Miasto krawców

... lau, który swój niepowtarzalny smak zawdzięcza tutejszej wodzie, oraz delikatnych, prawie przezroczystych pierożków white rose, nazwanych tak od swojego kształtu. Jedzenia pełno jest na targowisku ...

dawno temu

Gniazdo puste inaczej

... ekstra ciuchów, naprawdę super kobieta, nie narzekam z nią na nudy, ale anioł stróż lepiący pierożki to to nie jest, jak zapewne liczą rodzice – lub udają! Ostatnio właśnie podejrzewam ich, że wybrali ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Pescowegetarianizm – na czym polega ta dieta?

... oraz owoce morza – małże, mule, raki, kraby, ślimaki. Poza tym dieta peskatarian obfituje w inne źródła białka – warzywa strączkowe (groszek zielony, fasolę czerwoną, groch, bób, soczewicę, cieciorkę ...

dawno temu

Dieta DASH i nadciśnienie

... gotowanego produktu),jedz nasiona warzyw strączkowych, a zwłaszcza fasolę, groch, soję i soczewicę oraz nasiona innych roślin np.: pestki dyni czy sezam (ok. 3 porcji tych produktów w ciągu tygodnia ...

dawno temu

Naturalne dopalacze

... ) i rośliny strączkowe (soczewica, groch). Aronia Cierpka, gorzka i niedoceniona. Działa inaczej, niż kawa czy herbata. Dodaje energii, ale efekty widać, kiedy zażywamy ją przez jakiś czas ...

dawno temu

Jeść to, co praprzodkowie

... wieprzowiny i drobiowego mięsa (poza indykiem), owoców morza, orzechów i pestek, soczewicy, kukurydzy, gryki, żyta, pszenicy i jęczmienia (oraz przetworów z nich), dyni, oliwek, pomidorów, rzodkiewek ...

dawno temu

Jeść to, co praprzodkowie

... powinny za to unikać wieprzowiny i drobiowego mięsa (poza indykiem), owoców morza, orzechów i pestek, soczewicy, kukurydzy, gryki, żyta, pszenicy i jęczmienia (oraz przetworów z nich), dyni, oliwek ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kiełki

... , nadzienie pierogów lub gołąbków, również zupy jarzynowe. Kiełki soczewicy Występuje w nich kwas foliowy, bardzo potrzebny zwłaszcza kobietom w ciąży i wpływający na prawidłowy rozwój płodu. Są też źródłem ...

dawno temu

Śniadanie

... . O takie rarytasy w Chinach trudno. 21825 Nepalczycy są dużo bardziej przywiązani do jednego smaku. Z upodobaniem jedzą dhal (zupę z soczewicy) na śniadanie, obiad i kolację. Podobnie je ...

dawno temu

Dieta 1500 kalorii

... strączkowe (soczewica, groch, fasola), owoce i warzywa, otręby i mąka pełnoziarnista. rybyNiektóre ryby są świetną alternatywą dla mięs (które mają niekorzystny wpływ na serce) i powinny być spożywane ...

dawno temu

Poczuj się jak u siebie!

... gościnnością: gospodarze postawią przed wami mnóstwo tradycyjnych potraw, z których najpopularniejsze są: chaczapuri, chinkali (pierożki), gruzińskie szaszłyki oraz bakłażan i szpinak przyprawiony ...

dawno temu

Co powinnaś jeść, a czego lepiej unikać, gdy chcesz zostać mamą

... roślin strączkowych, takich jak soczewica, fasola, ciecierzyca czy groch. Nie należy bać się niedoborów białka, ponieważ uwzględnienie w dziennym jadłospisie nasion roślin strączkowych ...

dawno temu

Pewien piątek w oazie

... ), jogurtem lub kuszari (makaron z ryżem, smażoną cebulą, pomidorami i soczewicą). Zatrzymaliśmy się tu przypadkiem, z powodu sympatycznego towarzysza podróży i szybko zapadającego zmierzchu. Nie mamy ...

dawno temu

Moje pierwsze amerykańskie Święta

... !!!”; potem nadziewałyśmy zaciekle pierogi soczewicą: ”Nie kleją się!!! Dzwoń do mamy!”.To zabawne, że słowo „mama” przewijało się w co drugim zdaniu: „A moja mama... Bo moja mama za to... Ale moja mama ...