Zepsute jedzenie, które każdy powinien jeść

8. Dlaczego warto jeść fermentowane produkty?Proces fermentacji sprawia, że jedzenie lepiej się trawi, a składniki odżywcze lepiej się wchłaniają. Fermentacja powoduje też, że jedzenie staje się bardziej odżywcze. Badania pokazały, że takie produkty mają więcej witamin. Jakie więc produkty powinny się znaleźć na liście zakupów?
Zdjęcie autorstwa Charles Haynes / CC BY

8. Dlaczego warto jeść fermentowane produkty?
Proces fermentacji sprawia, że jedzenie lepiej się trawi, a składniki odżywcze lepiej się wchłaniają. Fermentacja powoduje też, że jedzenie staje się bardziej odżywcze. Badania pokazały, że takie produkty mają więcej witamin. Jakie więc produkty powinny się znaleźć na liście zakupów?

7. Kapusta kiszona

6. Kimchi
Zdjęcie kimchi / Shutterstock

6. Kimchi

5. Miso
Zdjęcie autorstwa Chloe Lim / CC BY

5. Miso

4. Jogurt kokosowy
Zdjęcie autorstwa Stacy Spensley / CC BY

4. Jogurt kokosowy

3. Ogórki kiszone
Zdjęcie autorstwa Eunice / CC BY

3. Ogórki kiszone

2. Kombucha
Zdjęcie autorstwa Nomadic Lass / CC BY

2. Kombucha

1. Tempeh
Zdjęcie autorstwa Stacy Spensley / CC BY

1. Tempeh

Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowie:

Sposoby na pękające pięty. 3 kroki Masaż klasyczny Selen źródłem dłuższego życia Twarz prawdę powie Pesymiści unikają stomatologów Piękne nogi latem Dlaczego warto pić zieloną herbatę? Siemię lniane – dlaczego warto po nie sięgać? Czerniak bezbarwnikowy – niewidoczny pogromca Intensywny program walki z cellulitem Alkohol wcale nie zabija komórek mózgowych! Poznaj 5 kłamstw wszech czasów, w które wierzy większość z nas! Jakie owoce warto włączyć do menu?