
... . Nawet niewielka ilość tej substancji jest szkodliwa dla organizmu.To, że garnek jest w naszej kuchni od pokoleń, nie sprawia, że staje się mniej szkodliwy. Kobiety powinny uważać na naczynia ...
... Gdyby nieco poszperać po kuchennych półkach, znalazłybyśmy wiele specyfików, które pozwolą zregenerować naszą skórę. Do pielęgnacji paznokci przyda się np. oliwa z oliwek czy cytryna. A co z innymi przepisami na produkty kosmetyczne z kuchni? ...
... Pomelo to olbrzymia pomarańcza pochodząca z Malezji, przypominająca wielkością i wyglądem grejpfruta. W smaku jest od niego zdecydowanie słodszy. Owoc pomelo może być żółty, żółtozielony lub różowy i ważyć ponad 2 kg. Obecnie cieszy się dużym ...
... się już nieco zbyt zarumienione. Sam design jest ciekawy i pewnie Tom Cruise nie powstydziłby się wstawić takiego tostera do kuchni, gdy grał w “Raporcie mniejszości”. Jest jednak pewien problem ... . Trzymamy kciuki za inżynierów, by toster ...
... Cytryna jest źródłem witaminy C, ma właściwości antybakteryjne, świetnie sprawdza się w kuchni jako dodatek do napojów, ciast, dań obiadowych. Jednak cytryna może być wykorzystywana także do innych celów. Poznaj jej zastosowanie… ... W kuchni ...
... Używamy jej w kuchni do przyrządzania wielu potraw, bo to zdrowy, „dobry” tłuszcz. Przyzwyczaiłyśmy się też do obecności w drogeriach kosmetyków zawierających ekstrakt z tego oleju. Odżywiają one ...
... Imbir najczęściej kojarzy się z piwem i ewentualnie z ciasteczkami rodem z Ameryki. Ta nieodzowna przyprawa kuchni azjatyckiej w Polsce bywa niedoceniana. A szkoda, bo imbir ma właściwości lecznicze. Jakie? O tym poniżej. ... Imbir najczęściej ...