Diety dla grup krwi

... pełnopszenicznej, bakłażana, białej kapusty, chińskiej kapusty, czerwonej kapusty, grzybów shiitake, oliwek czarnych, oliwek greckich, oliwki hiszpańskiej, pieczarek, papryki: czerwonej, zielonej ... , pieczywo chrupkie wasa, mąka z owsa, mąka ...

dawno temu

Szczerość zawsze w cenie

... osób. Przyjazna atmosfera, na swoje imieniny zaprosiłam do domu wszystkich jak leci. Postarałam się, zrobiłam na przekąskę pracochłonne papryki faszerowane w czterech kolorach, oczywiście z naddatkiem ...

dawno temu

Powrót do Marrakeszu

... . Za chwilę w kilku językach rozbrzmiewać będą zachęty do smakowania ślimaków, mięsa, bakłażanów, herbaty z przyprawami, daktyli. „Moze poszniej pszydziesz do naleśa restauraća robert maklowić” – słyszę ...

dawno temu

Jeść to, co praprzodkowie

... ). Zaleca się im: soki ananasowy, grejpfrutowy i wiśniowy. Zboża i rośliny strączkowe są dla nich stworzone. Z warzyw niewskazane są: biała i czerwona kapusta, bakłażan, papryka, pomidory i czarne ...

dawno temu

Jeść to, co praprzodkowie

... ). Zaleca się im soki ananasowy, grejpfrutowy i wiśniowy. Zboża i rośliny strączkowe są dla nich stworzone. Z warzyw niewskazane są: biała i czerwona kapusta, bakłażan, papryka, pomidory i czarne ...

dawno temu

Jesień. Jak rozpoznać ten typ urody i jak się malować?

... . Jak żadna inna kobieta, pani jesień świetnie wygląda z pomarańczowymi ustami. Do makijażu oka idealne będą wszystkie ciepłe kolory z domieszką złota. Należy śmiało korzystać z kolorów lawendy, bakłażana ...

dawno temu

Indeks glikemiczny

... , rabarbar, rzodkiewka, sałata, seler naciowy, soja, szczaw, szparagi, szpinak,20 – bakłażan, czekolada gorzka zawierająca więcej niż 80% kakao, czereśnie, fruktoza, kakao, karczochy, pędy bambusa, sok ...

dawno temu

Raw food - moda na surowe jedzenie

... , co tylko wygląda jak pokarm. Mięso faszeruje się chemią i konserwantami. Coraz chętniej sięgamy też po żywność wysoko przetworzoną, kupując gotowe dania. W kuchni stosujemy półprodukty, konserwowane ...

dawno temu

Łatwa dieta niełączenia

... : pomidor, kapusta, ogórek, marchew, pietruszka, cebula, fasolka szparagowa, kalafior, brokuły, brukselka, seler, por, szpinak, szparagi, bakłażan, sałata tłuszcze i oleje: masło, margaryna, oliwa z oliwek ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kiełki

... multiwitaminowymi, a do tego dochodzą jeszcze walory smakowe i mamy pewność, że jemy żywność naturalną, a nie faszerujemy się sztucznymi suplementami. Poza tym warto dodać, że substancje odżywcze pochodzące ...

dawno temu

Kokos. Ach ten kokos!

... po kokosa i orzeźwiasz się jego delikatnym sokiem. Przyjemna perspektywa. Prawda? Moja wyobraźnia faszerowana obrazami z katalogów biur podroży podsyłała mi takie wizje wielokrotnie, uznając ...

dawno temu

Dieta tania i pełnowartościowa? To możliwe

... , więc rutyna nam nie zagrozi. Wiosną wybierajmy nowalijki, latem świeże pomidory, szparagi i fasolkę, truskawki, maliny i wiśnie. Jesienią do gry wchodzą dynie, bakłażany, jabłka i śliwki, a zimą ...

dawno temu

Dziecko = gadżet

... lat. Kochaliśmy się, biegaliśmy po specjalistach, faszerowaliśmy lekami. Zatraciliśmy się w tym wszystkim, a już na pewno ja. Właściwie pewne rzeczy robiłam mechanicznie, jeśli tak to można ująć ...

dawno temu

Traktują mnie jak dziwadło

... zrób 50 jaj faszerowanych kuskusem na ostro, na pewno znajdziesz czas i podobno Cię to bawi. A jeśli nie chcesz, by zwracano uwagę na Twoje „naturalne ekstrawagancje” – ignoruj „wynaturzenia ...

dawno temu

Chcesz schudnąć? - zapytaj eksperta jak to zrobić

... jest takie, że nie warto faszerować się wspomagaczami. Dużo skuteczniejsze i zdrowsze dla organizmu będzie stosowanie racjonalnej diety połączone ze zwiększoną aktywnością fizyczną. Poza tym, tylko wtedy mamy ...

dawno temu

Co się dzieje za kratami psychiatryka

... , gdzie było 12 łóżek. Śmierdziało moczem. Nie mogłam spać. Pacjenci jak sępy dopadli do mojej szafki wszystko z niej wykradając. W szpitalu faszerowano mnie lekami, żadnej psychoterapii. Pani psycholog ...

dawno temu

Dieta odmładzająca

... soku pomidorowego z 1 łyżką drożdży piwnych, filiżanka kawy z mlekiem. Podwieczorek: szklanka soku jarzynowego. Kolacja: filiżanka bulionu bez tłuszczu, jeden strąk papryki faszerowanej chudym ...

dawno temu

Poczuj się jak u siebie!

... gościnnością: gospodarze postawią przed wami mnóstwo tradycyjnych potraw, z których najpopularniejsze są: chaczapuri, chinkali (pierożki), gruzińskie szaszłyki oraz bakłażan i szpinak przyprawiony ...

dawno temu

Zwariowani – czy naprawdę jesteśmy psychicznie chorzy?

... (a nawet dzieci) faszerowane antydepresantami, masowe wycieczki do gabinetów psychoanalityków, łykanie „poprawiaczy nastroju”. Taka moda? 23161Jest taki kawał: Do lekarza psychiatry przychodzi pacjent ...

dawno temu

Pewien piątek w oazie

... świąteczne dania – misz, ful, falafele, kurczaka, waraq’ ajnab (faszerowane liście winorośli), jakieś paszteciki, chleb, jajka. Stół ugina się od ciężaru donoszonych co chwila potraw. Sięgamy po jedzenie ...