Główka pełna inspiracji

... , a ziemniaki sprawią, że danie choć niskokaloryczne, będzie na długo pozostawiało uczucie sytości. Sałatka z czerwoną kapustą – lekkostrawna, smaczna i niezwykle prosta. Jedyne czego potrzebujemy to ser ... takie jak lubimy najbardziej. ...

dawno temu

Sos tatarski

... Zastanawiałaś się, dlaczego przygotowana przez ciebie sałatka na wzór tej jedzonej w restauracji nie smakuje najlepiej? Otóż częstokroć w kuchni diabeł tkwi w szczegółach, o czym możemy się przekonać ... . Być może to właśnie o nim zapomniałaś, ...

dawno temu

Suszone grzyby

... , jak na przykład ser biały, szynkę czy wreszcie będące przysmakiem naszych wschodnich sąsiadów suszone ryby. Jednym z nielicznych produktów, które decydujemy się samodzielnie suszyć są grzyby. Zebrane ... , brzoskwiń, jabłek, gruszek, ...

dawno temu

Zupa czosnkowa rodem z Hiszpanii

... antybiotyk. Natomiast czosnek w połączeniu z pomidorami to po prostu pyszność. Przygotuj: 6 ząbków czosnku3 cebule4 pomidory4 łyżki oliwylitr bulionu warzywnego4 tosty4 łyżki startego sera ... hiszpańskiej. Użyj tylko soli i pieprzu. 6. A teraz ...

dawno temu

Jak oduczyć dziecko kłamać?

... Widziałaś jak twoje dziecko grało w piłkę przed domem ze swoim kolegą Maćkiem. Twój brzdąc niefortunnie strzelił gola w okno sąsiada, które rozbiło się w drobny mak. Malec wpada do domu krzycząc ...

dawno temu

Zupa z porów - witaminy kontra mróz

... Zupa z porów to jedno z najodpowiedniejszych dań na zimowe mrozy. Pory mają wiele cennych dla nas witamin, dlatego warto jeść je pod każdą postacią. Surówka czy sałatka to propozycje na zimno, ale jeśli chcemy porządnie się rozgrzać potrzebujemy ...

dawno temu

Naleśnik Lumpia z Filipin

... Masz ochotę na przekąskę, ale znudziły ci się już wszystkie oklepane klasyki jak koreczki czy sałatki? Wydaje ci się, że w lodówce masz takie składniki, które żadną miarą do siebie nie pasują ... ? Nie martw się, na pewno da się coś wymyślić! A ...

dawno temu

Szałwia w twojej kuchni!

... W naszej kuchni używamy wielu różnych przypraw. Jedne pasują bardziej do mięsa, inne do zup czy sałatek. Najczęściej kierujemy się walorami smakowymi, nie zastanawiając się nad ich wartościami ... pomaga w trawieniu tłuszczu, zatem warto dodawać ...

dawno temu

Przepis na jajecznicę

... Mięso z dziczyzny jest o wiele mniej kaloryczne niż wieprzowe, dlatego liczba miłośników posiłków przygotowanych na jego bazie stale rośnie. Aromat dań przyrządzonych na ich bazie jest nieoceniony! A jakby tak rozpocząć poranek pyszną jajecznicą ...

dawno temu

Marka Obagi przedstawia "duet idealny"

... Co zrobić, aby cera wyglądała zdrowo i promiennie przez cały rok? Należy pamiętać o odpowiedniej pielęgnacji skóry. Niezależnie od jej kondycji, rodzaju czy wieku, kluczem do sukcesu będzie stosowanie dwóch produktów: nowoczesnego kremu z ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kiełki

... Pojawiły się w naszych sklepach kilkanaście lat temu, niektórzy do dziś uważają je za dziwaczny i niepotrzebny dodatek do potraw, odpowiedni może dla ekscentrycznych wegetarian. Zupełnie niesłusznie. Kiełki to prawdziwa bomba witaminowa, w ...

dawno temu

Aromatyczny pasztet – jak go przyrządzić?

