Dodaj do wody jeden składnik i ciesz się szczupłą sylwetką!
PAULINA BRZOZOWSKA • dawno temuChlorofil to związek chemiczny występujący w roślinach, odpowiedzialny za ich zielony kolor. Oprócz zbawiennego wpływu na przyrodę, chlorofil przynosi również mnóstwo korzyści ludzkiemu organizmowi. Zwłaszcza w sferze odchudzania!
Jak go stosować? Odpowiadamy!
Najpopularniejszą formą stosowania chlorofilu jest dodawanie go do wody. Kupić możemy go w postaci kapsułek lub płynu, który możemy rozpuszczać w koktajlach i wodzie mineralnej. Regularne picie takiej mieszanki skutecznie wspomoże metabolizm.
To jednak nie wszystko. Badania opublikowane na portalu PubMed.com dowodzą, że chlorofil ma znaczący wpływ na przyjmowanie i trawienie przez nas węglowodanów. Jeśli do dwóch z trzech posiłków dziennie dodamy kilka kropli chlorofilu, ograniczymy skoki cukru we krwi, a tym samym nasz organizm nie będzie magazynował znacznej ilości węglowodanów w formie zbędnych kalorii.
Jeśli chcemy postawić na nieco bardziej naturalne źródło tego zbawiennego składnika, szukajmy go głównie w młodej pszenicy. Koktajl z tej rośliny to źródło wyjątkowo potrzebnych nam minerałów i witamin.
Paulina Brzozowska
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze