Prosta HISZPAŃSKA PRZEKĄSKA z kilku ziemniaków, jajek i sera!

Tortilla de patatas, nazywana również tortilla española to tradycyjna hiszpańska potrawa.

Tortilla de patatas, nazywana również tortilla española to tradycyjna hiszpańska potrawa. Może być podawana zarówno na zimno, jak i na ciepło, jako samodzielny posiłek lub w kawałkach jako "tapas". 

Aby ją przygotować, potrzebujesz: 5–6 ziemniaków, cebulę, 5 jajek, 2 łyżek oliwy z oliwek, soli, pieprzu oraz odrobinę żółtego sera.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Co zużywa najwięcej PRĄDU W DOMU? Polacy nie mają pojęcia Jakie ZWIERZĘ dla ALERGIKA? Polacy 7. NAJBARDZIEJ OTYŁYM narodem Europy. Nie potrafimy się odchudzać? BANANOWA przekąska dla dbających o linię Rewolucja w leczeniu. WADY GENETYCZNE można wykryć już u zarodka Przez te błędy latem świeci nam się cera. Zobacz, jak utrwalić nawet mocny makijaż Jeff poddał się DEPILACJI woskiem dla... dobra nauki Oto, co dzieje się w płucach palacza! Eksperyment fizyka i... Marcina Prokopa Czym zastąpić cukier, by NIE PRZYTYĆ po świętach? Ameryka ją znienawidziła. Co stało się z "matką chrzestną ateizmu"? Jak szybko nauczyć się JĘZYKÓW OBCYCH? Szkolne metody są nieskuteczne OŚWIADCZYŁ się jej na wizji. Prezenterkę PONIOSŁY EMOCJE