Prosta HISZPAŃSKA PRZEKĄSKA z kilku ziemniaków, jajek i sera!

Tortilla de patatas, nazywana również tortilla española to tradycyjna hiszpańska potrawa.

Tortilla de patatas, nazywana również tortilla española to tradycyjna hiszpańska potrawa. Może być podawana zarówno na zimno, jak i na ciepło, jako samodzielny posiłek lub w kawałkach jako "tapas". 

Aby ją przygotować, potrzebujesz: 5–6 ziemniaków, cebulę, 5 jajek, 2 łyżek oliwy z oliwek, soli, pieprzu oraz odrobinę żółtego sera.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Ile naprawdę ZARABIAJĄ polscy KSIĘŻA? Lubiany czy znienawidzony? Po ponad 130. dniach przyznał, jak wygląda jego prezydentura Oczyszczają organizm z toksyn, wspomagają leczenie RAKA. Zastąpią tradycyjną medycynę? Jakie PRAWA ma kobieta wracająca do pracy po URODZENIU DZIECKA? Julita SCHUDŁA… 65 kilogramów! Co by było, gdyby kobiety MÓWIŁY, CO MYŚLĄ? Zakonnik uczy internautów, jak zrobić CROISSANTY Jak radzić sobie z bólem pleców W CIĄŻY? Proste ćwiczenia przyniosą ulgę Teraz zwrot zakupionego towaru jest łatwiejszy. Wystarczy znać przepisy Anna Mucha wystąpiła w POLSKIM HORRORZE! Nie podawaj dziecku tych produktów. Szkodzą zdrowiu, a maluch szybko straci energię OŚWIADCZYŁ się jej na wizji. Prezenterkę PONIOSŁY EMOCJE