Płukanie nie wystarczy. Jak EKOLOGICZNIE zmyć pestycydy z owoców i warzyw?

Przepis na myjący roztwór przygotowała autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł.

Autorka książek i bloga ekologicznego, Ewa Kozioł zaprezentowała, jak myć owoce i warzywa, by pozbyć się z nich pestycydów i bakterii. Zwykle płuczemy produkty, a to zdecydowanie za mało.

Do przygotowania płynu, który nie zawiera chemii, a doskonale myje, wystarczy użyć wody, sody i octu.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Pozbądź się TOKSYN. Proste i tanie sposoby dostępne w każdej kuchni Mama pomalowała córkę, mając ZAMKNIĘTE OCZY! DOMOWY MAJONEZ o obniżonej kaloryczności. Aż w dwóch wersjach! Próżność czy sposób na dorobienie po 50 roku życia? AMATORZY MODY podbijają sieć Polki wciąż za mało wiedzą o ANTYKONCEPCJI! Brutalna praktyka lekarzy w trakcie porodu. Choć zakazana, wciąż się ją stosuje STUDENTKI, SAMOTNE MATKI, mężczyźni. Zarabiają tysiące na nagości w internecie Setki CIĘŻARNYCH KOBIET wspólnie ćwiczyły jogę. Tak uczciły święto JENNIFER LAWRENCE na wrześniowej okładce VOGUE! Ola Szwed pokazała jak ćwiczy z narzeczonym! DWA MIESIĄCE po porodzie Dziecko na sprzedaż. Przez lukę w prawie kwitnie podziemie adopcyjne Niewłaściwie przechowywane wydzielają substancje toksyczne. Gdzie trzymać warzywa?