Fendi na jesień – zimę 2010/2011

... Lato, lato i po lecie. Mam nadzieję, że jednak nie i upały sprzed tygodnia do nas powrócą, a tymczasem dla ogrzania znalazłam kilka boskich, futrzanych ubrań zaprojektowanych przez Karla Lagerfelda dla Fendi na jesień/zimę 2010/2011. ... dla ...

dawno temu

Brokuły w sosie beszamelowym

... Bogate w witaminy C, A i witaminy z grupy B brokuły, warto zaserwować cukrzykom, osobom zmagającym się z nadciśnieniem tętniczym oraz tym, którzy dbają o dobry wzrok. Dla zdrowszych przedstawicieli społeczeństwa smacznym dodatkiem do brokułów ...

dawno temu

Tym sosem wzbudzisz zachwyt każdego smakosza. Zrobisz go w pięć minut

... Sos aioli - duma Prowansalczyków. ... Sos aioli to tradycyjny prowansalski sos czosnkowy. Można powiedzieć, że stanowi jeden z elementów fundamentu kuchni śródziemnomorskiej. I choć bliżej mu konsystencją do majonezu, to niektórzy ... nazywają ...

dawno temu

Nadchodzi zima. Bijemy na alarm: chroń skórę!

...   Wielkimi krokami zbliża się zima. Ba, w niektórych rejonach śnieg już dawno spadł! Czy jesteście przygotowane na nadejście mrozu? A konkretniej, czy gotowa jest na to Wasza skóra? Jeśli macie w tej kwestii wątpliwości podpowiadamy, co zrobić, ...

dawno temu

Moda na zimę 2019, czyli powrót do przeszłości i nowoczesna klasyka

... wybiegi, ale także ulice. Moda na zimę 2019 na pewno spodoba się kobietom ceniącym efektowne oraz wyraziste stylizacje. Nie musisz martwić się, że nadchodzące trendy nie będą do ciebie pasować – spróbuj i przekonaj się, że warto zaszaleć. ... ...

dawno temu

Sos chrzanowy z pomarańczą - pyszny dodatek do drobiu

... Sos chrzanowy to doskonały dodatek do drobiu i cielęciny. A jeśli jeszcze dodamy do tego wszystkiego pomarańczę, to powstanie potrwa niezwykła i wyszukana. Takich rzeczy nie podaje się na pierwszym lepszym stole. Zrób sobie prawdziwą ucztę. ... ...

dawno temu

Dipy - jak przygotować małe pyszności?

... Dip to gęsty sos do potraw, który świetnie podkreśli ich smak. Dipy doskonale pasują chociażby do frytek, mięsa czy nawet chipsów. Warto je przyrządzić, bo dzięki niemu twoje dania zyskają inne, nowoczesne oblicze. Idź z duchem czasu i bądź ...

dawno temu

Jak dbać o skórę dziecka zimą?

... Przesuszona, szorstka i piekąca skóra w czasie zimy to nie tylko problem dorosłych. Wrażliwa skóra dziecka jest szczególnie narażona na odmrożenia, szkodliwe działanie wiatru czy suchego powietrza w ogrzewanych mieszkaniach. Jak dbać o skórę ...

dawno temu

Wcale nie taka sroga zima według Yuliyi Babich

... Zima rządzi się swoimi prawami, ale nawet w najbardziej zimny i nieprzyjemny dzień można czuć się wyjątkowo i nieprzeciętnie. A najnowsza kolekcja Yuliyi Babich, którą znacie już bardzo dobrze z naszych artykułów, na jesień - zimę 2009/10 jest ...

dawno temu

Mięso z dziczyzny

... Wśród wielu rodzajów mięsa, to pozyskiwane z dziczyzny cechują zdecydowanie najlepsze walory smakowe. To prawdziwy rarytas w kuchni, który czyni każdą potrawę istną ucztą dla podniebienia. Choć ... do pasztetów. Ponadto do dziczyzny pasują ...

dawno temu

Usta, usta - jak o nie dbać zimą?

