Stop białej słodyczy!

... , takie jak: dwutlenek siarki, kwas fosforowy czy kwas mrówkowy. Ważna dla wegetarian może być informacja, że do oczyszczania konwencjonalnego rafinowanego cukru używa się… ości pstrąga. Niektórzy producenci ...

dawno temu

Mina Nerona czyli: czy też budzisz się w matriksie?

... lub wyssać pieczonego kurczaka do ostatniej kosteczki. Nie pogardzę jesiotrem ani pstrągiem. Pod jednym warunkiem. Wezmę go prosto z niedźwiedzich łap. Nie chcę myśleć, za co moi rodzice bulili ...

dawno temu

Zjadają czyjeś ciało

... , ale nie zamierzam się nikomu tłumaczyć. Bardzo lubię tatara ze świeżej, surowej wołowiny i proszę mi wierzyć, nie jestem wampirem (śmiech). Wierzę, że kiedy nachodzi mnie ochota na takie mięso, mojemu ...

dawno temu

Smutni turyści

... im cokolwiek do zaoferowania? Siedziałam kiedyś ze znajomym anglofilem w piątkowy wieczór w jednym z barów w centrum Warszawy. Piliśmy troszkę wódeczki i jedliśmy najlepszego w mieście tatara ...

dawno temu

Jeść to, co praprzodkowie

... spożywać wołowinę i baraninę oraz owoce morza i ryby; okonie, dorsze, jesiotry, halibuty, pstrągi tęczowe. Z warzyw najbardziej wskazane są: brokuły, cebula czerwona, papryka, czosnek, karczoch ...

dawno temu

Jeść to, co praprzodkowie

... , powinni spożywać wołowinę i baraninę oraz owoce morza i ryby; okonie, dorsze, jesiotry, halibuty, pstrągi tęczowe. Z warzyw najbardziej wskazane są: brokuły, cebula czerwona, papryka, czosnek, karczoch ...

dawno temu

Co do herbaty

... do pstrąga, piersi indyczych i do szaszłyków z kurczaka. Ma właściwości lecznicze, ale nie można przesadzać z dodawaniem jej do potraw. Jest wyjątkowo aromatyczna. Wrzucona do herbaty pomaga ...

dawno temu

Wygraj z PMS i bolesną miesiączką

... , bo są bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe. Jeśli nie jesteś zwolenniczką makreli, łososia, pstrąga lub śledzia, możesz po prostu łykać tran w kapsułkach. Zawarte w nim kwasy omega – 3 złagodzą nieprzyjemne ...

dawno temu

Naśladują i oceniają

... , przystopowali, ale kiedyś było to nie do zniesienia. Zmuszali mnie do jedzenia pietruszki, tatara, śledzi, czerniny i szpinaku, których szczerze nie znosiłam. Namawiali mnie do chodzenia do kościoła, a ja ...

dawno temu

Dieta odmładzająca

... cielęcej wątróbki, cienka kromka razowego chleba, pieczone jabłko, filiżanka czarnej kawy. Podwieczorek: szklanka soku jarzynowego z drożdżami piwnymi. Kolacja: 125 g tatara przyprawionego drobno ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Karp i slow food idą w parze!

... Karp jest tłusty i niezdrowy? To mit Karp zaliczany jest do ryb średnio tłustych, czyli takich, które zawierają od 2 do 7% tłuszczu. Znajduje się w tej samej grupie co sum, pstrąg i tuńczyk ...

dawno temu

Kompleksowe oczyszczanie

... . Za kilka dni twoja skóra będzie gładsza i przestanie się świecić. Ugotuj obiad: Na grillu lub w piekarniku ułóż pstrąga owiniętego w folię, skropionego wcześniej sokiem z cytryny i posypanego ziołami ...

dawno temu

Komosa ryżowa

... , • 20 g mąki pszennej, • 250 ml mleka, • 80 g pstrąga, • 40 g szpinaku, • 2 szparagi, • 2 posiekane papryczki chili. Przygotowanie: Komosę ryżową gotujemy w garnuszku przez 12 minut. Odsączamy ją ... rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i podsmażamy ...