Na jagody

dawno temu

Tarta z jabłkami

... dostępnością niezbędnych do wykonania potraw produktów. Duże uznanie wśród innych kultur zdobyło dotychczas wiele receptur kuchni śródziemnomorskiej, kuchni meksykańskiej, amerykańskiej, a w końcu kuchni ... pewne rodzaje dań, które szybko ...

dawno temu

Mikser, blender, może coś innego?

... , jak bardzo pomocny w każdej kuchni robot, przy pomocy którego przygotowanie pysznego makaronu stanie się dziecinnie proste. ... pomocny w każdej kuchni robot, przy pomocy którego przygotowanie pysznego makaronu stanie się dziecinnie proste. W ...

dawno temu

Thalassoterapia - co to takiego?

... Thalassoterapia – co oznacza ta dziwna nazwa? To coś przyjemnego, odprężającego, co na pewno polubisz. Thalassos to z greckiego morze. Domyślasz się już co czekałoby na ciebie, gdybyś zdecydowała się na zabiegi? Dowiedz się jak pomóc swojemu ...

dawno temu

Sos do mięsa

... o których leci nam ślinka. I chociaż potrawy wegetariańskie, a nawet wegańskie potrafią być naprawdę smaczne, to jednak nie zawsze są w stanie zastąpić nam mięsne rarytasy. Przecież drób, wieprzowina ... się z sosem śmietanowym albo koperkowym, ...

dawno temu

Szczypta czy łyżka, czyli których przypraw lepiej nie używać w nadmiarze

... kuchniach. I nic dziwnego, bo to właśnie te przyprawy dodają potrawom oraz deserom charakteru. To ich zapach kojarzy nam się z ulubionymi smakami. Warto jednak pamiętać, że nie każdą przyprawę da się spożywać bez umiaru. Nadmiar może negatywnie ...

dawno temu

Co jeść kiedy trenujesz?

... uczucie sytości i nie tuczy. 6. Grecki jogurt: świetny przede wszystkim dla kości. Ten grecki zawiera więcej protein niż jogurt naturalny. Ma również dużo probiotykówwzmacniających system odpornościowy  ...

dawno temu

O mój rozmarynie...

... Używany głównie w potrawach kuchni bałkańskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej, ale także u nas - do mięs, wędlin i sosów. Nadaje im niepowtarzalny zapach i smak. Rozmaryn wykorzystywany ... Rozmaryn silnie pobudza krążenie. Można go przyjmować ...

dawno temu

Najbardziej aromatyczne z ziół

... dania w smaczne, pachnące potrawy. Oprócz niewątpliwych walorów smakowych i zapachowych wielu ziół należy docenić także te lecznicze. ... we flakach, żurkach, grochówce lub fasolowej – w ogóle w daniach z roślin strączkowych. W naszej kuchni ...

dawno temu

Ryba w sosie cytrynowym

... , z łatwością na podstawie ich ilości i różnorodności możemy stwierdzić, że rybie mięso potrafi znieść naprawdę dużo i można do niego dodawać niemalże każdy inny sos dodawany do różnych potraw. Świadczyć ... na myśli rybę po grecku, ale przecież ...

dawno temu

Zobacz niezwykle prosty przepis na smakowitą lasagne!

... Na pewno nie raz miałaś okazję próbować lasagne. Potrawę składającą się z warstw miękkiego makaronu, sosu mięsnego i beszamelowego. Kawałeczek tego dania dostarcza niezwykłych doznań smakowych i jest bardzo sycący. Czy wiedziałaś, że najlepiej ...

dawno temu

Sałatka z makaronem ryżowym

... glutenu, a zatem mogą go spożywać osoby uczulone na ten składnik. Poza tym świetnie nadaje się on do przyrządzania różnego rodzaju potraw. Doskonale komponuje się z warzywami, mięsem, rybami i owocami ... . Makaron ryżowyNiektórzy całkiem ...

dawno temu

Surówka z pomidorów

... artykuł, a dowiesz się, jak jeszcze możesz wykorzystać pomidory w kuchni. Oprócz tego poznasz pomysły na przyrządzenie z ich dodatkiem pełnych witamin i minerałów surówek, świetnie sprawdzających się zarówno jako dodatek uzupełniający dania ...

dawno temu

Vegeta w nowych odsłonach

... Żadna potrawa nie jest skończona, dopóki jej odpowiednio nie doprawisz. Jeżeli masz problem z dobraniem odpowiednich ziół i przypraw lub nie potrafisz określić właściwych ich proporcji, zdaj ...

dawno temu

Jak zrobić śmietanę?

... do nawet 36%. Oprócz tego spotkać się możemy także z dwoma innymi typami śmietany. Śmietana sojowa – wskazana dla osób uczulonych na krowie mleko, stanowi niezastąpiony dodatek do potraw kuchni ... . Produkcja śmietanyDodawaną do naszych potraw ...

dawno temu

Uwielbiasz jeść ser? Poznaj wady i zalety tego produktu

... Sery żółte, twarogi, serki homogenizowane – asortyment serów jest bardzo szeroki. Jest to produkt bardzo popularny i uniwersalny w naszej kuchni. Możemy używać na kanapki, do sałatek, do zapiekania itp. Wykorzystujemy sery do dań słonych i ...

dawno temu

Proste i szybkie sałatki do pracy. Poznaj przepisy na smaczne drugie śniadanie

... kanapki. Sałatka do pracy jest tego świetnym dowodem, ponieważ wszystkie składniki znajdziesz w swojej kuchni, a podczas pauzy ze smakiem zjesz samodzielnie przygotowaną porcję zdrowia. Wykonanie sałatki do pracy wcale nie jest trudne, o czym ...

dawno temu

Łosoś na dwa sposoby

... pochodzi, niestety, z nowomodnej „kuchni fusion” (choć pewnie niektórzy wyklną mnie za słowo „niestety”), ale to dopiero wierzchołek góry lodowej. Sposobów na przyrządzenie łososia jest całe mnóstwo ...

dawno temu

Wspólne poznawanie smaków

... Masz niejadka w domu i nie wiesz jak zachęcić swoją pociechę do jedzenia różnorodnych posiłków. A może nie wiesz w jaki sposób zachęcić swoje dziecko do poznawania smaków nowych potraw? Nie martw się jest kilka wypróbowanych możliwości. ... Masz ...

dawno temu

Kieliszek do "jajek po Chińsku"

... Nietuzinkowe, ciekawie zaprojektowane gadżety kuchenne sprawiają, że aż nie chce się wychodzić z kuchni, bo gotowanie przestaje być smutnym obowiązkiem, a staje się prawdziwą przyjemnością ...

+ Pokaż więcej