Płukanie nie wystarczy. Jak EKOLOGICZNIE zmyć pestycydy z owoców i warzyw?

Przepis na myjący roztwór przygotowała autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł.

Autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł zaprezentowała, jak myć owoce i warzywa, by pozbyć się z nich pestycydów i bakterii. Zwykle płuczemy produkty, a to zdecydowanie za mało.

Do przygotowania płynu, który nie zawiera chemii, a doskonale myje, wystarczy użyć wody, sody i octu.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Jakie ryby jeść, a jakich unikać? Na czarnej liście m.in. TOKSYCZNY TUŃCZYK Zamiast pomóc, mogą szkodzić. Wszystko o ANTYBIOTYKACH Choroby mózgu coraz większym problemem. CO TRZECI POLAK zagrożony Lubiany czy znienawidzony? Po ponad 130. dniach przyznał, jak wygląda jego prezydentura Co kryje się w MIĘSIE MIELONYM? Uważaj na sztuczki producentów Zawał serca, udar, impotencja. Oto skutki choroby objawiającej się chrapaniem Domowa ZUPA INSTANT. Wystarczy zalać ją wrzątkiem! OŚWIADCZYŁ się jej na wizji. Prezenterkę PONIOSŁY EMOCJE Epidemiolodzy ostrzegają PRZED GRYPĄ wszystkie KOBIETY starające sie o dziecko Ostatni CZAS NA ODCZULENIE dla alergików. Zostało tylko kilka dni Sexy bielizna dla katoliczek? "Trzeba podobać się duchowo i po ludzku" NAJSTARSZA EKSPEDIENTKA w Polsce. Ma 92 lata i własny sklep!