Jedzenie, które wpływa na szczęście

... , zmęczeniem i problemami z koncentracją. Obecność potasu ma ogromne znaczenie dla mięśni i serca.   Szpinak   Nielubiany w dzieciństwie szpinak cieszy się coraz większą popularnością wśród dorosłych ...

dawno temu

Wielkie wyzwanie – zdrowe odżywianie!

... biopierwiastków, które dostarczą Twojemu organizmowi energii, zdrowia i witalności. Magnez, wapń, potas- pij na zdrowie Wprowadź te 10 zasad a zobaczysz różnicę! ...

dawno temu

Ból głowy w upalne dni. Dlaczego się pojawia?

... elektrolity. Wskazany jest też sok pomidorowy, gdyż zawiera dużo potasu, który w czasie upałów wypłukuje się z organizmu. Podczas wysokich temperatur powietrza należy zrezygnować z alkoholu, gdyż ...

dawno temu

Obalamy warzywne mity!

... i prostaty, w tym kwercetynę, która poprawia odporność organizmu. Dodatkowo, dzięki dużej zawartości potasu (jeden ziemniak pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na ten składnik), spożywanie tego warzywa ...

dawno temu

Właściwości alg

... to również bogactwo minerałów, m.in.: cynku, żelaza, miedzi, potasu, wapnia i magnezu. Sole mineralne zapewniają odpowiednie nawilżenie skórze oraz zapewniają jej zdrowy wygląd. Działanie algAlgi ...

dawno temu

Owoce cytrusowe - na zdrowie, na urodę

... z tkanek. Jakie witaminy zawiera ananas? Witaminę C i witaminy z grupy B, a także wapń, fosfor, żelazo, cynk i mnóstwo potasu. Należy jednak pamiętać, że takie właściwości mają tylko świeże owoce. Należy unikać ananasów z puszki. Są prawdziwą ...

dawno temu

Walcz z cholesterolem...pysznymi przegryzkami!

... podgryzania słodkości), likwidują zaparcia i podnoszą odporność organizmu. Są bogate z żelazo, cynk i potas. Pestki słonecznika i sezamu – zawierają magnez, więc powinny znaleźć się w diecie osób ...

dawno temu

Tego nie wiesz o czosnku!

... źródłem witamin i składników mineralnych. Zawiera witaminę A, B1, B2, C, PP oraz minerały takie jak: chrom, nikiel, kobalt, magnez, potas, wapń, żelazo. Cenimy go również za mocny smak, który wyraźnie ...

dawno temu

Jak wybierać owoce i warzywa w zimie?

... , soję, fasolę. To doskonałe źródło białka, błonnika, witamin z grupy B, magnezu, fosforu i potasu. Utrzymują one na właściwym poziomie cholesterol i minimalizują ryzyko wystąpienia choroby wieńcowej ...

dawno temu

Jak przygotować jabłkowo-cynamonowe chipsy?

... beta-karotenu, witamin E i z grupy B, magnezu, żelaza, sodu i potasu. Owoc ten poprawia odporność organizmu i łagodzi infekcje. Ponadto, doskonale wpływa na naczynia krwionośne i pomaga w oczyszczaniu ...

dawno temu

Jak szybko pozbyć się kaca?

... witamin, minerałów i soli. Tymczasem korniszony zawierają wiele składników odżywczych, takich jak witamina A, żelazo, potas, witamina K, wapń i mangan. Dlatego też, zjedzenie kilku ogórków może przynieść ...

dawno temu

Muffinki z bananem i czekoladą

... więc w przypadku i bólu głowy, i bólu menstruacyjnego. Jeżeli chodzi o banany, dostarczają one organizmowi błonnika, beta-karotenu, witamin C, A, E i witamin z grupy B, potasu, miedzi, cynku oraz manganu ...

dawno temu

Ciasto drożdżowe ze śliwkami w wersji light

... na trzcinowy, a mleko krowie – na sojowe, np. ViveSoy o smaku waniliowym. Jest to produkt stworzony ze składników pochodzenia roślinnego, który dostarcza organizmowi wapnia, potasu, fosforu ...

dawno temu

Więcej soków i surówek

... Zawartość witamin, składników mineralnych i błonnika w poszczególnych warzywach i owocach: warzywa liściaste - zawierają makro- i mikropierwiastki, szczególnie żelazo, miedź, mangan, potas ...

dawno temu

Trzy kolory zdrowia

... o zupę z buraczków. Trzy kolory: zielony Zielony to przede wszystkim szpinak i brokuł. Ten pierwszy bogaty w żelazo, magnez, wapń i potas warto jeść zwłaszcza w okresach wzmożonego wysiłku fizycznego ...

dawno temu

Metoda planowania płci

... . Chłopczyk - jeśli marzeniem rodziców jest synek, przyszła mama powinna skomponować dietę bogatą w potas i sód. Powinna spożywać potrawy słone, dużo mięsa i ryb, makaron, ryż, pomidory czy pestki słonecznika ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść ryby?

... , witaminy A i D, witaminy z grupy B, witaminy PP oraz magnez, żelazo, potas, fosfor i wapń. Ryby, dzięki zawartości selenu, mają także działanie przeciwmiażdżycowe i przeciwnowotworowe. Z kolei jod wspomaga ...

dawno temu

Uwodzicielskie czereśnie

... i fruktoza), ale nie mają dużo sacharozy i dzięki temu słodkie czereśnie mogą jeść nawet cukrzycy. Owoce czereśni to również żródło witaminy A, PP, z grupy B. Potas, wapń, żelazo i jod – te minerały ...

dawno temu

Jedz winogrona bo warto

... . Do tego oczyszczają organizm z toksyn, obniżają poziom cholesterolu, niszczą komórki rakowe. Winogrona zawierają potas korzystnie wpływający na prace serca, układ krwionośny. Działają też moczopędnie ...

dawno temu

Odparzenia u niemowląt – jak zaradzić?

... zastosuj słaby roztwór nadmanganianiu potasu. Krok 4: Delikatne osuszanie Podczas wycierania dziecka nie trzyj skóry zbyt mocno. Pamiętaj, że jest bardzo wrażliwa i podatna na zaczerwienienia ...

dawno temu

Szparagi na miłość?

... się najwięcej składników odżywczych takich jak np. : wapń, magnez, fosfor, żelazo, potas, mangan, czy jod. Na rynku możemy znaleźć dwie odmiany szparagów: zielone i białe. Przy zakupie warto wcześniej ...

dawno temu

Jajka źródłem piękna

... , pełnowartościowe białko. Jajka są także źródłem witamin A, D i B oraz żelaza, wapnia, magnezu, fosforu i potasu. Ile jajek powinno się spożywać? Według dietetyków maksymalnie 4 tygodniowo ...

dawno temu

NOWOŚĆ! HELLO NATURE Coconut Oil – seria do pielęgnacji ciała

... , witamina C, tłuszcze, białka, kwas foliowy, żelazo, wapń, potas i magnez. To właśnie im zawdzięcza swoją odmładzającą moc. Odbudowuje barierę lipidową naskórka, niezwykle skutecznie nawilża ...

dawno temu

Najlepsze śniadanie na kaca

... w szklance wody albo dodać do koktajlu. Jeśli po ciężkiej nocy nie masz ochoty na żadne jedzenie, zmiksuj szybkie smoothie. Koniecznie dodaj do niego banana, który jest źródłem potasu i łatwo przyswajalnego ...

+ Pokaż więcej