Wodorosty morskie

... pokarmu do potraw nie przemawiają walory smakowe, a wartości odżywcze zaklęte w tym przysmaku z głębin. Kuchnia orientalna nader często obfituje w tego rodzaju kulinarny dodatek. Do jakich potraw wykorzystuje się je najczęściej i dlaczego warto ...

dawno temu

Przepisy na karpia

... Już za kilka dni czeka na nas ogromna uczta wigilijna, na której pojawi się przynajmniej dwanaście tradycyjnych potraw. I chociaż niektórzy z nas rezygnują z przygotowywania tak dużej ilości dań ... , zastępując je półproduktami albo dodatkami, ...

dawno temu

5 urządzeń, które musisz mieć w swojej kuchni!

... , aby wypróbować nowe przepisy. Świeże potrawy będą smakowały jeszcze lepiej, gdy przygotujemy je w tani, zdrowy i niskokaloryczny sposób. ... ilości tłuszczu, a obniżysz kaloryczność swoich potraw do minimum. Wybrane modele posiadają również ...

dawno temu

Jajecznica na parze

... Gotowanie na parze to jeden z najzdrowszych sposobów przyrządzania potraw, gdyż gotując w parowarze lub kąpieli wodnej zachowujemy większość składników odżywczych produktów. Dziś przepis na jajecznicę, oczywiście przyrządzoną na parze. ... ...

dawno temu

Gorąca i ostra książka?

... Gotowanie, pasja, praca, hobby, miłość i sposób wyrażania. Każdy, kto kiedykolwiek miał styczność z możliwością popłynięcia i zatopienia się w wirze smaków wie, że przyprawy są nieodzownym elementem każdej potrawy. ... każdej potrawy. Zwykła sól ...

dawno temu

Zupa meksykańska - sposób na smaczny obiad

... Zupa meksykańska to sposób na smaczny i szybki obiad. W zależności od upodobań można zrobić z niej naprawdę pikantne danie lub też przygotować nieco łagodniejszą wersję. To oryginalna potrawa ... pory2łyżki oliwy4 łyżki koncentratu ...

dawno temu

Orzechowy tydzień trwa!

... dobroczynne działanie na zdrowie i urodę, a także mają działanie lecznicze. Słyną także z tego, że świetnie poprawiają pamięć. Dlatego użycie ich w potrawach jest bardzo wskazanym posunięciem ...

dawno temu

Woda - eliksir młodości

... Poszukiwanie cudownego środka, który zatrzyma upływający czas i pozwoli zawsze cieszyć się młodym wyglądem i doskonałą kondycją to temat stary jak świat. Czarodziejskie wywary, eliksiry, potrawy ... o egzotycznych nazwach z dalekich krajów, a ...

dawno temu

Słone paluszki..rybne i inne przekąski z morza

... . w zestawieniu z wszelkiego rodzaju dipami - White Plate Kolejnym ciekawym pomysłem są proste w przygotowaniu, za co wyjątkowo smaczne sznycelki rybne – Magiczna kuchnia Na obiad warto przyrządzić ...

dawno temu

Skąd czerpać pomysły na przepisy?

... Jeśli twój jadłospis zaczął przypominać kartkę odbitą na ksero, a zakupy spożywcze robisz z pamięci, znudzenie ulubionymi potrawami to tylko kwestia czasu. Odrobina urozmaicenia w postaci nowych dań ... ? Sprawdzone przepisy ...

dawno temu

Batonik zamiast jabłka, czyli co jedzą nasze dzieci

...   Jabłko? Dziesięciolatek dostaje dreszczy na sam dźwięk tego słowa. Za to chętnie sięga po słodkiego batonika. Zamiast ohydnej zupy woli zjeść po szkole w fast foodzie. Ile nasze dzieci zjadają niezdrowych potraw i dlaczego na to pozwalamy?   ...

dawno temu

Galaretki dla dzieci

... Desery z galaretki należą do ulubionych potraw dzieci. Możesz w nich przemycić nielubiane przez maluszka owoce i warzywa. Zamiast żelatyny możesz użyć substancji żelującej agar-agar. Poniżej znajdziesz przepisy na galaretki owocowe i warzywne. ...

