Żywność Frankensteina?
... załamania. Naukowcy w licznych publikacjach na całym świecie donoszą o szkodliwym wpływie modyfikowanych genetycznie roślin na życie człowieka. Najczęściej spotykanym są liczne alergie (kukurydza ...
... załamania. Naukowcy w licznych publikacjach na całym świecie donoszą o szkodliwym wpływie modyfikowanych genetycznie roślin na życie człowieka. Najczęściej spotykanym są liczne alergie (kukurydza ...
... Abyś czuła się młoda i piękna, twoja skóra musi być odpowiednio pielęgnowana. Stosowane przez ciebie kosmetyki powinny być bezpieczne dla zdrowia, wolne od szkodliwych substancji i konserwantów. Takie właśnie są preparaty, które możesz ...
... Pozwala utrzymać prawidłową masę ciała, a także regulować pracę przewodu pokarmowego, dzięki czemu układ trawienny funkcjonuje prawidłowo, a my pozbywamy się szkodliwych toksyn. Gdzie znaleźć błonnik ... organizm ze szkodliwych związków takich ...
... wraz ze szkodliwymi substancjami pozbyć się także kilku zbędnych kilogramów. Taka drastyczna dieta może jednak spowodować wiele zniszczeń w organizmie. Jak przeprowadzić ją „z głową”, by nie nabawić się problemów ze zdrowiem? ... wraz ze ...
... Bańki to prastara metoda terapii bodźcowej, której celem jest usuwanie szkodliwych substancji z organizmu. Są zalecane m.in. osobom, które mają problemy z układami oddechowym i krążenia, skarżą ...
... Nie tak dawno pisaliśmy o tym, że zdjęcia żywności, które prezentują nam w reklamach jej producenci, znacznie odbiegają od tego, co ląduje potem na naszym talerzu. Pianki w capuccino z torebki ... Nie tak dawno pisaliśmy o tym, że zdjęcia ...
... także stan cery, są więc idealne na wiosenny detoks zmęczonej i szarej po zimie skóry. Jednak ich nadmiar w diecie może być szkodliwy. Te na bazie szczawiu lub szpinaku zawierają szkodliwy kwas ...
... usuwając szkodliwe związki np. jony metali ciężkich, wolne rodniki, amoniak. Oczyszczony organizm sprawniej traci tkankę tłuszczową, Dobrym źródłem L-karnityny jest mięso (głównie baranina, wołowina ... na poprawę pracy metabolizmu. Koenzym Q10 ...
... Kanadyjscy naukowcy odkryli, że grejpfruty mają w sobie substancje, które są naturalnymi pogromcami tłuszczu. Pochodne z owoców cytrusowych, a w szczególności z grejpfrutów, skutecznie zmniejszają wagę ciała oraz walczą z „tłustymi” partiami ...
... Blanszowanie to obróbka cieplna żywności, która często poprzedza mrożenie. Blanszowane warzywa i owoce są odkażone, a po zamrożeniu zachowują swój naturalny kolor i większość właściwości ... i 2 minuty w zimnej wodzie). Blanszowanie można ...
... , pamiętaj, by nie zawierała ona innych szkodliwych substancji konserwujących i barwiących. W składzie pasty bez fluoru może natomiast znajdować się delikatny żel krzemowy i ksylitol, które w łagodny sposób ... dla dzieci niezbędnym elementem ...
... znajdujemy się w towarzystwie innych osób. A opary z sziszy wpływają także na nich. Pozostali wdychają dym, przez co narażeni są na infekcje. Jak twierdzą specjaliści, istnieje wtedy ryzyko,że zarazimy się gruźlicą, wirusem opryszczki lub ...
... , kiedy zjada żywność genetycznie modyfikowaną. Gdy więc kupuję popcorn w kinie, zjadam modyfikowaną kukurydzę? Na to pytanie Czytelniczki odpowiada nasza ekspertka Agnieszka Boryna. ... , kiedy zjada żywność genetycznie modyfikowaną. Gdy więc ...
... Miód nawilża skórę, dodaje jej blasku, chroni przed zanieczyszczeniami i szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. Pomaga również redukować drobne zmarszczki, odbudowuje w skórze kolagen ... i elastynę, co opóźnia efekty starzenia. Jest ...
... czynniki, które organizm traktuje jako szkodliwe. Alergeny, czyli substancje uczulające, mogą być inne dla każdego malucha. Objawy alergii pokarmowej u niemowląt to: wymioty, biegunka, wysypka, katar ... z diety czynników szkodliwych. Dzieci ...
... Otyłość zaliczana jest do chorób cywilizacyjnych. Siedzący tryb życia, niezdrowa żywność, brak ruchu to główne grzechy współczesności. Jak wygląda problem otyłości w Polsce? O tym opowie Baszar El Helou, dietetyk z Instytutu Witalności. ...
... fryzjera o swoim stanie – wówczas stylista wybierze delikatną farbę, pozbawioną szkodliwych substancji. Zwróć uwagę na miejsce, w którym będziesz miała przeprowadzony zabieg farbowania, ponieważ musi ... farby bez toksycznych substancji. ...
... Wspaniale pachną, mają niepowtarzalny smak i piękny kolor. Wędzone produkty przemawiają do naszych zmysłów bardzo silnie. Nic więc dziwnego, że w czasach, gdy nie musimy już wykorzystywać tej metody jako sposobu na konserwowanie żywności, nadal ...
... substancji. Oczyszczanie organizmu nie musi kosztować fortuny ani wiązać się z codziennym pochłanianiem garści różnego rodzaju tabletek i litrów mikstur. ... zanieczyszczeń pochodzących z żywności, kosmetyków, środków czyszczących oraz ...
... Narzekamy, że żywność staje się coraz bardziej „sztuczna”, nafaszerowana chemikaliami i hormonami, ale częściowo my sami - konsumenci, jesteśmy temu winni. Kupujemy to, co najtańsze i zachowuje długo ... świeżość, a takie parametry są możliwe do ...
... Cukier trzcinowy jeszcze niedawno można było spotkać jedynie w sklepach z ekologiczną żywnością. Obecnie dumnie zasiada na półkach sklepowych, zaraz obok cukru buraczanego. To znak, że coraz chętniej sięgamy po tę brązową słodycz. Dlaczego? ... ...
... Desery z galaretki należą do ulubionych potraw dzieci. Możesz w nich przemycić nielubiane przez maluszka owoce i warzywa. Zamiast żelatyny możesz użyć substancji żelującej agar-agar. Poniżej znajdziesz przepisy na galaretki owocowe i warzywne. ...