Zatrucie Salmonellą

... noże i deski wrzątkiem. Bakterie Salmonella giną w wysokiej temperaturze.Nie zamrażaj produktów, które już raz się rozmroziły.  Salmonella wprawdzie ginie w niskiej temperaturze, ale raz wytworzone ...

dawno temu

Późna ciąża

... , kiedy w ogóle nie dochodzi do jajeczkowania. Bywa i tak, że zapłodnione jajeczko obumiera, ze względu na jego niską jakość. Tak wczesnego poronienia możesz nawet nie wykryć, gdy miesiączka spóźni się zaledwie ...

dawno temu

Torbiele. Czy są groźne?

... z hormonami żeńskimi i cyklem miesiączkowym. W prawidłowym cyklu jajeczko dojrzewa w pęcherzyku Graffa, który potem pęka i je uwalnia. Torbiel może powstać, gdy pęcherzyk nie pęknie, tylko wypełni ...

dawno temu

Niepłodność dotyka już co piątej pary

... , ale nie pękają i nie uwalniają jajeczka do jajowodu. Pęcherzyki obumierają w jajniku zmieniając się w torbielki i stopniowo wypełniają jego wnętrze. Objawami PCO są rzadkie, nieregularne miesiączki ...

dawno temu

Warzywa – istotny element diety

... rozwiązaniem są mrożonki warzywne, ponieważ zamrażanie nie powoduje właściwie utraty wartości odżywczych i smakowych. Osoby o wrażliwych żołądkach powinny natomiast ograniczać w diecie warzywa marynowane ...

dawno temu

Nie tylko na przeziębienie

... . Najwięcej kwasu askorbinowego znajduje się w owocach i warzywach świeżych, nieprzetworzonych. Witamina jest bardzo wrażliwa na temperaturę, jej zawartość obniża długie gotowanie, zamrażanie, długie ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

LG V+ - ciche, oszczędne, nowoczesne rozwiązania

... . Możemy dowolnie ustawiać temperaturę, ekspresowo rozmrażać i zamrażać. A dzięki funkcji Smart Diagnosis w pełni monitorować wszystkie kluczowe elementy urządzenia. Przydałoby się coś takiego ...

dawno temu

Nie wyrzucaj!

... i transportowania żywności jest ogromna – nie można zapominać o energii zużywanej na transport żywności do domu, przechowywanie jej – chłodzenie lub zamrażanie, wreszcie – gotowanie, smażenie ...

dawno temu

Facet - istota nieskomplikowana

... , komentarz zapewne był taki: Ciąża rozwija się prawidłowo, szczęśliwe jajeczko wyszło z lewego jajnika. Innym razem na recepcji pojawił się pan w średnim wieku i zapytał wręcz błagającym głosem ...

dawno temu

Smoczy owoc i pikiel z węża

... – Może masz ochotę na jajeczko? – zapytałam Połówka, kiedy przechadzaliśmy się po jednym z wietnamskich targowisk. Obok nas kilku mężczyzn przycupnęło na miniaturowych plastikowych stołeczkach ...

dawno temu

Lekarstwo z pępowiny

... , gdzie jest badana i oczyszczana, a następnie zamrażana w specjalnym zbiorniku kriogenicznym i przechowywana w ciekłym azocie w temperaturze -195 stopni. W ten sposób może być przechowywana przez lata ...

dawno temu

Najlepsze przepisy z mango w roli głównej!

... i usunąć pestki. Miąższ zmiksować ze skórką pomarańczową, wlać Campari oraz likier pomarańczowy i jeszcze raz zmiksować. Sorbet przelać do metalowego pojemnika i zamrażać 3-4 godz. Podawać w pucharkach, udekorowany cząstkami mango. Smacznie i ...

dawno temu

Witamina C - nie tylko na przeziębienie

... i owoce tracą duże jej ilości podczas wszelkiej obróbki - gotowania, zamrażania, konserwowania, a nawet gdy są zbyt długo przechowywane. Nadmiar witaminy C nie jest toksyczny, ponieważ jest ona ...

dawno temu

Gdy życie pisze scenariusz...

... żadnych nieprawidłowości: jajowody drożne, jajeczka perfekt, żadnych infekcji w przeszłości. Fakt, że była po trzydziestce, ale nadrabiała zdrowym trybem życia. Lekarz nie dawał za wygraną, starając ...

dawno temu

Co jeść, żeby zajść w ciążę?

... zwaną bromeliną, która działa przeciwzapalnie i pomaga zagnieździć się jajeczku. W fazie lutealnej należy jeść jak najwięcej ciepłych posiłków – wysoka temperatura pomaga utrzymać ciążę. Warto ...

dawno temu

Silna grupa B

... . Zapobiega przemęczeniu, sztywności stawów i skurczom. Powszechnie występuje w wielu pokarmach, ale łatwo ulega zniszczeniu podczas obróbki – mielenia, smażenia, pieczenia, zamrażania. Dodatkowo ...