Płukanie nie wystarczy. Jak EKOLOGICZNIE zmyć pestycydy z owoców i warzyw?

Przepis na myjący roztwór przygotowała autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł.

Autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł zaprezentowała, jak myć owoce i warzywa, by pozbyć się z nich pestycydów i bakterii. Zwykle płuczemy produkty, a to zdecydowanie za mało.

Do przygotowania płynu, który nie zawiera chemii, a doskonale myje, wystarczy użyć wody, sody i octu.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Obniżają cholesterol, odchudzają, poprawiają kondycję skóry i włosów. Jakie PŁATKI wybrać? ALERGII pokarmowej można zapobiegać już w wieku niemowlęcym! Uważaj na popularne MIELONKI. Najgorszej jakości mięso to nie jedyna ich wada Ma 9 lat i ciało jak z gumy. Polska może być z niej dumna Poświęciły pustelnicze życie dla... konfitur. Niezwykła historia polskich sióstr Brudne dziecko to szczęśliwe dziecko? Nie tylko. Nadmierna higiena jest przyczyną wielu chorób Donatan i Cleo na konferencji! Nie mówią po ANGIELSKU! Nałóg tak silny jak alkoholizm. Dotyka KOBIETY i osoby NIESTABILNE EMOCJONALNIE Nieoczekiwane zwroty akcji na ślubach i weselach Najbardziej wartościowy sok. Oprócz witamin zawiera składnik wspomagający odchudzanie Nowe zasady PRZEWOŻENIA DZIECI w samochodach. Będzie bezpieczniej? Tak BAWIĄ SIĘ OJCOWIE z dziećmi, gdy matki nie patrzą