Płukanie nie wystarczy. Jak EKOLOGICZNIE zmyć pestycydy z owoców i warzyw?

Przepis na myjący roztwór przygotowała autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł.

Autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł zaprezentowała, jak myć owoce i warzywa, by pozbyć się z nich pestycydów i bakterii. Zwykle płuczemy produkty, a to zdecydowanie za mało.

Do przygotowania płynu, który nie zawiera chemii, a doskonale myje, wystarczy użyć wody, sody i octu.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ukryj komentarze

Autor:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Zjadłaś owoc cytrusowy? Nie myj zębów! To uszkadza szkliwo Louis Hamilton zagrał w paintballa z PÓŁNAGIM KOLEGĄ! Strzelał do jego pośladków Magnetyczne kulki doprowadziły dziecko do SEPSY KATE ROZZ ma swój program na Youtube. Udaje REPORTERKĘ W BRAZYLII Opalasz się TOPLESS? Krytyka to nie jedyne, na co się narażasz... FISH PEDICURE. Naturalna i bezpieczna metoda pielęgnacji stóp Jedzenie CZEKOLADY sposobem na zachowanie młodości KSIĄŻKIEWICZ o macierzyństwie: "Nie jest łatwo" Jak łatwo ZATRUĆ SIĘ we własnej kuchni? Najczęściej popełniane błędy Ameryka ją znienawidziła. Co stało się z "matką chrzestną ateizmu"? Łykamy je codziennie. W zbyt dużych ilościach poważnie szkodzą Kobieta za kierownicą taksówki. Zdradziła PIKANTNE SZCZEGÓŁY swojej pracy