Siemię lniane i jego właściwości

... Siemię lniane ma wiele dobroczynnych właściwości zarówno dla zdrowia, jak i urody. Spożywanie ziarenek siemienia pozytywnie wpływa na układ trawienia, układ krążenia, a także na włosy, skórę i paznokcie. ... Siemię lniane może nam zarówno ...

dawno temu

Szczypiorek: właściwości

... przeczyszczające. Swoje właściwości lecznicze zawdzięcza zawartości związków siarki.  Jak podawać?Szczypiorek najlepiej smakuje na surowo. Obróbka termiczna nie tylko psuje smak warzywa, ale również niszczy ... większość cennych właściwości ...

dawno temu

Kąpiel mleczna

... Kąpiele w mleku stosowała w starożytności Kleopatra, a także żona cesarza rzymskiego Nerona, Sabina Poppea. Dzisiaj również w kosmetyce docenia się cudowne właściwości tej cieczy. ... Kąpiele w mleku stosowała w starożytności Kleopatra, a także ...

dawno temu

Właściwości białej herbaty

... białą. Jest to najdroższa z herbat. Jej cena dyktowana jest nie tylko właściwościami, ale też produkcją. Biała herbata ma właściwości antymutagenne, przeciwutleniające, likwidujące napięcie umysłowe ... . Do jej właściwości zalicza się działanie ...

dawno temu

Lecznicze właściwości lipy

... Nie można o niej powiedzieć ale lipa, bo ma niekwestionowane właściwości lecznicze, które najczęściej wykorzystujemy w chorobach górnych dróg oddechowych. Takie wartości wykazuje zarówno lipa drobnolistna, jak i szerokolistna. Dotychczas nie ...

dawno temu

PRRETI Honey Berry lip sleeping mask – miód dla twoich ust

... ! Znajdziemy w niej połączenie dobroczynnego regenerującego miodu oraz wyciągu z jagód. Przygotowana w postaci wygodnej pomadki maseczka przeznaczona do nakładania na noc sprawi, że nasze wargi będą rano nawilżone i kusząco miękkie, a nałożona ...

dawno temu

Właściwości alg

... , dzięki czemu skóra łatwiej wchłania składniki odżywcze. Z kolei witamina E znana jest ze swych właściwości antyoksydacyjnych, które hamują proces starzenia się skóry.  Te glony ...

dawno temu

Właściwości octu

... oczy na szereg zbawiennych właściwości tego aromatycznego dodatku. Dlaczego warto włączyć go do diety? Oto kilka powodów.   ... oczy na szereg zbawiennych właściwości tego aromatycznego dodatku. Dlaczego warto włączyć go do diety? Oto kilka ...

dawno temu

Właściwości ziół

... . Podobne właściwości ma także rumianek. Suszone zioła należy zalać wrzącą wodą i pozostawić pod przykryciem na około 15 minut. Usta należy płukać dopiero wtedy, gdy napar przestygnie. Do zwalczania zapaleń ...

dawno temu

Właściwości kukurydzy

... przekąska obok takich łakoci jak gofry, lody czy wata cukrowa, serwowana w urlopowych miasteczkach Polski. Na tle wymienionych słodkości ten rodzaj pokarmu cechuje jednak duża wartość odżywcza. Jakie właściwości skrywa w sobie kukurydza?   ... ...

dawno temu

Właściwości żurawiny

... właściwościach komponując posiłki... a to duży błąd! Niepozorne czerwone owoce bowiem potrafią chronić nas przed chorobami i zaopatrywać organizm w istną moc witamin. Jakie inne profity możemy zyskać wprowadzając żurawinę na stałe do naszego ...

dawno temu

Poznaj cudowne właściwości soku z aloesu! Dlaczego warto go pić?

... Mało kto z nas zdaje sobie sprawę z niezwykłych korzyści zdrowotnych wynikających ze spożywania soku z aloesu. Można wręcz stwierdzić, że stanowi on panaceum na wiele dolegliwości zdrowotnych. Poznaj niezwykłe właściwości soku z aloesu! ...

dawno temu

Ocet jabłkowy – właściwości, przyjmowanie

... Ocet jabłkowy słynie ze swoich właściwości zdrowotnych. O jego własnościach wiedziały już nasze mamy i babcie. Ponadto produkt ten podkreśla smak wielu potraw. Ocet jabłkowy możemy kupić w sklepie lub przyrządzić w zaciszu domowej kuchni. ... 1. ...

dawno temu

Ocet jabłkowy - właściwości, jak go zrobić samemu?

... Ocet jabłkowy to znany od starożytności specyfik, działający dobroczynnie na zdrowie, urodę i odporność. Mówi się, że to jeden z lepszych sposobów na utratę wagi. Jak jest w rzeczywistości, czy właściwości octu jabłkowego mogą dać aż tak wiele ...

dawno temu

Piwna odżywka do włosów Catherine Zeta Jones

... eksperymentowanie domowymi specyfikami własnego autorstwa. Gwiazdą, która ostatnio przyznała się do tego typu zabiegów jest Catherine Zeta Jones, która dla uzyskania tak pięknych włosów stosuje ...piwo i miód! ... eksperymentowanie domowymi ...

dawno temu

Olejek arganowy - właściwości

...   Składniki pochodzenia naturalnego to czysta przyjemność dla skóry. Olejki zwane często „płynnym złotem” przynoszą skórze nawilżenie i intensywną regenerację, jednym z nich jest olejek arganowy. Poznaj jego właściwości! ... . Poznaj jego ...

dawno temu

Jakie właściwości mają orzechy?

... Orzechy to bogactwo witamin i mikroelementów. Na półkach sklepowych można spotkać wiele rodzajów orzechów – prażone, solone, w miodzie, w czekoladzie, w panierce paprykowej. Najzdrowsze ...

dawno temu

Właściwości kiszonej kapusty

... żołądkach. Lecznicze właściwości kapustyKiszona kapusta znana jest ze swych właściwości termoregulacyjnych – obniża zbyt wysoką temperaturę ciała, a zbyt niską podwyższa. W kapuście stwierdzono ...

dawno temu

Ogórki kiszone - właściwości

... Kiszone warzywa świetnie pasują jako przystawka do dań z grilla. Zielone ogórki nadają się do tego idealnie. Ponoć znane są one ze swoich właściwości odchudzających. Aby jednak dowiedzieć ... głównie za sprawą ich właściwości, wspomagających ...

dawno temu

Mleczko pszczele

... W apiterapii wykorzystywane są produkty pszczele. Wszystkim znane są właściwości miodu oraz działanie propolisu. Może mniej popularne, ale za to równie korzystne dla zdrowia jest mleczko pszczele ... . Medycyna naturalna od dawna wykorzystuje ...

dawno temu

Olejki eteryczne - właściwości i zastosowanie

... Olejki eteryczne to moc natury zamknięta w małym flakoniku. Mają różne właściwości i zastosowanie. Możemy wlewać cenne krople do kominka, dodawać je do kąpieli lub naturalnych, domowych kosmetyków. Oczywiście wcześniej warto się dowiedzieć, jaki ...

dawno temu

Ochotę na słodycze mamy w genach?

... Dlaczego dawniej słodkie było zielonym światłem dla naszego organizmu, a dziś przyczynia się do wielu chorób? Dawniej słodkie to przede wszystkim owoce, niektóre warzywa, mleko, zboże, czy miód. A dziś... ... przyczynia się do wielu chorób? ...

dawno temu
+ Pokaż więcej