Oko kontra komputer

... neutralizowania wolnych rodników. W głównej mierze są to naturalne substancje roślinne, które możemy sobie dostarczać wybierając zdrową żywność. Zalicza się do nich witamina C (znajdziemy ją np. w papryce ... , szpinaku, pietruszce, pomidorach, ...

dawno temu

Sposób na słońce

... Delikatnie opalone ciało nabiera pięknego, zdrowego koloru. Zdecydowanie polepsza się też nasze samopoczucie, a co najważniejsze, dzięki słońcu, poprzez skórę syntetyzowana jest witamina D ... antyoksydacyjnie Witaminę E. Jest wodoodporny. ...

dawno temu

Bio-Oil, czyli sekret milionów kobiet na całym świecie

... ekstraktów roślinnych i witamin zawieszonych w bazie olejku. Bio-Oil zawiera przełomowy składnik PurCellin Oil™, który zmienia konsystencję produktu, dzięki czemu olejek jest lekki i nietłusty ... . Równocześnie zapewnia łatwiejszą absorpcję ...

dawno temu

Test jajek. O czym świadczy kolor żółtek?

... 1889136 Jajka to jeden z najczęściej zjadanych produktów. Nie tylko są  niskokaloryczne, ale zawierają mnóstwo witamin, minerałów i antyoksydantów. Białko jajek buduje nasze ciało i zapewnia ...

dawno temu

Dodaj do wody jeden składnik i ciesz się szczupłą sylwetką!

... znacznej ilości węglowodanów w formie zbędnych kalorii. Jeśli chcemy postawić na nieco bardziej naturalne źródło tego zbawiennego składnika, szukajmy go głównie w młodej pszenicy. Koktajl z tej rośliny to źródło wyjątkowo potrzebnych nam ...

dawno temu

Zioła na odchudzanie

... , dlatego zapobiega wzdęciom Natka pietruszki – bogata jest w witaminę C, a więc pomaga zwalczyć zgromadzone złogi tłuszczyku Majeranek – reguluje pracę przewodu pokarmowego Słowem: warto je dodawać do naszych posiłków jak najczęściej! ...

dawno temu

Na ból zęba

... naparu posłodzonego miodem), babka (4 g zalać 200 ml wrzącej wody, pić filiżankę dziennie),środki stosowane w chorobach przyzębia: szałwia, cykoria, jeżówka, babka, arnika - żele,środki stosowane ...

dawno temu

Dieta 1200 kcal – przykładowy jadłospis, zalety oraz wady

... , 2 plastry wędliny drobiowej, liście cykorii, pomidor, ogórek; obiad – 2 kromki razowca, 4 plastry wędliny drobiowej, 2 liście sałaty, ogórek, pomidor, papryka, woda mineralna; podwieczorek – jogurt ...

dawno temu

Kiszona kapusta, pikle... Mało kalorii, dużo zdrowia

... Są mniej kaloryczne, przyswajamy z nich więcej witamin i składników mineralnych. Mowa o żywności poddanej procesowi fermentacji. - Fermentacja mlekowa, z którą mamy styczność w produktach ...

dawno temu

Jak sprawdzić jakość kurczaka? Wszystko o hodowlanych brojlerach

... z ekologicznego chowu jest dużo pełnowartościowego białka, znacznie więcej niż w wieprzowinie. Kurczak ma też wszystkie witaminy z grupy B. Dzięki potasowi wspomaga koncentrację i pamięć, a dzięki ...

dawno temu

Współczesna dieta przyspiesza wzrost paznokci

... , paznokcie najszybciej rosną latem, kiedy nasz organizm wytwarza zwiększone ilości witaminy D. Jeśli zależy Ci na pięknych paznokciach i włosach, warto zastosować odpowiednią dietę. Przepisy, już niebawem. źródło:Daily Mail ...

dawno temu

Mezoterapia biustu i dekoltu

... mezoterapia. Na czym polega? Pod naskórek cieniutką igłą zostają wprowadzone substancje wypełniające na bazie kwasu hialuronowego i mieszanki witamin, które już po pierwszym zastosowaniu widocznie odmładzają ...

dawno temu

Co powinnaś jeść, a czego lepiej unikać, gdy chcesz zostać mamą

... ! Jakie produkty spożywcze służą kobiecie (i dziecku)? W twojej diecie nie może zabraknąć wieloziarnistych produktów zbożowych, które dostarczają witamin z grupy B, witaminy E oraz błonnika; świeżych ... owoców i warzyw, które są źródłem ...

dawno temu

Pestka z awokado – nie wyrzucaj jej do kosza!

