Płukanie nie wystarczy. Jak EKOLOGICZNIE zmyć pestycydy z owoców i warzyw?

Przepis na myjący roztwór przygotowała autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł.

Autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł zaprezentowała, jak myć owoce i warzywa, by pozbyć się z nich pestycydów i bakterii. Zwykle płuczemy produkty, a to zdecydowanie za mało.

Do przygotowania płynu, który nie zawiera chemii, a doskonale myje, wystarczy użyć wody, sody i octu.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Siedmioletnia dziewczynka z Surinamu uczy polskie dzieci tolerancji Lekarze ostrzegają: antykoncepcja hormonalna niesie duże ryzyko poważnej choroby Polka została mistrzynią świata w FITNESSIE! KOT-PIELĘGNIARZ pomaga w leczeniu innych. Sam cudem uniknął uśpienia Jak Polacy uczczą DZIEŃ KOBIET? Prawie połowa nie zamierza świętować Witaminowa bomba zamiast masła. Trzy pomysły na PASTY DO KANAPEK Ich historia obiegła cały świat. To małżeństwo ma aż 100 WNUCZĄT! Lubiany czy znienawidzony? Po ponad 130. dniach przyznał, jak wygląda jego prezydentura Polka zaśpiewała głosami 18 bohaterów NAJPOPULARNIEJSZYCH BAJEK Jest nawet TRZYSTA RAZY SŁODSZA od cukru! Uważaj, w jakiej postaci ją spożywasz Co zrobić, gdy masz za duży dekolt? Modowe porady CHRZEŚCIJANKI Jakub od pięciu lat systematycznie poprawia urodę...