Jedzenie marchwi

... zaburzone w trakcie trwania diety odchudzającej. Gotowana marchew posiada co prawda dość wysoki indeks glikemiczny, jednak w surowej postaci jest on znacznie niższy. Poza tym marchewka jest tanią ... z marchwi. Poza tym spożywamy ją w postaci ...

dawno temu

Kolacja Charytatywna „Przyjaciele Gotują” z Ewą Wachowicz

... Już 4 czerwca 2016 roku w hotelu andel’s w Łodzi odbędzie się VIII edycja Kolacji Charytatywnej „Przyjaciele Gotują” ze specjalnym udziałem Ewy Wachowicz. ... Już 4 czerwca 2016 roku  w hotelu andel’s w Łodzi odbędzie się VIII edycja Kolacji ...

dawno temu

Jeszcze zdrowsze zęby

... i perliście biały uśmiech. To między innymi: 1. Marchewki – warto je jeść, kiedy spożywamy dużo kawy, jagód, czerwonego wina. Marchewka to naturalny specyfik pomagający usunąć nalot z zębów. 2. Ser ...

dawno temu

Borówki w blistrach, marchewka w papierośnicy

... pyta, czy zamiana papierosów na marchewki, a frytek na seler naciowy nie byłaby dla nas tak naprawdę prosta i korzystna? 37809 Pomysł na nowoczesne opakowanie dla borówek czy selera, to jedynie ... artystyczna koncepcja, na tyle jednak ...

dawno temu

Ryba na parze, czyli danie z parowaru

... najbliższych. Przepisy na parowar nie są zbyt skomplikowane, więc naprawdę warto w niego zainwestować i skrócić czas gotowania o połowę. Zacznijmy od czegoś prostego. Co powiecie na rybę na parze z ziemniaczkami, cukinią i aromatycznymi ziołami? ...

dawno temu

Jakie błędy popełniasz podczas gotowania jajek? Wyeliminuj je przed Wielkanocą!

... , to wiadomo już, że były za długo gotowane. Żeby otrzymać idealne jajka na twardo, powinnyśmy je gotować od 8 do 11 minut. Później wstawiamy je do zimnej wody i chłodzimy w lodówce przez 2-3 minuty. 28899 ... do święconki… Jajka w trakcie świąt ...

dawno temu

Lubisz spędzać czas w kuchni? Uważaj, gotowanie może ci zaszkodzić!

... oraz innych odsłoniętych partii ciała. Gotowanie surowego mięsa 55347 Fale mikrofalowe emitowane przez mikrofalówkę, niestety, nie podgrzewają równomiernie jedzenia. Wkładając do kuchenki mikrofalowej surowy kawałek ...

dawno temu

Gotowanie na parze - dlaczego warto kupić parowar?

... , ale nie oszukujmy się, urządzenie ma także wady. Kto nie powinien z niego korzystać, komu gotowanie na parze nie przypadnie do gustu? ... , ale nie oszukujmy się, urządzenie ma także wady. Kto nie powinien z niego korzystać, komu gotowanie na ...

dawno temu

5 filmów, które każdy miłośnik kuchni musi zobaczyć

... Gotowanie to prawdziwa sztuka. Jedzenie, czysta przyjemność. Nic więc dziwnego, że wokół tematu kuchni i gotowania powstało wiele filmów. Każdy miłośnik jedzenia oraz kuchni (a także kinematografii ... nadal gotuje różne frykasy dla swojej ...

dawno temu

Marchewkowa seria dla skóry

...   O dobroczynnych właściwościach marchewki pisałam już wcześniej. Z walorów tego warzywa korzystają nie tylko mistrzowie kuchni, ale także rynek kosmetyczny. Niepozorna marchewka jest bowiem jednym z najchętniej wykorzystywanych składników w ...

dawno temu

Gotowanie na parze

... 68674 Produkty gotowane na parze zachowują posiadane witaminy i składniki mineralne.Żywność nie jest zanurzana w wodzie, więc nie dochodzi do wypłukiwania składników odżywczych. Poza tym posiłki ... gotowane na parze nie wymagają używania ...

dawno temu

Jak ugotować jajka?

... . Pyszne są też gotowane. Ta łatwa czynność, jakby się na pierwszy rzut oka mogło wydawać, dla wielu nie jest jednak wcale bułką z masłem. Zamiast jajek na miękko dostają ma twardo, a zamiast porządnie ściętego białka, pływającą papkę. Jak ...

dawno temu

Makaronowe ABC – jak gotować i łączyć makaron z sosami?

