Co zrobić, by nie zmarnować ani grama papieru w biurze?

... . Tak, dobrze przeczytałaś. Projektant Jongchul Kim wpadł na znakomity pomysł – postanowił zrobić użytek z i tak wyrzucanych do kosza, a w tym przypadku konkretnie do niszczarki, stert makulatury. Wynalazek swój ...

dawno temu

Na dziś – kuchnia francuska

... Wam prosty, acz smaczny przykładowy obiad, którego nie powstydziłaby się niejedna kuchnia...   Zupa Julienne  2l bulionu warzywnego,150g marchwi,150g rzepy,150g zielonego groszku,100g pora (biała ... , po czym dorzucamy ją do garnka na 5 minut ...

dawno temu

Zrób remanent w szafie i nie wydaj na niego ani grosza!

... wyglądu. Po pierwsze Należy dokładnie zapoznać się z zawartością naszej garderoby oraz pomyśleć, co zrobić by kreacje wyglądały na nowe. Nieodzowna może okazać się pomoc przyjaciółki, która podpowie ... działają cuda na starej odzieży. I tak ...

dawno temu

Ciastka gniazdka

... Wydaje się, że podobnie jak każdy z nas ma swoją ulubioną zupę czy drugie danie, tak też istnieje jeden słodki deser, za którym wręcz przepada. Nie ma się co temu dziwić, bowiem mówiąc o nich, mamy ... czegoś, co można by zjeść na obiad, a więc ...

dawno temu

Jamajski kurczak Jerk

... nawet dodajemy go do zup! Jednak przychodzi zapewne taki moment, że dość już masz panierek, sosików i innych środkowoeuropejskich postaci drobiu. Znudzona smakami Europy? Mam dla ciebie przepis na kurczaka z zupełnie innej strony świata! Oto ...

dawno temu

Przepis na zdrową sałatkę

... w nich zatem selen, a także witaminy E, B1 i PP. Orzechy jako dodatek do sałatki są świetnym pomysłem na wzbogacenie swojego posiłku o cenne składniki odżywcze. Jak to zrobić? ... selen, a także witaminy E, B1 i PP. Orzechy jako dodatek do ...

dawno temu

Spaghetti bolognese

... . Ummm... czujesz już ten wspaniały zapach? Jeśli masz ochotę, możesz dolać także szklankę czerwonego wytrawnego wina. 5. Duś sos pomidorowy jeszcze 20 minut. Powinien stać się zawiesisty. W tym czasie ...

dawno temu

Szałwia w twojej kuchni!

... W naszej kuchni używamy wielu różnych przypraw. Jedne pasują bardziej do mięsa, inne do zup czy sałatek. Najczęściej kierujemy się walorami smakowymi, nie zastanawiając się nad ich wartościami ... przyprawę! Zupa z dyni piżmowej i szałwii ...

dawno temu

Mięso i ziemniaki wciąż podstawą polskiego obiadu

... Niemal 50 proc. Polaków na obiad je mięso, a 42 proc. ziemniaki. Po kasze sięga zaledwie około 2 proc. z nas, zaś po rybę wciąż niecałe 4 proc. Na śniadanie ponad 84 proc. wybiera pieczywo, a tylko 4 proc. zupę mleczną - wynika z badania ...

dawno temu
+ Pokaż więcej