Płukanie nie wystarczy. Jak EKOLOGICZNIE zmyć pestycydy z owoców i warzyw?

Przepis na myjący roztwór przygotowała autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł.

Autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł zaprezentowała, jak myć owoce i warzywa, by pozbyć się z nich pestycydów i bakterii. Zwykle płuczemy produkty, a to zdecydowanie za mało.

Do przygotowania płynu, który nie zawiera chemii, a doskonale myje, wystarczy użyć wody, sody i octu.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Kobiety częściej zdradzają niż mężczyźni. Dlaczego jesteśmy NIEWIERNE? Wadliwe IMPLANTY PIERSI nadal zagrażają zdrowiu kobiet. Wśród poszkodowanych Polki Smaczne i szybkie PRZEKĄSKI dla niespodziewanych gości Szok dla medycyny. URODZIŁA zdrowe dziecko w wieku 66 LAT! Chirurgiczny sposób na MŁODY WYGLĄD? Lekarze ostrzegają przed zagrożeniem dla GAŁEK OCZNYCH Zamiast pomóc, mogą szkodzić. Wszystko o ANTYBIOTYKACH Najzdrowszy zamiennik mięsa? Zobacz, zanim włączysz go do diety Ma nawet 4 razy mniej kalorii niż TRADYCYJNY PĄCZEK. Domowy przepis na dietetyczny przysmak Nie daj się oszukać. Produkty PEŁNOZIARNISTE nie zawsze zdrowe Jest nawet TRZYSTA RAZY SŁODSZA od cukru! Uważaj, w jakiej postaci ją spożywasz Jak przechowywać żywność w lodówce? Miejsce MA ZNACZENIE Widzowie mdleli na premierze FILMU. Wszystko przez szokujące sceny