Koktajle warzywne

dawno temu

Węglowodany. Jakie jeść, a jakich się wystrzegać.

... wpływ na florę bakteryjną i nabłonek jelit, regulacja poziomu sytości i głodu. Popularnym źródłem węglowodanów są ziarna: zboża, ryż, kukurydza, nasiona roślin strączkowych: groch, fasola, bób ... są w tych produktach:biała mąka – białe ...

dawno temu

Chleb podróżnika

... mi się przejść żadnej diety. Chleb zawsze wygrywał. To chyba jedyna rzecz (no, może poza kawą), bez której nie wyobrażam sobie życia. Kiedy więc wyruszam do Azji, w której króluje ryż lub Ameryki ... na świecie (np. w Chinach) je się ryż lub ...

dawno temu

Karp nieco inaczej

... Wam się już wigilijny karp w panierce, polecam spróbować kilku pomysłowych sposobów, by potrawa ta nabrała wyjątkowego smaku. Jeśli lubicie nieco wysubtelnić smak ryby polecam przepis na karpia ... w śmietanie – Kuchnia Pachnąca Bazylią ...

dawno temu

Wademekum łasucha

... . Zamiast sięgać bo batonik, zjesz na przykład gruszkę. Zdrowsze i nietuczące. Masz ochotę na słodki obiad, ale boisz się nadwagi? Niepotrzebnie. Jedz ryż z owocami i miodem. Ugotuj naturalny ... , nie przetwarzany. Najlepszy jest ciemny, dziki. ...

dawno temu

Kiwi dla dzieci

dawno temu
+ Pokaż więcej