Kluski śląskie

... głównych lub jako samodzielna potrawa. Kluski śląskie charakteryzują się posiadaniem dziurki, która nie tylko pełni walory estetyczne, lecz również jest miejscem, w jakim można umieścić sos. Oprócz ... tego kluski warto dodawać do różnego ...

dawno temu

Pierożki ravioli w niecodziennej oprawie

... ? Aż ślinka cieknie! - Ciccalatto Gatto Dla tych, którzy mają jeszcze grzybowe zapasy, świetną opcją będą ravioli w sosie kurkowym – Sarenka w kuchni Całkiem nowatorskie rozwiązanie to sałatka z ravioli ... kulinarnej weny do ich przyrządzenia. ...

dawno temu

Letnie desery

... i grejpfruta przybranej, np. czarnymi oliwkami. A po obiedzie – przychodzi ochota na pucharek lodów skropiony, np. sosem brzoskwiniowym. ... i grejpfruta przybranej, np. czarnymi oliwkami. A po obiedzie – przychodzi ochota na pucharek lodów ...

dawno temu

Dania z serem

... , czerwoną fasolą oraz krążkami cebuli, a całość doprawić sokiem z cytryny i szczypiorkiem. Innym pomysłem może być przygotowanie z niego pysznego sosu do makaronu – wystarczy połączyć go z rozgrzaną ...

dawno temu

Jak dobrze znasz wyśmienitą kuchnię włoską? Oto 8 doskonałych potraw, które musisz spróbować!

... Cannelloni 57787 To makaron nadziewany mięsem mielonym z sosem pomidorowym lub śmietanowym. Danie przed upieczeniem posypuje się tartym serem żółtym. W celu wzbogacenia smaku tego doskonałego ... makaronu można do niego dodać warzywa, np. ...

dawno temu

Makaron z serem pleśniowym

... składnik wielu popularnych dań. Poczynając od przedstawicieli dań typu fast food, jakimi są hamburgery i zapiekane bułki, przez naleśniki zapiekane w sosie beszamelowym, skończywszy na bardziej ... jako składnik zastępujący mięso bądź też ...

dawno temu

Fondue i jego rodzaje

... rozpuszcza się tłuszcz, a kawałki mięsa w tym tłuszczu smaży. Każdy uczestnik uczty ma własny talerzyk z przynajmniej 3 różnymi sosami do mięsa.   ... się tłuszcz, a kawałki mięsa w tym tłuszczu smaży. Każdy uczestnik uczty ma własny talerzyk z ...

dawno temu

Zioła, magiczne mieszanki, sekretne mikstury

... Bazylia, czosnek, estragon, koper, oregano, mięta - te rośliny nikomu nie są obce, to tylko niektóre zioła, jakie znajdziemy w każdej kuchni. Niezastąpione do zup, sosów, dań mięsnych, surówek, ciast ... się bez nich obejść? Wyobrażacie sobie ...

dawno temu

Dziś Hubertus... czego nie powinno zabraknąć na myśliwskim stole?

... strony polecałabym wypróbowanie go z sosem grzybowym. Idealnym połączeniem jest także nafaszerowanie kawałków mięsa kaszą gryczaną. Doprawiamy aromatami ziołowymi Szynka z dzika– można ją podawać ... filety, zrobić rostbef, czy polędwicę, lub ...

dawno temu

Placki ziemniaczane z pieczarkami

... kuchennego. Krok 2 Do powstałej masy dodaj pieprz, sól, jajko oraz mąkę i dokładnie wszystko wymieszaj. Placki ziemniaczane już przygotowane. Krok 3 Przyszła pora na sos pieczarkowy. Oczyść pieczarki ...

dawno temu

Jak marynować grzyby?

... , gotowanej lub wyjątkowo surowej. Tradycyjna kuchnia polska posiada w swoim dorobku wiele przepisów na grzyby, wśród których należy wskazać receptury przyrządzania zup grzybowych, sosów grzybowych, sałatek ... grzybowych, uszek, krokietów i ...

dawno temu

Warzywne chili

dawno temu

Główka pełna witamin

... sałatki. Bardzo dekoracyjna. Dębolistna – równie dekoracyjna, o delikatnych, karbowanych liściach, więc ładnie wygląda i dobrze smakuje wpleciona do sałatek i lekko skropiona sosem winegret. Pasuje ... także do serów. Ma lekko orzechowy smak. ...

dawno temu

Ryby w occie

... rybami. Zjeść i usmażyć można tylko ograniczoną ilość, a posiadana przez nas zamrażarka zazwyczaj jest już pełna. Otóż świeże ryby bardzo łatwo przyrządzić w sosie greckim albo w occie. Jeżeli lubisz ...

dawno temu

Makaron zapiekany - proste, smaczne, szybkie

... realny. Wysmaruj teraz masłem naczynie żaroodporne i ułóż w nim warstwami makaron i przygotowany sos serowy. Na samej górze powinny być świderki. 7. Jeszcze tylko pokrojone w plasterki pomidory ...

dawno temu

Pieprz to twój ostry przyjaciel

... , w tym do pieczeni, zimnych i ciepłych sosów oraz marynat. Przyprawa dodana do rosołu nie tylko wzbogaca jego smak, ale i czyni go bardziej lekkostrawnym. Ponadto, szczypta pieprzu nadaje wszelkim zupom ...

dawno temu

Jak ugotować rosół?

... odporność. Na bazie rosołu ugotujemy także zupę grzybową, pomidorową czy kapuśniak. Przyda on się także do przyrządzenia sosów. ...

dawno temu

Smażony łosoś z fasolką szparagową

... cel. Włóż go na rozgrzany olej i zarumień z  obu stron. Następnie wlej 100 ml wina i szklankę wody. Gotuj 5 minut. Krok 5 Sos do łososia zacznij przygotowywać od roztopienia masła, ostudzenia ... go i przecedzenia. Krok 6 Teraz musisz ubić ...

dawno temu

Jakie są objawy zatrucia grzybami?

... 1776074 - Absolutnie nie próbujmy grzybów sprawdzać po smaku - przestrzegła. A co zrobić, gdy zatrujemy się grzybami? - Jeżeli zaczynamy mieć nudności, wymioty i zaczynamy kojarzyć to ze zjedzoną potrawą grzybową, to przede wszystkim starajmy ...

dawno temu

Potrawy z soją

... , aż będzie półmiękka, a następnie dodać do niej jajko i zeszkloną wcześniej na patelni cebulkę, uformować w kształt kuli i obtoczyć w bułce tartej. Po usmażeniu podawać z sosem grzybowym. Wierzch ...

dawno temu

Naleśniki z kurczakiem

... farszu albo sosu. Z tego powodu tak bardzo uwielbiają je nie tylko dzieci, lecz także dorośli, którzy z przyjemnością zaspokajają nimi głód. Często jednak zamiast dać się ponieść swoim emocjom, uparcie ... na niej obranych i drobno pokrojonych ...

+ Pokaż więcej