Płukanie nie wystarczy. Jak EKOLOGICZNIE zmyć pestycydy z owoców i warzyw?

Przepis na myjący roztwór przygotowała autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł.

Autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł zaprezentowała, jak myć owoce i warzywa, by pozbyć się z nich pestycydów i bakterii. Zwykle płuczemy produkty, a to zdecydowanie za mało.

Do przygotowania płynu, który nie zawiera chemii, a doskonale myje, wystarczy użyć wody, sody i octu.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Wstydliwy nowotwór. Dotyka aż 10 TYSIĘCY mężczyzn rocznie Polacy 7. NAJBARDZIEJ OTYŁYM narodem Europy. Nie potrafimy się odchudzać? Sekrety DOMOWEGO ROSOŁU. Tylko dzięki nim uzyskasz najlepszy smak Pestki - niedoceniany składnik winogron. Dlaczego warto je jeść? Przez ojca sadystę straciła wiarę w siebie. Niezwykła metamorfoza pani Krystyny Oto nowa piramida żywieniowa. To, co było niepolecane, teraz jest podstawą diety W trakcie grypy nie rezygnuj z KARMIENIA PIERSIĄ. Jest ważny powód Diagnozuje się ją częściej, niż faktycznie występuje. Wszystko o SKAZIE BIAŁKOWEJ NIEPRZYJEMNY ZAPACH Z UST może sygnalizować chorobę SZYMON MAJEWSKI parodiuje teledysk Nataszy Urbańskiej! Tak tańczą ROSYJSKIE MISTRZYNIE pole dance Męska płodność jest CORAZ GORSZA?