Zepsute jedzenie, które każdy powinien jeść

8. Dlaczego warto jeść fermentowane produkty?Proces fermentacji sprawia, że jedzenie lepiej się trawi, a składniki odżywcze lepiej się wchłaniają. Fermentacja powoduje też, że jedzenie staje się bardziej odżywcze. Badania pokazały, że takie produkty mają więcej witamin. Jakie więc produkty powinny się znaleźć na liście zakupów?
Zdjęcie autorstwa Charles Haynes / CC BY

8. Dlaczego warto jeść fermentowane produkty?
Proces fermentacji sprawia, że jedzenie lepiej się trawi, a składniki odżywcze lepiej się wchłaniają. Fermentacja powoduje też, że jedzenie staje się bardziej odżywcze. Badania pokazały, że takie produkty mają więcej witamin. Jakie więc produkty powinny się znaleźć na liście zakupów?

7. Kapusta kiszona
Zdjęcie kapusty kiszonej / Shutterstock

7. Kapusta kiszona

6. Kimchi
Zdjęcie kimchi / Shutterstock

6. Kimchi

5. Miso
Zdjęcie autorstwa Chloe Lim / CC BY

5. Miso

4. Jogurt kokosowy
Zdjęcie autorstwa Stacy Spensley / CC BY

4. Jogurt kokosowy

3. Ogórki kiszone
Zdjęcie autorstwa Eunice / CC BY

3. Ogórki kiszone

2. Kombucha
Zdjęcie autorstwa Nomadic Lass / CC BY

2. Kombucha

1. Tempeh
Zdjęcie autorstwa Stacy Spensley / CC BY

1. Tempeh

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowie:

Szczupli ludzie jedzą te rzeczy codziennie Hinduskie sposoby na piękną cerę Czerwień nas uatrakcyjnia Chrońmy dzieci przed próchnicą Walczymy z bezsennością Właściwości ogórka Urodo, wróć! Na ratunek zwiotczałym ramionom! Suche, pękające pięty. Czy to tylko problem kosmetyczny? Czy przystojni mężczyźni są złymi mężami? Zabójcze upały. Słońce groźne dla serca WĘGLOWODANY I ICH ŹRÓDŁA W DIECIE Piękne kobiety ogłupiają mężczyzn

Popularne w tym tygodniu:

Zespół BTS i marka Mediheal? Poznaj limitowaną edycję masek w płachcie! Zapalenie gardła czy angina? Jak rozpoznać objawy?