Płukanie nie wystarczy. Jak EKOLOGICZNIE zmyć pestycydy z owoców i warzyw?

Przepis na myjący roztwór przygotowała autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł.

Autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł zaprezentowała, jak myć owoce i warzywa, by pozbyć się z nich pestycydów i bakterii. Zwykle płuczemy produkty, a to zdecydowanie za mało.

Do przygotowania płynu, który nie zawiera chemii, a doskonale myje, wystarczy użyć wody, sody i octu.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Uważaj na PASOŻYTY. Twoje dziecko może być nosicielem Skarżysz się na BÓL PLECÓW? Na dłuższą metę odpoczynek nie wystarczy Ameryka ją znienawidziła. Co stało się z "matką chrzestną ateizmu"? 25 najbardziej uzależniających produktów spożywczych Kobiety giną za zgodą rodziny. Krwawe prawo nazywa to mordami honorowymi Spadkobiercy łatwiej dotrą do OSZCZĘDNOŚCI PO ZMARŁYM Jej wygląd przeraża. Polka w Londynie modyfikuje ciała Trening TABATY szybko wysmukli ciało. Wystarczą 4 minuty dziennie! Jedz truskawki. Wzmacniają odporność, chronią od wolnych rodników Polski Spiderman zamienił się w MIKOŁAJA i obdarował bezdomnych! Powszechnie dostępny środek SZCZEGÓLNIE NIEBEZPIECZNY dla osób na diecie Jak ZMIENIĆ imię i nazwisko? Nie zawsze jest to możliwe