansji. Podobnie jak sam autor, zakochałam się w pleśniowych serach ...

dawno temu

Całkiem niecodzienna jajecznica

... i nie ma ryzyka, że coś nie wyjdzie, czyli sera żółtego i szynki, czy kiełbasy. A jakby tak pokusić się i całkiem nowe oblicze tego dania i odważyć się dodać do niej coś bardziej oryginalnego? Macie ochotę spróbować? Zatem oto kilka propozycji. ...

dawno temu

Przestań ziewać, jedz sery!

... jakości. Zawierają one m.in. witaminy A, D i B. Dzięki spożywaniu sera żółtego w odpowiedniej ilości oraz innych produktów, odzyskamy dobre samopoczucie i poprawimy kondycję organizmu. – mówi Ewa ... także witaminę D);Witamina C - owoce np. ...

dawno temu

Smażona cukinia - pomysł na kolację

... korzystać z tego, co daje nam teraz natura. Zwłaszcza, że cukinia jest świetnym źródłem witaminy A, której niedobór może powodować trądzik, biegunkę, złe samopoczucie, pogorszenie wzroku, brak apetytu i wiele innych dolegliwości. ... korzystać z ...

dawno temu

Płatki jaglane, czyli źródło witamin i składników mineralnych. Przekonaj się, dlaczego warto jeść jagły

... Choć wiele osób o tym zapomina, płatki jaglane posiadają bardzo dużo właściwości odżywczych, które dostarczają do organizmu wiele cennych witamin. Możesz ugotować jaglankę na śniadanie i dodać ... płatki jaglane? Przede wszystkim w płatkach ...

dawno temu

Oswajaj dziecko ze smakiem

... , dostarczając organizmowi wszystkich składników i substancji odżywczych niezbędnych do zdrowego rozwoju: węglowodanów, witamin, minerałów, białka, tłuszczów i błonnika. Podawaj mu urozmaicone, zdrowe posiłki – w ten sposób ukształtujesz dobre ...

dawno temu

Algi w kosmetyce

... Te morskie organizmy zawierają mnóstwo witamin i minerałów, które wnikają pod powierzchniowe warstwy naskórka, odżywiając je i stymulując odnowę komórkową. Odmiany najczęściej wykorzystywane w kosmetyce to algi zielone i brunatne. ... za młody ...

dawno temu

Sałatka z arbuzem

... Masz ochotę na zdrową i pożywną sałatkę? Dobrze trafiłaś. Poniżej przepis na soczystą i bogatą w witaminy sałatkę z arbuzem i serem feta. W sam raz na wzmocnienie organizmu na wiosnę. Bogaty ... w błonnik arbuz ułatwi trawienie, a dzięki ...

dawno temu

Fast foody - samo zdrowie

... Fast foody są bardzo niezdrowe. Mają zbyt dużo tłuszczu, soli i stanowczo za mało witamin. A jednak wyglądają tak apetycznie, że często nie możesz się oprzeć. Ach te soczyste hamburgery, smakowite ... , ale zrób je sama w domu. Krok 2 Zamiast ...

dawno temu

Wzmocnienie organizmu

... jest witamina C, którą można znaleźć w owocach cytrusowych (pomarańcze, grejpfruty, kiwi, ananas), papryce, brukselce. Równie ważna dla organizmu jest witamina A. Niedobór witaminy A obniża odporność ... za oknem, zmienne temperatury powietrza, ...

dawno temu

Domowe wędzenie

... aromatycznych kiełbas, pysznego kurczaka, zdrowych ryb albo wyśmienitego sera. Zdawanie się na zakup odpowiedników tych produktów w sklepie wiąże się z dużym ryzykiem, że nie są one wędzone w tradycyjny ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Pięć ważnych składników odżywczych w diecie każdego mężczyzny

... naturalnych antyoksydantów, takich jak witaminy A, C i E. Witamina A znajduje się zarówno w warzywach (marchew, jarmuż, szpinak), jak i podrobach, maśle i jajach. Źródłem witaminy C są głównie owoce i warzywa ... roślin strączkowych. Witaminy ...

dawno temu

Ochrona skóry przed słońcem nie tylko podczas opalania

... Słońce jest nam potrzebne do życia, trzeba tylko umiejętnie z niego korzystać. Promieniowanie słoneczne umożliwia skórze produkcję witaminy D, która jest niezbędna dla rozwoju organizmu, chroni ...

dawno temu

Kotlety z kaszy

... godziny. Kto powiedział, że dobrze smakują jedynie te z mięsa? Kotlety z kaszy smakują równie wyśmienicie, a przy tym są pełne witamin! ... godziny. Kto powiedział, że dobrze smakują jedynie te z mięsa? Kotlety z kaszy smakują równie ...

+ Pokaż więcej