Płukanie nie wystarczy. Jak EKOLOGICZNIE zmyć pestycydy z owoców i warzyw?

Przepis na myjący roztwór przygotowała autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł.

Autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł zaprezentowała, jak myć owoce i warzywa, by pozbyć się z nich pestycydów i bakterii. Zwykle płuczemy produkty, a to zdecydowanie za mało.

Do przygotowania płynu, który nie zawiera chemii, a doskonale myje, wystarczy użyć wody, sody i octu.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Nowy system zagraża normalnym pacjentom. Boją się nawet lekarze Polski kabaret PARODIUJE CONCHITĘ WURST! Polki wstydzą się swoich SEKSUALNYCH potrzeb! Mroczne oblicze ANJI RUBIK w teledysku Black Atlass Jak sprawdzić, czy WINOGRONA mają pestki? Jak radzić sobie z bólem pleców W CIĄŻY? Proste ćwiczenia przyniosą ulgę Kobiety giną za zgodą rodziny. Krwawe prawo nazywa to mordami honorowymi Zarabiają nawet 100 tys. za rodzenie dzieci. Polskie prawo nie radzi sobie z surogatkami Rekonstrukcja ratunkiem dla ZNISZCZONYCH WŁOSÓW. Efekt widoczny nawet 8 tygodni Jak bezpiecznie się opalić? Zdrowsze alternatywy dla plażowania HIT INTERNETU. Ironicznie o słowiańskiej urodzie! Ostatni CZAS NA ODCZULENIE dla alergików. Zostało tylko kilka dni