Zepsute jedzenie, które każdy powinien jeść

8. Dlaczego warto jeść fermentowane produkty?Proces fermentacji sprawia, że jedzenie lepiej się trawi, a składniki odżywcze lepiej się wchłaniają. Fermentacja powoduje też, że jedzenie staje się bardziej odżywcze. Badania pokazały, że takie produkty mają więcej witamin. Jakie więc produkty powinny się znaleźć na liście zakupów?
Zdjęcie autorstwa Charles Haynes / CC BY

8. Dlaczego warto jeść fermentowane produkty?
Proces fermentacji sprawia, że jedzenie lepiej się trawi, a składniki odżywcze lepiej się wchłaniają. Fermentacja powoduje też, że jedzenie staje się bardziej odżywcze. Badania pokazały, że takie produkty mają więcej witamin. Jakie więc produkty powinny się znaleźć na liście zakupów?

7. Kapusta kiszona
Zdjęcie kapusty kiszonej / Shutterstock

7. Kapusta kiszona

6. Kimchi
Zdjęcie kimchi / Shutterstock

6. Kimchi

5. Miso
Zdjęcie autorstwa Chloe Lim / CC BY

5. Miso

4. Jogurt kokosowy
Zdjęcie autorstwa Stacy Spensley / CC BY

4. Jogurt kokosowy

3. Ogórki kiszone
Zdjęcie autorstwa Eunice / CC BY

3. Ogórki kiszone

2. Kombucha
Zdjęcie autorstwa Nomadic Lass / CC BY

2. Kombucha

1. Tempeh
Zdjęcie autorstwa Stacy Spensley / CC BY

1. Tempeh

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowie:

Jak gwiazdy równają zęby? Złotymi aparatami, licówkami, niewidocznymi szynami Mam kruche, łamliwe zęby. Co może być przyczyną? List do stomatologa Racjonalne odżywianie Po czym poznać związek bez przyszłości? 3 kroki zapewniające dobrą kondycję skóry podczas zimy Przewlekła biegunka Ćwiczenia z piłką świetne dla zdrowia! Jak dobrze dobrać biustonosz? Ćwiczenia na jędrny biust Kaszel Żywieniowe pułapki na wakacjach Arytmia serca