![](http://m.kafeteria.pl/shutterstock-148486088-c4f5fb248,312,208,1,0.jpg)
Mydło czarne
... mydła są uprzednio miażdżone i mieszane z wodą, a także z solami potasowymi. Ma ono brązowy kolor i konsystencję pasty. Pachnie delikatnie oliwkami i nie pieni się jak zwykłe kosmetyki myjące ...
... mydła są uprzednio miażdżone i mieszane z wodą, a także z solami potasowymi. Ma ono brązowy kolor i konsystencję pasty. Pachnie delikatnie oliwkami i nie pieni się jak zwykłe kosmetyki myjące ...
... letniej wody. Aby maseczka lepiej się kleiła, możesz dodać odrobinę miodu. Po ok. 15 minutach zmyj maseczkę ciepłą wodą. Dobrze wykonana maseczka powinna mieć konsystencję pasty. Nie stosuj ...
... – wróżącego powodzenie. A oto przepisy na dwie tradycyjne, świąteczne potrawy pochodzące od naszych sąsiadów. Barszcz ukraiński2l wywaru mięsnego,500ml zakwasu buraczanego,150g boczku wędzonego,150g ...
... smaczne i sycące dania. Biała fasola świetnie sprawdza się w zestawieniu z wędzonym boczkiem. Wystarczy zalać ją wodą dzień wcześniej, by nazajutrz zagotować wraz z dodatkiem marchewki i pietruszki ...
... , sięgaj po ryby, a unikaj tłustych i wędzonych wędlin. Wrogiem numer jeden jest cukier, dlatego słodycze powinny pójść w odstawkę. Kształtowanie sylwetki nie należy do łatwych zadań ...
... lub kaszą, surówka lub duszone warzywa; podwieczorek – kisiel albo budyń z jabłkiem; kolacja – omlet z warzywami albo kanapki z wędzoną rybą i sałatką warzywną. Nie zaleca się żadnych smażonych ...
... na rozgrzewającą zupę Miso, opartą zwykle na paście sojowej, tofu, rybach i wodorostach wakame. Inną popularną metodą walki z syndromem dnia następnego są marynowane japońskie morele zwane tradycyjnie umeboshi ...
... mogą być tylko krótkie. Bardzo modne w obecnym sezonie są długie falowane włosy. Istotne jest, abyś w czasie ich układania nie przesuszyła ich, a raczej postawiła na takie kosmetyki do stylizacji włosów jak pasta ...
... próchnicy, dbaj o to, by maluch codziennie używał szczotki i pasty do zębów. Pilnuj, by dziecko myło zęby właściwie, oraz by po umyciu zębów, nic nie jadło. Nie oblizuj łyżeczek lub smoczków maluchów ...
... . Nie brzmi to zbyt zachęcająco, ale z wymienionych składników może powstać wiele ciekawy potraw – zupy, sałatki, pasztety. Równie dobrze można przyrządzić pastę jajeczną na kanapki dla dzieci. ...
... mleczny wykorzystywany jest do sporządzania różnych sałatek owocowych, past, placków oraz twarożków do smarowania pieczywa, które idealnie nadają się na śniadanie. Zanim przystąpisz do przyrządzania ...
... nie stoi na przeszkodzie, aby użyć bulionu warzywnego w paście, w kostce lub w proszku. Potrzebujesz: 1,25 litra bulionu warzywnego,łodyżki z pęczka świeżej mięty oraz oddzielnie listki mięty,1 łyżkę ...
... podrażnieniom skóry głowy. Żel aloesowy dodawany jest również do toników, mydeł, past do zębów oraz preparatów do higieny intymnej. ...
... wzrostu złego cholesterolu. Dobrym pomysłem jest dodawanie kiełków do pasty twarogowej, włączenie ich do naleśnikowego farszu czy dekorowanie nimi ziemniaków. Choć wydawać może się to dziwne, to świetnym rozwiązaniem jest również wrzucenie ...
... z drożdży oraz „parówki” na bazie takich ziół jak np. rumianek. Pod żadnym pozorem nie wolno wysuszać wyprysków aplikując na nie krople alkoholu czy pasty do zębów. Takie postępowanie ...
... to czas wtedy na naukę mycia ich. Najlepsza będzie pasta Nûby, gdyż jest bezpieczna dla dziecka, bardzo skuteczna i naturalna; dostępna jest również w zestawie ze szczoteczką. W skład linii wchodzi ...
... jest wysoka cena. Możemy jednak sięgnąć po skórzane ubrania z second handu. Oprócz tego odzież ta wymaga odpowiedniej konserwacji – stosowania różnych płynów do czyszczenia i past – co sprawia większe ...
... sam naskórek. Kwas alginowy, o którym już wspominaliśmy jest wykorzystywany w kosmetyce na większą skalę jako substancja żelująca. Stosuje się go do produkcji żeli pod prysznic, szamponów, past do zębów ...
... go w kąpieli wodnej; gdy olej się rozpuści, dodaj sodę oraz wymieszaj miksturę; kiedy składniki się połączą, odstaw gotowy żel do wystygnięcia; po schłodzeniu w temperaturze pokojowej, powstałą pastę przełóż ...
... plastikowych butelek, które spokojnie zmieszczą się w bagażu, kupić ser sulguni (zwyczajny lub wędzony), ostrą gruzińską musztardę z adżyką (pastą z czerwonej papryki) oraz czurczchele – deser produkowany ...
... z olejem rybim. Warto spożywać co najmniej 5-6 liczących ok. 100 g porcji ryb (np. tuńczyka, sardynek, łososia lub makreli) tygodniowo. Tak, warto jeść bogatą w witaminę A marchew ...
... pestek słonecznika zawiera 120 mg magnezu, 1/3 szklanki kiełków pszenicy to 100 mg magnezu, 30 g migdałów to 80 mg magnezu, 100 g łososia to 100 g magnezu, 1 szklanka brązowego ryżu zawiera 80 mg ...
... • witamina D – obecna jest w łososiu, dorszu, jajach, mleku • chrom – znajdziemy go w drożdżach, zielonym grochu, cebuli, halibucie, wołowej wątrobie. Ciekawostka: Często zapominamy, nie doceniamy wartości ...
... , brzoskwinie i jabłka. Ryby – zawarty w nich tłuszcz omega-3 korzystnie wpływa na czynność układu krążenia. Dla osób z nadciśnieniem dietetycy szczególnie polecają świeżą makrelę, łososia oraz sardynki ...