Płukanie nie wystarczy. Jak EKOLOGICZNIE zmyć pestycydy z owoców i warzyw?

Przepis na myjący roztwór przygotowała autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł.

Autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł zaprezentowała, jak myć owoce i warzywa, by pozbyć się z nich pestycydów i bakterii. Zwykle płuczemy produkty, a to zdecydowanie za mało.

Do przygotowania płynu, który nie zawiera chemii, a doskonale myje, wystarczy użyć wody, sody i octu.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Zwyczajne POCAŁUNKI mogą być groźne DLA ZĘBÓW Mleko matki „szczepionką” na raka i cukrzycę? Lekarze nie mają wątpliwości „Kochani rodzice, przyślijcie pieniądze”. Co zrobić, gdy dziecko wydało wszystko na wakacjach? Dlaczego tkwimy w nieudanym małżeństwie? "Oprawca jest jak narkotyk" Troskliwy labrador pomaga... w kąpieli niemowlaka Groźne poparzenia BARSZCZEM SOSNOWSKIEGO. Objawy mogą utrzymać się kilka miesięcy Kontrowersyjna miłość WIĘŹNIAREK. Poznały się na planie filmu Co czeka gwiazdy WARSAW SHORE? Prześmiewcza wizja przyszłości 2 mln Polaków cierpi na przewlekłą chorobę płuc. Połowa o tym nie wie Uważaj na ZIELONE KOKTAJLE. Mogą być szkodliwe dla nerek Cztery lata i 26 krajów. Podczas podróży nagrywał FILM ZARĘCZYNOWY! Jak brzmią różne języki dla OBCOKRAJOWCA?