... Usta są twoją wizytówką. Czy traktujesz je tak, jak na to zasłużyły. Zwłaszcza zimą pielęgnacja ust powinna być szczególnie staranna. Śnieg, mróz, zimny wiatr – to wszystko sprawia, że wargi stają się spierzchnięte i suche i zaczynają pękać. Ani ...

dawno temu

Shoarma 4 razy pyszniejsza

... Shoarma – właściwie tyle by wystarczyło, by pomyśleć o pysznym daniu. A co się stanie, jeśli dołożymy do niej dwa różne sosy i dwa rodzaje surówek? To prawdzie szaleństwo smaku. Ale to wcale ... greckiDo sosu do mięsa: 2 łyżki majonezu4 łyżki ...

dawno temu

Kosmetyk nawilżający zamarza zimą na twarzy? Poznaj 4 mity dotyczące pielęgnacji skóry w czasie zimy!

... Czytając różne artykuły dotyczące pielęgnacji urody, na pewno nie raz natknęłaś się na porady, które nie do końca są zgodne z prawdą. Niestety mity dotyczące dbania o urodę krążą wszędzie i nie zawsze tak łatwo je wychwycić. Poznaj absurdalne ...

dawno temu

Czapkobroda - dziwaczny design na zimę

... Widzieliście kiedyś czapkobrodę? Założę się, że nie. Co prawda do zimy jeszcze sporo czasu, jednak powiem Wam, że pomysł to naprawdę ciekawy – nie dość, że osłania głowę i twarz, to jeszcze dzięki temu nie musimy nosić szalika. ...

dawno temu

Jak nie przytyć zimą?

... Zima nie wpływa pozytywnie na motywację do odchudzania. Zamiast butów treningowych najchętniej włożyłabyś ciepłe kapcie, a w miejsce lekkiej sałatki na talerz nałożyła aromatyczną szarlotkę? Każda ... z nas wie, jak kończą się podobne działania ...

dawno temu

Jak się ubierać, by nie marznąć zimą?

... 1854111 W ostatnich dniach zima dała się nam we znaki. Tylko w weekend w Polsce zamarzło 21 osób. Wychodząc z domu powinniśmy pamiętać, by dostosować ubiór do warunków pogodowych. - Należy ...

dawno temu

Jak bezpiecznie jeść mięso?

... Jedzenie mięsa przyspiesza proces starzenia, przyczynia się do wystąpienia chorób serca oraz nowotworów. Nie oznacza to jednak konieczności rezygnacji ze spożywania mięsa. Można bowiem w znacznym stopniu zminimalizować ryzyko zagrożenia. ... Dla ...

dawno temu

Makaron w sosie śmietanowym

... w sosie śmietanowym. Przeczytaj poniższy artykuł, a dowiesz się, w jaki sposób możesz go zrobić, a także poznasz różne dostępne rodzaje śmietany. ... jej brak, zwłaszcza w niektórych potrawach. Różne rodzaje śmietany dodawane są bowiem do sosów, ...

dawno temu

Sos owocowy - słodka chwila przyjemności

... Masz ochotę na pyszny deser? Spróbuj zatem przygotować sos owocowy. Jest doskonały, bo wielofunkcyjny. Możesz traktować go jako samodzielną słodką potrawę lub jako dodatek do ciast, lodów, bitej ... . Krok 2 To właściwie wszystko. Teraz wstaw ...

dawno temu

Parówki w sosie

... Parówki w sosie to może niezbyt wykwintne danie, ale za to bardzo smaczne. Specjaliści od zdrowego żywienia pewnie mieliby wiele do powiedzenia na temat takiej potrawy, ale nie oszukujmy się, nie zawsze jest czas, by jeść to, co dla nas ...

dawno temu

Mięso gyros

... stanowi także gyros, czyli mięso opiekane na wielkim rożnie wokół pionowej osi. Choć w formie małych kawałków jest ono częstym składnikiem popularnych fast foodów, to przekrój innych posiłków, jakie można wykonać przy jego użyciu jest dość duży. ...

dawno temu

Nie jem mięsa!

... Jedni wybierają tę formę odżywiania z powodów zdrowotnych, inni z przyczyn ideologicznych. Skutek jest taki sam. Nie jedząc mięsa – nie przyczyniają się do zabijania zwierząt. Wszystko jednak ma swoje wady i zalety. Warto się nad nimi zastanowić ...

dawno temu

Sznycle bez mięsa - pyszne danie wegetariańskie

... Czy wiesz, że po mięso należy sięgać tylko trzy razy w tygodniu. W pozostałe dni mogą je zastąpić: soja, ryby lub warzywa. Skoncentrujmy się teraz na ostatniej opcji. Sznycle warzywne są pyszne i zdrowe. Warto przygotować je na obiad i ...

+ Pokaż więcej