Płatki jaglane, czyli źródło witamin i składników mineralnych. Przekonaj się, dlaczego warto jeść jagły

... , fosfor, żelazo i magnez. W płatkach jaglanych są także śladowe ilości witaminy E, co sprawia, że jagły mają właściwości prozdrowotne. W związku z tym można wyróżnić wiele istotnych walorów ...

dawno temu

Piramida żywienia

... , zostały zrehabilitowane. Wiadomo już, że w przeciwieństwie do tłuszczów zwierzęcych mają wiele walorów: obniżają poziom złego cholesterolu i zawierają przeciwutleniacze, które chronią przed nowotworami ...

dawno temu

„Kobiety z miasta Salta”, Elsa Drucaroff

... Wyobraźmy sobie kobietę-szpiega. Najprawdopodobniej będzie szczupłym dziewczęciem w typie Angeliny Jolie, takim Jamesem Bondem wyposażonym w obfity biust. W pracy łączy wysokie walory towarzyskie ...

dawno temu

Tego jeszcze nie wiesz o jedzeniu

... odczyn kwasowy, wywoływany przez spożycie mięsa, cukru oraz alkoholu). Dieta alkaliczna (czyli ograniczenie mięsa i preferowanie warzyw zasadowych) ma jeszcze inne walory – odkwaszenie organizmu sprzyja ...

dawno temu

Sałatka z rukolą

... morza bądź mozzarella. Co więcej, właściwości rukoliwykorzystywane są do nadawania musztardzie jeszcze większych walorów smakowych. Oprócz tego, jedzenie tego wyśmienitego warzywa niesie wiele korzyści ...

dawno temu

Brazylijska depilacja

... pozwala w pełni prezentować swoje walory właśnie w bikini brazylijskim. Czasami dla ozdoby pozostawić można niewielki zarost, nadając mu jakiś wymyślny kształt serca, kwiatu bądź błyskawicy. Depilacja ...

dawno temu

Surówka z papryki

... i znakomicie nadający się do dietetycznych potraw. Dość wspomnieć tu chociażby faszerowaną paprykę albo też wyśmienite leczo. Potrawy z paprykioprócz walorów zdrowotnych posiadają także całą gamę smaków ...

dawno temu

Kotlety z jajek

... smaku, walorów estetycznych i przede wszystkim z uwagi na ich właściwości wiążące. Wskazać tu trzeba wszelkiego rodzaju ciasta, jak na przykład sernik albo babka piaskowa, ale także makarony lub kotlety ...

dawno temu

Nakrywanie stołu

... jesteśmy w stanie przewidzieć, jakie rodzaje potraw zostaną podane. Poza tym, zastanawiając się,jak nakryć do stołu, powinniśmy przede wszystkim wziąć pod uwagę obok walorów estetycznych również praktyczne ...

dawno temu

Działanie czerwonej herbaty

... duchowe splatają się z działaniem fizycznym. Herbata odchudzająca, jaką jest czerwona herbata Pu-Erh, posiada wiele walorów zdrowotnych. Mała wskazówka – herbatę taką najlepiej kupić w specjalnym ...

dawno temu

Swojska kiełbasa

... , co także odgrywa niebagatelną rolę w odniesieniu do jego walorów smakowych. Możemy wyróżnić zestawienie przypraw właściwe do wyrobu kiełbas, jednak użyte dodatki także uzależnione są od rodzaju mięsa, z jakiego ...

dawno temu

Jak marynować grzyby?

... są jednak najchętniej jadane ze względu na posiadane walory smakowe. Bazując na świeżych grzybach jadalnych, można przyrządzić wiele rozmaitych potraw, które mogą być spożywane zarówno w formie płynnej, stałej ...

dawno temu

Prawdy i mity na temat metod zachowania zgrabnej figury

... – ich walory odżywcze nie różnią się zasadniczo od surowych. Należy jednak sprawdzać, czy owoce suszone nie zawierają dodatku cukru. Rezygnacja ze śniadań to dobry sposób by schudnąć Wręcz przeciwnie ...

dawno temu

Dieta kapuściana

... Śródziemnego do Azji, gdzie panuje umiarkowany klimat. Kapusta wykorzystywana jest w wielu kuchniach świata, jednakże posiada oprócz walorów smakowych także szereg wartości odżywczych. Jest ona źródłem ...

dawno temu

Jak zrobić suszone pomidory?

... pomidory? Potraw, jakie można przyrządzić na bazie suszonych pomidorów jest bardzo wiele. Ich niewątpliwe walory smakowe sprawiają, że rozpieszczają one podniebienie nawet, jeżeli są położone jedynie ...

dawno temu

Grecka musaka

... podstawę subtelnych walorów smakowych całej potrawy. Do niego dodaje się mięso mielone i warzywa, a wszystko zalane sosem beszamelowym zapieka w piekarniku. Składniki jakie potrzebne ...

dawno temu

Kuchnia meksykańska

... jest podawać na ciepło, bo po wystygnięciu ciasto traci swoje walory smakowe i zmienia konsystencję, a to psuje kulinarne doznania. I co ważne: sos meksykański do dań to podstawa! Rodzaje potraw meksykańskich ...

dawno temu

Właściwości słonecznika

... , słonecznik jest uważany za silny afrodyzjak, dlatego warto go dodawać do kolacji przygotowywanej na romantyczny wieczór z ukochanym, a dodatkowo potrawy zyskują doskonałe walory smakowe. Na bazie ...

dawno temu

Dla zdrowia i urody - pij herbatki!

... herbaty bogaty jest w witaminy C, E, B, sole mineralne oraz garbniki. Ma także wiele innych walorów profilaktyczno-leczniczych, między innymi: zapobiega i hamuje rozwój wielu nowotworów, obniża ...

dawno temu

Herbata - naturalna pomoc w utrzymaniu zdrowia

... herbata Powszechnie już chyba znana ze względu na swoje zalety zdrowotne. Napar z zielonej herbaty bogaty jest w witaminy C, E, B, sole mineralne oraz garbniki. Ma także wiele innych walorów ...

dawno temu

Czego jeszcze nie wiesz o piwie, czyli kolejne zabawy naukowców

... . Zawartość ksantohumolu w piwie była dotąd lekceważona przez browarników, gdyż nie poprawia on walorów smakowych (a konkretnie - jest kompletnie niewyczuwalny). Niewykluczone jednak, że w sezonie piwnym ...

dawno temu

Leczo z kiełbasą

... przyjemności kulinarnej, dlatego przyrządzanie potraw z kiełbasąjako dodatkiem jest według nich świętokradztwem. I chociaż trudno jest przecenić jej walory smakowe, to warto wykorzystać je w trakcie ...

dawno temu

Sos do mięsa

... spowoduje, że z mięsa zostaną wydobyte najlepsze walory smakowe. Jesteś ciekawa, jakie pomysły na sosy możesz wykorzystać w kuchni? Zobacz nasze propozycje, które sprawią, że staniesz się nałogowym mięsożercą ...

dawno temu

Jak ugotować flaki?

... ). Należy je jeść nie tylko ze względu na walory smakowe. W 100 g gotowego dania znajduje się niewiele, bo około 70 kcal. Poza tym zupa flaczki to źródło wapnia, żelaza, witamin z grupy B ...

+ Pokaż więcej