dawno temu

Balsam do ust o smaku nachos lub bekonu

... Kochamy balsamy i błyszczyki do ust. Na szczęście wybierać możemy między dziesiątkami smaków – najczęściej jednak, są to smaki owocowe typu wiśnia, gruszka czy truskawka. A gdyby tak zacząć robić błyszczyki o smaku innych potraw? ... błyszczyki ...

dawno temu

Pięć naturalnych fryzur na jesień

... postrzępioną na końcach. Jeżeli zakryte czoło już ci się znudzi, łatwiej stworzysz fryzurę z grzywką zgarniętą na bok. Twoje włosy nie są ani kręcone, ani zupełnie proste? Idealny dla ciebie będzie ...

dawno temu

Czy wiedziałaś, że brwi mogą zdradzić twój charakter? Zobacz, co o tobie mówią!

... i otwartą na potrzeby innych ludzi. Ich posiadaczki wyróżniają się taktem w komunikacji i do samotników nie należą – lubią być w związku. Płaskie brwi 57952 Brwi układające się w prostą linię są cechą ...

dawno temu

Odkrywamy tajemnice przypraw

...   Przyprawy towarzyszą sztuce kuchennej od zawsze. Już starożytni Egipcjanie ich używali. My, w dzisiejszych czasach, również nie mamy oporów przed dosypywaniem ich do potraw ... Przyprawy towarzyszą sztuce kuchennej od zawsze. Już starożytni ...

dawno temu

Dipy - przepisy na każdą okazję

... Dipy przydadzą się podczas każdej imprezy, ale mnie tylko. Warto ciągle mieć je w lodówce, by szybko poprawić, czy może raczej ubarwić, smak ulubinej potrawy. Wypróbuj różne przepisy na zimny sos, by móc wybrać ten najlepszy. ... Dipy przydadzą ...

dawno temu

Najciekawsze fryzury szkolne

... dywanach. Widomo, że rano nie masz dużo czasu na przygotowanie się do wyjścia, dlatego potrzebujesz szybkich rozwiązań. Dowiedz się, jakie fryzury najłatwiej wyczarujesz przed lustrem. Szybkie i proste ...

dawno temu

Sajgonki - chiński przysmak na każdą okazję

... Sajgonki to jedno z najpopularniejszych dań kuchni chińskiej. Ich nazwa pochodzi z Wietnamu, a dokładnie z miasta Sajgon. Można je przyrządzić na wiele sposobów: z mięsem, z warzywami czy z makaronem ... sojowego; 0,5 siekanej mięty; 0,5 ...

dawno temu

Najbardziej aromatyczne z ziół

... dania w smaczne, pachnące potrawy. Oprócz niewątpliwych walorów smakowych i zapachowych wielu ziół należy docenić także te lecznicze. ... we flakach, żurkach, grochówce lub fasolowej – w ogóle w daniach z roślin strączkowych. W naszej kuchni ...

dawno temu

Ochotę na słodycze mamy w genach?

... , do której w zatrważających ilościach dodaje się cukry proste, przede wszystkim sacharozę. Można powiedzieć, że cukier jest wszędzie: w chlebie, ketchupie, jogurcie, napojach, chipsach, gotowych daniach ...

dawno temu

Rosół z kaczki

... potrawom nie możemy wiele zarzucić, to jednak już od kilku ładnych miesięcy jemy ciągle kiszoną kapustę w postaci żeberek z kapustą, bigosu, pierogów z kapustą albo idealnej do ryby surówki z kapusty ... . Co więcej, nasz organizm z ogromną ...

dawno temu

Rozgrzewamy na słodko, na ostro, na kwaśno

... odcedzoną, dobrze wypłukaną fasolę i papryczki chili (ilość według uznania – ja daję 3) i zostawiamy potrawę na ogniu jeszcze jakieś 10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru i dodajemy ...

dawno temu

Karkówka z pieczarkami

... Każdy wielbiciel potraw mięsnych posiada swój ulubiony rodzaj tego wysokobiałkowego produktu. Niektórzy lubują się w delikatnym mięsie kurczaka, inni bardziej cenią sobie indyka, jeszcze inni gustują ... wyłącznie w wieprzowinie. Każda z potraw ...

+ Pokaż więcej