Płukanie nie wystarczy. Jak EKOLOGICZNIE zmyć pestycydy z owoców i warzyw?

Przepis na myjący roztwór przygotowała autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł.

Autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł zaprezentowała, jak myć owoce i warzywa, by pozbyć się z nich pestycydów i bakterii. Zwykle płuczemy produkty, a to zdecydowanie za mało.

Do przygotowania płynu, który nie zawiera chemii, a doskonale myje, wystarczy użyć wody, sody i octu.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Jak NIE PRZYTYĆ po rzuceniu palenia. Kilka rad Co tak naprawdę MYŚLĄ MĘŻCZYŹNI? Powody, przez które urzędnik nie pozwoli ci ZMIENIĆ NAZWISKA PREZYDENT składa życzenia fejsbukowiczom! Jak i gdzie przechowywać warzywa i owoce? Zła temperatura może je popsuć Tak pracują niewidomi kucharze. Kamera nagrała, jak radzą sobie w kuchni Abstrachuje szczerze o FACEBOOKU i INSTAGRAMIE! Czym zastąpić cukier, by NIE PRZYTYĆ po świętach? Polka gwiazdą kanadyjskiej telewizji. Sukces zawdzięcza blogowi modowemu Równouprawnienie to mit. Widać to zwłaszcza w PRACY KOBIET Łagodzi ból, koryguje wady postawy. Wszystko o KINESIOTAPINGU Tradycyjne suplementy to przeszłość. Nowa receptura działa już po kilku minutach