... przemielić przez maszynkę. Jeśli chodzi o pomysły niestandardowych dodatków, który można sprytnie wpleść do mięsa, tak aby nabrało zupełnie innego smaku opcji jest sporo. Trzeba jednak pamiętać ...

dawno temu

Sex on the beach, Blue Hawaiian, Caipirinha ... na palec, zamiast do picia

... wykonania procentowej biżuterii. I jakoś wcale nie dziwi mnie, że mottem rodziny Piaget jest: „Zawsze przewyższaj siebie”, co doskonale obrazują wykonane przez nich dodatki. Wielkie brawa za kreatywność ...

dawno temu

Pieczone ziemniaki z boczkiem - niebo w gębie

... Co najczęściej gości na polskich stołach w porze obiadowej? Tak, tak – ziemniaki. Nie oznacza to wcale, że musisz je zawsze podawać w postaci nudnego puree. Znacznie smaczniejsze są pieczone ziemniaki, a jeśli w dodatku dodasz do nich boczek, ...

dawno temu

Kreatywne kanapki -bo śniadanie nie musi być nudne!

... Twoje dziecko marudzi, że znów do szkoły dostało kanapkę z serem i nikt nie chciał się z nim wymienić? Sam nie możesz już patrzeć na serki topione udekorowane smętnym plasterkiem pomidora? A przecież śniadanie wcale nie musi być nudne! Można ...

dawno temu

Mała rzecz, a cieszy ....

... , a nawet klamra to obowiązkowy must have wśród dodatków w sezonie jesień – zima 2009 Idealnie komponuje się z szarym, który jest kolorem uniwersalnym, a dzięki fuksji nabiera życia i całkiem nowego ...

dawno temu

Grejpfrut a odchudzanie

...   Oprócz takich zdrowych produktów, jak otręby dodawane do jogurtu czy aromatycznych ziół do kanapek lub sałatek, panie pragnące stracić kilka kilogramów powinny także wpleść w swój jadłospis dnia grejpfrut. Dlaczego? Oto odpowiedź. ... Oprócz ...

dawno temu

Jak wybierać owoce i warzywa w zimie?

... Warzywa i owoce najlepiej spożywać w postaci surowej, gotowanej lub duszonej. Dietetycy szczególnie polecają surówki, świeżo wyciśnięte soki, sałatki owocowe czy zupy. ... , gotowanej lub duszonej. Dietetycy szczególnie polecają surówki, świeżo ...

dawno temu

Odżywka do włosów. Czy warto ją stosować?

... Odżywka do włosów to jeden z najpopularniejszych kosmetyków stosowanych w celu odżywienia i wzmocnienia kosmyków. Coraz częściej odżywkom towarzyszą różne maski, olejki, sera lub inne preparaty. Sprawdź, co warto wiedzieć o odżywkach do włosów i ...

dawno temu

Właściwości cynamonu

... Dodaje się go do deserów, ciast czy nawet kawy, jako dodatek kulinarny, wydobywający z tych specjałów głębię smaku. Jednak warto wiedzieć, jakie działanie kryje w sobie ta aromatyczna przyprawa. Cynamon wpływa bowiem nie tylko na doznania ...

dawno temu

Domowe metody na piękną skórę. Lepsze niż drogie kosmetyki

... Wykorzystaj warzywa nie tylko do sałatki. ...

dawno temu

Smaki Armenii – cz. II

... , a stragany zapełniły się warzywami i owocami na nowo. Trzeba więc zmienić swoje menu. Oto moje propozycje na wiosenny obiad. Rodem z Armenii.   Sałatka Ormiańska  4 pomidory,2 ogórki,2 papryki,1 cebula ... solą, pieprzem, posypujemy posiekaną ...

dawno temu

Prosta w użyciu i niezwykle praktyczna tarka

... . Przydaje się do starcia żółtego sera do pizzy domowej roboty lub czekolady do posypania na tort. Czemu dwa w jednym? No na pewno nie dlatego, że można w niej trzeć zarówno ser jak i czekoladę. Chodzi ... posypanego sera, a czasem wręcz ...

+ Pokaż więcej