Płukanie nie wystarczy. Jak EKOLOGICZNIE zmyć pestycydy z owoców i warzyw?

Przepis na myjący roztwór przygotowała autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł.

Autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł zaprezentowała, jak myć owoce i warzywa, by pozbyć się z nich pestycydów i bakterii. Zwykle płuczemy produkty, a to zdecydowanie za mało.

Do przygotowania płynu, który nie zawiera chemii, a doskonale myje, wystarczy użyć wody, sody i octu.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Anna Mucha wystąpiła w POLSKIM HORRORZE! Mama pomalowała córkę, mając ZAMKNIĘTE OCZY! Przez ojca sadystę straciła wiarę w siebie. Niezwykła metamorfoza pani Krystyny Najbardziej wartościowy sok. Oprócz witamin zawiera składnik wspomagający odchudzanie Zaczynała blogować z Kasią Tusk. Teraz radzi sobie sama W 70 procentach przypadków chroni KOBIETY PRZED NOWOTWOREM! Jimmy Fallon znów sprowokował gwiazdę. Tym razem JULIĘ ROBERTS Jak sprawdzić, czy WINOGRONA mają pestki? Louis Hamilton zagrał w paintballa z PÓŁNAGIM KOLEGĄ! Strzelał do jego pośladków NAJGROŹNIEJSZA choroba przyszłości? Zachoruje 1 na 3 osoby FISH PEDICURE. Naturalna i bezpieczna metoda pielęgnacji stóp Łykamy je codziennie. W zbyt dużych ilościach poważnie szkodzą