Tak przygotowywali się do otwarcia pierwszego fast foodu w Polsce. Archiwalna relacja pracowników

"Mięsem były pokrywki, frytki to były pocięte słomki, sałata to zielona krępina". Tak uczyli się... gotować.

Jeden z najpopularniejszych fast foodów na świecie pojawił się w Polsce 17 czerwca 1992 roku na rogu ulicy Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej. Od czasu powstania restauracji do momentu utworzenia jednej z nich w Polsce musiały minąć aż 52 lata.

Polacy oczekiwali na ten moment z niecierpliwością. Klientów było tak dużo, że w dniu otwarcia fast foodu ustanowiony został rekord świata w liczbie transakcji. W sumie dokonano 13,3 tysiąca zamówień!

Zobaczcie archiwalne nagranie rozmowy z pierwszymi pracownikami, którzy opowiadali, jak uczyli siÄ™ gotować…

Uczyliśmy się tak naprawdę na sucho. Mięsem były pokrywki od słoików, frytki to były pocięte słomki, sałata to zielona krępina. I na tym się uczyliśmy, bo tych produktów po prostu nie było - tłumaczyła wówczas jedna z zatrudnionych.

Źródło: TVP

Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Majdan, Stachursky i Saleta pokazują, jak badać PIERSI! Epilacja jeszcze skuteczniejsza od depilacji. Nowa metoda trwale niszczy włos! Co drugi mężczyzna i co trzecia kobieta. Tak zdradzają Polacy Jakie PRAWA ma kobieta wracająca do pracy po URODZENIU DZIECKA? Niskokaloryczne, detoksykujące i bogate w substancje odżywcze. Wszystko o popularnych sałatach Jak bezpiecznie się opalić? Zdrowsze alternatywy dla plażowania Jak KARAĆ I NAGRADZAĆ dziecko? O wpływie klapsów na psychikę 21-letnia modelka z Radomia podbija Indie SZYMON MAJEWSKI parodiuje teledysk Nataszy Urbańskiej! Młodzi mężczyźni nie chcą być księżmi? Kościół rozpaczliwie szuka młodych kapłanów Ten zabieg to nie tylko pedicure. Może uchronić przed amputacją stopy Jak NIE PRZYTYĆ po rzuceniu palenia. Kilka rad