Jak sprawdzić jakość kurczaka? Wszystko o hodowlanych brojlerach

W chudym mięsie kurczaka jest dużo pełnowartościowego białka, dużo więcej niż w wieprzowinie. Trzeba jednak wiedzieć, jak odpowiednio je wybrać.

Jaka jest jakoś brojelerów, czyli kurczaków z dużych hodowli? Czy to prawda, że karmione są hormonami i antybiotykami, a ich mięso niekorzystnie wpływa na nasz organizm?

W chudym mięsie kurczaka z ekologicznego chowu jest dużo pełnowartościowego białka, znacznie więcej niż w wieprzowinie. Kurczak ma też wszystkie witaminy z grupy B. Dzięki potasowi wspomaga koncentrację i pamięć, a dzięki zawartości cynku sprawia, że nasza skóra jest zdrowa.

Mięso z kurczaka to ważny element diety. Warto spożywać je nawet 2–3 razy w tygodniu. Aby mieć pewność, że jego jakość jest odpowiednia, warto wiedzieć, jak to sprawdzić. Oto kilka prostych sposobów, jak to zrobić.

Źródło: Wiem, co jem/x-news

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Jakiej jakości mięso serwują nam sklepy? Zobacz, zanim kupisz UNIWERSALNA modelka? Pozuje jako kobieta i mężczyzna Program do sporządzania portretów przestępców stworzył IDEAŁ PIĘKNA Savoir-vivre przy wielkanocnym stole. Dlaczego MAŁŻEŃSTWA NIE POWINNY siedzieć razem? Artystka maluje WAGINĄ! Na środku ulicy! Polskie Towarzystwo Kardiologiczne promuje się rapem! Lifting twarzy BEZ SKALPELA. Wystarczy własna tkanka tłuszczowa Marzysz o białych zębach? Nigdy nie wybielaj ich sama w domu! Skarżysz się na BÓL PLECÓW? Na dłuższą metę odpoczynek nie wystarczy Zdrowy zamiennik gorszy od cukru? Zobacz, kto powinien go unikać Majdan, Stachursky i Saleta pokazują, jak badać PIERSI! Niewygodne szpilki? Posłuchaj rad stylistki