Colcannon – irlandzkie danie nie tylko dla jaroszy
TOMEK ERNESTOWICZ • dawno temuColcannon, czyli pyszne puree z kapustą, to typowa potrawa irlandzka, idealna na uczczenie Dnia św. Patryka.
Colcannon jest tradycyjnie daniem wegetariańskim, ale podaje się je także z wołowiną, szynką lub bekonem. Smacznego!
Ingredients:
· 3–4 medium potatoes, peeled and quartered
· 3 tbsp. milk or unsweetened/plain soy milk
· ¼ tsp. salt
· 1/8 tsp. pepper
· 2 cups chopped cabbage or kale
· 2 tbsp. butter or margarine
· ¼ cup chopped onions or green onions
Directions:
1. Cook potatoes in a pot of boiling water until tender. Drain, reserving water.
2. Place the hot potatoes in a large bowl.
3. Add chopped cabbage to the reserved potato water. Cook 6–8 minutes or until tender.
4. Meanwhile, fry the onions in the butter or margarine.
5. When they are cool enough to handle, mash potatoes with a hand masher or fork. Add the fried onions and cabbage.
6. Add milk, salt and pepper and beat until fluffy.
Słowniczek:
· quartered – pokrojony w ćwiartki
· kale – jarmuż, odmiana kapusty
· drain – odsączyć
· reserve – zachować
· mash – rozgnieść, utłuc; masher – tłuczek (do ziemniaków)
· fluffy – puszysty
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze