Zepsute jedzenie, które każdy powinien jeść

8. Dlaczego warto jeść fermentowane produkty?Proces fermentacji sprawia, że jedzenie lepiej się trawi, a składniki odżywcze lepiej się wchłaniają. Fermentacja powoduje też, że jedzenie staje się bardziej odżywcze. Badania pokazały, że takie produkty mają więcej witamin. Jakie więc produkty powinny się znaleźć na liście zakupów?
Zdjęcie autorstwa Charles Haynes / CC BY

8. Dlaczego warto jeść fermentowane produkty?
Proces fermentacji sprawia, że jedzenie lepiej się trawi, a składniki odżywcze lepiej się wchłaniają. Fermentacja powoduje też, że jedzenie staje się bardziej odżywcze. Badania pokazały, że takie produkty mają więcej witamin. Jakie więc produkty powinny się znaleźć na liście zakupów?

7. Kapusta kiszona
Zdjęcie kapusty kiszonej / Shutterstock

7. Kapusta kiszona

6. Kimchi
Zdjęcie kimchi / Shutterstock

6. Kimchi

5. Miso
Zdjęcie autorstwa Chloe Lim / CC BY

5. Miso

4. Jogurt kokosowy
Zdjęcie autorstwa Stacy Spensley / CC BY

4. Jogurt kokosowy

3. Ogórki kiszone
Zdjęcie autorstwa Eunice / CC BY

3. Ogórki kiszone

2. Kombucha
Zdjęcie autorstwa Nomadic Lass / CC BY

2. Kombucha

1. Tempeh
Zdjęcie autorstwa Stacy Spensley / CC BY

1. Tempeh

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowie:

Skakanie na skakance a odchudzanie Jaka dieta przy biegunce? Pielęgnacja szyi i dekoltu, czyli jak dbać o swoje skarby Właściwości lecytyny Zdrowe opalanie Czy znasz te skuteczne, naturalne sposoby na zwalczenie poświątecznej niestrawności? Tarczyca a zdrowie kobiet Makijaż dzienny, makijaż wieczorowy Cera odwodniona Cross training. Sportowy hit na wiosnę! Aby mieć piękny uśmiech… Jak zrobić mostek?

Popularne w tym tygodniu:

Mit wody mineralnej. Jaką pić wodę? Herbata. Co się stanie, kiedy przedawkujesz swoją ulubioną herbatę?