... dla naszego zdrowia i sylwetki. • Ekstrakt z pestek awokado obniża poziom cholesterolu LDL. • Pestki zawierają witaminy grupy A i E, które są odpowiedzialne za zdrowe włosy i mocne paznokcie. Witaminy ...

dawno temu

Wiosenna regeneracja skóry

... -karoten, który znajduje się w marchwi, dyni, pomidorach, morelach, brzoskwiniach oraz w szpinaku, sałacie, kapuście czy botwinie. Nie wolno zapominać o witaminie C, która zwalcza wolne rodniki ... . Wzbogaćmy więc swoje menu o paprykę czy owoce ...

dawno temu

Jak rozpoznać przeziębienie i grypę?

... wysiłku fizycznego. Aby ustrzec się przed chorobami, należy przestrzegać prostych zasad. Istotna jest dieta bogata w witaminy, zwłaszcza witaminę C. Znajdziemy ją w jabłkach, cytrusach, kiszonej ...

dawno temu

Jak zapobiegać chorobom stawów

... , łososiu, tuńczyku), w witaminę C (warzywa i owoce). Witamina C jest odpowiedzialna za prawidłowy rozwój kości i hamuje zwyrodnienie. W diecie nie powinno zabraknąć zielonych warzyw bogatych w luteinę, oleju ...

dawno temu

Jedz jabłka, postaw się otyłości

... palenie. Przyspieszają samooczyszczanie płuc. Jabłka zwierają dużo witaminy C, która wspomaga odporność, potas i magnez dla zdrowia układu nerwowego. Obniżają cholesterol i przyczyniają ... mają działanie ściągające naczynia krwionośne. Zawarta ...

dawno temu

Botoks w ciąży

... , bo to chyba nie jest odpowiedni czas na to. Poza botoksem zakazane są też kuracje witaminą C i pochodnymi witaminy A. Wszystkie te substancje mogą mieć negatywny wpływ na płód, nie ryzykuj. Są inne ...

dawno temu

Terapia światłem dobra na jesienną depresję

... innego jak depresja sezonowa, która ma ścisły związek z mniejszą ilością słońca. Promienie słoneczne stymulują nasz organizm do wytwarzania witaminy D, odpowiedzialnej za przyswajanie wapnia ... być bogate w witaminy i mikroelementy. Trzeba też ...

dawno temu

Co modne w karnawale? Rozświetlone oko, ponętne usta

... hialuronowego lub dla lepszego efektu połączyć go np. z witaminami. Zabieg rozświetla okolice oka, zwiększa elastyczność skóry, wygładza niewielkie zmarszczki, zmniejsza objętość płynów gromadzonych wokół ... oczu. Ze względu na działanie kwasu ...

dawno temu

Jak złagodzić alergię?

... , które znajdują się  w pokarmach. Ulgę przynosi spożywanie produktów zawierających witaminę B5 (jej źródłem są: drożdże, wątroba, ryby, orzechy włoskie) oraz witaminę E (oleje roślinne, migdały, jaja ...

dawno temu

Jedzmy gęsinę

... - powiedziała ekspert. Dodała, że gęsina jest źródłem witamin – z grupy B, witaminy A i E oraz składników mineralnych: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, które wspomagają prawidłowe funkcjonowanie ...

dawno temu

Przygotuj jedyne w swoim rodzaju ciasto z oliwy z oliwek!

... , jak i w kosmetyce. Warto wiedzieć, że wpływa ona doskonale na organizm człowieka. Jest bogatym źródłem jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, wielu witamin – A, C, E i witamin z grupy B ...

+ Pokaż więcej