Zepsute jedzenie, które każdy powinien jeść

8. Dlaczego warto jeść fermentowane produkty?Proces fermentacji sprawia, że jedzenie lepiej się trawi, a składniki odżywcze lepiej się wchłaniają. Fermentacja powoduje też, że jedzenie staje się bardziej odżywcze. Badania pokazały, że takie produkty mają więcej witamin. Jakie więc produkty powinny się znaleźć na liście zakupów?
Zdjęcie autorstwa Charles Haynes / CC BY

8. Dlaczego warto jeść fermentowane produkty?
Proces fermentacji sprawia, że jedzenie lepiej się trawi, a składniki odżywcze lepiej się wchłaniają. Fermentacja powoduje też, że jedzenie staje się bardziej odżywcze. Badania pokazały, że takie produkty mają więcej witamin. Jakie więc produkty powinny się znaleźć na liście zakupów?

7. Kapusta kiszona
Zdjęcie kapusty kiszonej / Shutterstock

7. Kapusta kiszona

6. Kimchi
Zdjęcie kimchi / Shutterstock

6. Kimchi

5. Miso
Zdjęcie autorstwa Chloe Lim / CC BY

5. Miso

4. Jogurt kokosowy
Zdjęcie autorstwa Stacy Spensley / CC BY

4. Jogurt kokosowy

3. Ogórki kiszone
Zdjęcie autorstwa Eunice / CC BY

3. Ogórki kiszone

2. Kombucha
Zdjęcie autorstwa Nomadic Lass / CC BY

2. Kombucha

1. Tempeh
Zdjęcie autorstwa Stacy Spensley / CC BY

1. Tempeh

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowie:

Objawy bulimii Jak nie przytyć po wakacjach? Soja chroni przed rakiem piersi Joga w domu Skóra ze wskaźnikiem nieprawidłowej pracy wątroby 35 kilogramów w osiem miesięcy Wzmocnij system immunologiczny Poznaj 10 powszechnych alergenów Jak stymulować popęd płciowy? Jak wzbogacić swoją dietę w wapń? Jesienna regeneracja Bakalie

Popularne w tym tygodniu:

Stacjonarnie czy online - gdzie lepiej kupić materac? Rodzaje mąk i ich zastosowanie w kuchni