Płukanie nie wystarczy. Jak EKOLOGICZNIE zmyć pestycydy z owoców i warzyw?

Przepis na myjący roztwór przygotowała autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł.

Autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł zaprezentowała, jak myć owoce i warzywa, by pozbyć się z nich pestycydów i bakterii. Zwykle płuczemy produkty, a to zdecydowanie za mało.

Do przygotowania płynu, który nie zawiera chemii, a doskonale myje, wystarczy użyć wody, sody i octu.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

ŻELAZKO: fakty i mity. Sprawdź, zanim kupisz Są zdrowe tylko pozornie. Ilość cukru w nich zawarta wielokrotnie przekracza normę KOT-PIELĘGNIARZ pomaga w leczeniu innych. Sam cudem uniknął uśpienia Energetyk zamiast kawy? To najgorszy sposób na pobudzenie organizmu Latem nakładasz krem z filtrem. A co z WITAMINĄ D? Jak rozmawiać z partnerem o seksie? Róbmy to poza sypialnią Naukowy sposób na prawidłowe KROJENIE TORTU Danuta Wałęsa zachęca kobiety do rodzenia dzieci! W Polsce gorzej niż w USA. Frytki zawierają substancję rakotwórczą Chińczycy pokochali 8-latkę z Polski. Powtórzy sukces Bayer Full? Jest zdrowa, póki nie trafi do puszki. Producenci oszukują i marnują odżywcze wartości SOI Jej decyzja miała ogromne znaczenie dla chorych Polek. Reakcja była niesamowita!