Krwisty czy dobrze wysmażony? Jak przygotować idealny STEK

Wołowe mięso jest cennym źródlem minerałów.

Stek to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni amerykańskiej na świecie. Coraz chętniej sięgamy po nie także w Polsce. Jednak przygotowanie miękkiej, dobrze wysmażonej wołowiny to nie lada wyzwanie. Zobaczcie, jak przyrządzać mięso, by – w zależności od upodobań – wyszło krwiste, półkrwiste lub dobrze wysmażone.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Tak wygląda najbrzydszy pies świata Sposób na grzywkę BEZ SKRACANIA włosów! Sexy bielizna dla katoliczek? "Trzeba podobać się duchowo i po ludzku" Pani Aleksandra została brutalnie zgwałcona. Po skandalicznym wyroku przerywa milczenie TVP rusza z nowym REALITY SHOW "Rolnik szuka żony" Ostatni CZAS NA ODCZULENIE dla alergików. Zostało tylko kilka dni Nieoceniona broń w walce z wieloma chorobami. Każda matka powinna o tym wiedzieć KIM KARDASHIAN pokazała, jak przewija dziecko! Rozmiar ma znaczenie? Ten mężczyzna od lat boryka się ze swoją przypadłością Powszechnie dostępny środek SZCZEGÓLNIE NIEBEZPIECZNY dla osób na diecie Jak radzić sobie z bólem pleców W CIĄŻY? Proste ćwiczenia przyniosą ulgę MAJEWSKI parodiuje "Filiżankę" Michała Wiśniewskiego