Płukanie nie wystarczy. Jak EKOLOGICZNIE zmyć pestycydy z owoców i warzyw?

Przepis na myjący roztwór przygotowała autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł.

Autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł zaprezentowała, jak myć owoce i warzywa, by pozbyć się z nich pestycydów i bakterii. Zwykle płuczemy produkty, a to zdecydowanie za mało.

Do przygotowania płynu, który nie zawiera chemii, a doskonale myje, wystarczy użyć wody, sody i octu.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Powody, przez które urzędnik nie pozwoli ci ZMIENIĆ NAZWISKA Jedzenie SZYBKO PSUJE SIĘ w lodówce? Zmień sposób przechowywania Drewniana deska działa antybakteryjnie. Ale nie możesz jej moczyć i myć w zmywarce Niezwykłe włosy mieszkanki Indii Staruszkowie udowodnili, że na marzenia nigdy nie jest za późno! Rozpaczliwy singiel ROBINA THICKE. Śpiewa dla żony "No woman, no drive". Kolejna akcja przeciwko DYSKRYMINACJI kobiet STUDENTKI, SAMOTNE MATKI, mężczyźni. Zarabiają tysiące na nagości w internecie KREW PĘPOWINOWA naturalnym lekiem na nowotwory? W Polsce już wdrażamy tę metodę To one będą królowały w tym sezonie. Wraca moda sprzed lat Jest nawet TRZYSTA RAZY SŁODSZA od cukru! Uważaj, w jakiej postaci ją spożywasz Szyk na stoku to nie wszystko. Kilka rad, co spakować na ferie