Płukanie nie wystarczy. Jak EKOLOGICZNIE zmyć pestycydy z owoców i warzyw?

Przepis na myjący roztwór przygotowała autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł.

Autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł zaprezentowała, jak myć owoce i warzywa, by pozbyć się z nich pestycydów i bakterii. Zwykle płuczemy produkty, a to zdecydowanie za mało.

Do przygotowania płynu, który nie zawiera chemii, a doskonale myje, wystarczy użyć wody, sody i octu.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Bezlitosne praktyki znachorów. Każą się okaleczać chorym na raka Wyjechała z Iranu, by walczyć o prawa kobiet. Codziennie boi się o życie Mniej odporni na ból, wrażliwi na słońce. Cała prawda o RUDOWŁOSYCH Jedzenie SZYBKO PSUJE SIĘ w lodówce? Zmień sposób przechowywania Wielkie oszustwo producentów. „Light” bardziej kaloryczne niż zwykłe produkty Jak zaoszczędzić na weselu? Jest prosty sposób! Savoir-vivre przy wielkanocnym stole. Dlaczego MAŁŻEŃSTWA NIE POWINNY siedzieć razem? BEYONCE reklamuje Brazylię! Komosa ryżowa i amarantus, czyli pseudozboża PIETRASIŃSKA i KORONIEWSKA zachęcają do badań szyjki macicy Tradycyjne suplementy to przeszłość. Nowa receptura działa już po kilku minutach DOMOWY MAJONEZ o obniżonej kaloryczności. Aż w dwóch wersjach!