... można opakowania pełne suchego, gotowego do wrzucenia we wrzątek makaronu. Ale czy znamy wszystkie jego rodzaje i podstawowe, często nierespektowane, zasady gotowania? Oto praktyczny poradnik. ... z domowym pesto. Gotując spaghetti, najlepiej ...

dawno temu

Masz takie garnki w domu? Wyrzuć je

... To, w czym gotujemy ma ogromne znaczenie nie tylko dla smaku potrawy, ale również dla naszego zdrowia. Dlatego warto zrobić przegląd garnków, które posiadamy. ... 1886111 To, w czym gotujemy, ma ogromne znaczenie nie tylko dla smaku potrawy, ale ...

dawno temu

Jak gotować brokuły?

... smak możesz dodać do wrzącej wody niewielką ilość mleka Przechowuj je w lodówce – nie stracą wtedy swoich właściwości odżywczych i na dłużej pozostaną świeże Warto wiedzieć, że gotując brokuły na parze ... unikniemy wyparowania z nich wielu ...

dawno temu

Jajecznica na parze

... Gotowanie na parze to jeden z najzdrowszych sposobów przyrządzania potraw, gdyż gotując w parowarze lub kąpieli wodnej zachowujemy większość składników odżywczych produktów. Dziś przepis na jajecznicę, oczywiście przyrządzoną na parze. ... ...

dawno temu

Gorąca i ostra książka?

... Gotowanie, pasja, praca, hobby, miłość i sposób wyrażania. Każdy, kto kiedykolwiek miał styczność z możliwością popłynięcia i zatopienia się w wirze smaków wie, że przyprawy są nieodzownym elementem każdej potrawy. ... Gotowanie, pasja, praca, ...

dawno temu

Kij i marchewka, czyli jak wygrać ze stresem

... się, co należy zrobić. Marchewka Obiecaj sobie, że jak tylko uporasz się z tym upierdliwym klientem, zrobisz sobie 3 minuty przerwy i zjesz ulubionego batona, wypijesz spokojnie kawę czy zrobisz coś innego ...

dawno temu

Przechowywanie makaronu. Jak długo i bezpiecznie przechowywać gotowany makaron?

... w sklepie – 1-3 dni, • gotowany makaron pszenny – 3-5 dni, • makaron na bazie soczewicy, grochu lub fasoli – 3-5 dni, • makaron bezglutenowy – 3-5 dni, • makaron tortellini lub inny tego typu ... . Takie cechy makaronu świadczą o tym, że nie ...

dawno temu

Wieprzowina z warzywami - smacznie i kolorowo

... Wieprzowina jest przez nas zwykle jedzona w postaci kotleta schabowego. Tymczasem warto ją połączyć z pełnymi witamin warzywami. Na taką kolorową wieprzowinę skuszą się nawet dzieci. Marchewka, papryka, pieczarki, cebula – to musi być dobre. ... ...

dawno temu

Zupa na zimno, jakiej jeszcze nie znałaś!

... i na ciepło, i na zimno. Dowiedz się, jak przygotować niepowtarzalną zupę marchwiową i gęste purée z zielonego groszku. ... i na ciepło, i na zimno. Dowiedz się, jak przygotować niepowtarzalną zupę marchwiową i gęste purée z zielonego groszku. ...

dawno temu

Lekkie letnie przekąski

... Warzywa i owoce stanowią idealną przekąskę między posiłkami. Jabłko czy obraną marchewkę można bez problemu wziąć do pracy. Są niskokaloryczne, poręczne, dzięki nim łatwo poradzisz sobie z napadem głodu. Zajrzyj do naszych tabeli i sprawdź ich ...

dawno temu

Letnie przegryzki czyli jedz i chudnij!

... Warzywa i owoce - najlepiej surowe - mogą być świetną przegryzką między posiłkami. Jabłko czy obraną marchewkę można łatwo zapakować do pracy. Są niskokaloryczne, poręczne, dzięki nim łatwo zwalczysz napady głodu. Zajrzyj do naszych tabeli i ...

dawno temu

Jej Szyk w Jej Obiektywie - przekornie

... Zauważona: Krakowskie Przedmieście, Warszawa   Groszki, kropeczki, ciapki i wzorki – nie jestem ich wielką zwolenniczką. Ale jeśli połączymy umiejętnie coś w tego typu wzory ze stonowanymi ciuchami, efekt może być niezły. ... Zauważona: ...

+ Pokaż więcej