Tradycyjne suplementy to przeszłość. Nowa receptura działa już po kilku minutach
Enkapsulacja liposomalna, tj. wykorzystanie liposomów w suplementacji, to ewenement na rynku farmaceutycznym.
Witaminy i antyoksydanty dostarczane są do organizmu z pożywieniem albo w postaci tradycyjnej tabletki czy proszku. Przetwarzana żywność zawiera jednak coraz więcej chemii, a mniej składników odżywczych, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania.
Enkapsulacja liposomalna, tj. wykorzystanie liposomów w suplementacji, to ewenement na rynku farmaceutycznym. Polega na dostarczaniu składników odżywczych w postaci żelu do wnętrza komórki. Niemodyfikowane liposomy dostarczają do wszystkich komórek organizmu liczne składniki odżywcze, takie jak witamina C, glutation, witaminy z grupy B, kwas alfa-liponowy, witamina D czy inne suplementy witaminowe. Takie suplementy zwalczają wolne rodniki, odżywiają, chronią przed chorobami i usprawniają funkcjonowanie wszystkich układów.
Ich skuteczność sięga nawet 98 proc. W przypadku tradycyjnych suplementów wchłanialność do wnętrza komórki szacuje się na poziomie zaledwie 5–20 proc.
Żelowa konsystencja sprawia, że preparat gładko przechodzi przez jamę ustną i żołądek do jelita cienkiego, gdzie od razu wchodzi w układ chłonny, w krwiobieg bez żadnych dodatkowych innych mechanizmów. Dosłownie w ciągu niecałych 8 minut jest wchłaniany do wnętrza komórki – mówi Katarzyna Grabowska, dyrektor zarządzający Vitallabs.pl.
Źródło: Newseria Lifestyle
Źródło zdjęć: Shutterstock
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze