Płukanie nie wystarczy. Jak EKOLOGICZNIE zmyć pestycydy z owoców i warzyw?

Przepis na myjący roztwór przygotowała autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł.

Autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł zaprezentowała, jak myć owoce i warzywa, by pozbyć się z nich pestycydów i bakterii. Zwykle płuczemy produkty, a to zdecydowanie za mało.

Do przygotowania płynu, który nie zawiera chemii, a doskonale myje, wystarczy użyć wody, sody i octu.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Pogrubiający nie dla wszystkich. Jaki TUSZ DO RZĘS wybrać? Co by było, gdyby kobiety MÓWIŁY, CO MYŚLĄ? Nie daj się oszukać. Produkty PEŁNOZIARNISTE nie zawsze zdrowe Sekrety DOMOWEGO ROSOŁU. Tylko dzięki nim uzyskasz najlepszy smak Oto nowa piramida żywieniowa. To, co było niepolecane, teraz jest podstawą diety Ważna informacja dla DAWCÓW ORGANÓW. Sprawdź, zanim się zdecydujesz Kompromitujące odpowiedzi Polaków. Oni na pewno nie zdaliby MATURY z polskiego Pomaga rodzić i zna prawa kobiet w ciąży. Kim jest DOULA? Niewłaściwie przechowywane wydzielają substancje toksyczne. Gdzie trzymać warzywa? Oto, co dzieje się w płucach palacza! Eksperyment fizyka i... Marcina Prokopa CIENIE pod oczami nie tylko postarzają. To znak problemów zdrowotnych Polacy na bakier z wodą i mydłem. "Co 10. rodak NIE MA SZCZOTECZKI do zębów"