Krwisty czy dobrze wysmażony? Jak przygotować idealny STEK

Wołowe mięso jest cennym źródlem minerałów.

Stek to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni amerykańskiej na świecie. Coraz chętniej sięgamy po nie także w Polsce. Jednak przygotowanie miękkiej, dobrze wysmażonej wołowiny to nie lada wyzwanie. Zobaczcie, jak przyrządzać mięso, by – w zależności od upodobań – wyszło krwiste, półkrwiste lub dobrze wysmażone.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Groźne poparzenia BARSZCZEM SOSNOWSKIEGO. Objawy mogą utrzymać się kilka miesięcy Napój z kofeiną zamiast kawy? Zastanów się, pijesz składnik nawozów sztucznych ZAJĄCZEK Z SERWETKI na wielkanocny stół „Najbardziej zmysłowo pachnie kobieta, która nie myje się codziennie”. Jak odbieramy zapachy? Częsty błąd posiadaczek cery tłustej. Wybierają niewłaściwy KREM Producent o przygotowaniach do "Celebrity Splash". "LICZYMY NA GLEBĘ, bo każdy liczy na glebę" Wypełnienia gorszej jakości, próchnica wtórna. Polacy boją się państwowych wizyt u dentysty Trzy sposoby na BURZĘ LOKÓW bez użycia ciepła! Ciąża spowodowała u niej WSTYDLIWE ZMIANY PREZYDENT składa życzenia fejsbukowiczom! Pracodawca musi być na to gotowy. Nawet 60 dni w roku WOLNYCH OD PRACY dla rodziców Chipsy, frytki, burgery. Ulubione fast foody w zdrowszym wydaniu