Jak wybrać DOBRY NÓŻ? Pamietaj, by nie myć go w zmywarce

Jeśli chcemy, by służył nam na lata, najlepiej wybrać ten ze stali kutej.

Wybór noża to nie taka prosta sprawa. Jeśli chcemy, by służył nam przez lata, najlepiej wybrać ten ze stali kutej. Poznamy go po rączce, która wraz z nożem tworzy jedną całość. Jednak na początek dobrym wyborem będzie nóż walcowany. Jego rączka zazwyczaj jest plastikowa, nałożona na bolec. Plusem noża walcowanego jest łatwość ostrzenia. Nie należy go jednak myć w zmywarce, ponieważ wysoka temperatura tępi ostrze.

Pamiętajmy, że każdy nóż wymaga odpowiedniej konserwacji. Po każdym myciu powinniśmy pocierać go ściereczką namoczoną w oliwie. Warto też, by nóż, który posiadamy w kuchni, miał jednego użytkownika. Zobaczcie dlaczego.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shuterstock

Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Joanna Krupa śpiewa piosenkę Justina Biebera! Udany playback? Internauci oszaleli na punkcie małej tancerki. Rusza się jak prawdziwa diwa Rady dziadka, jak być ZDROWYM W ZIMIE Szkolny poziom jej nie odpowiadał. Uczy dzieci w domu, a efekt jest zdumiewający SZYMON MAJEWSKI parodiuje teledysk Nataszy Urbańskiej! Latem nakładasz krem z filtrem. A co z WITAMINĄ D? PORÓD będzie łatwiejszy, a seks przyjemniejszy. Wystarczą 3 kwadranse w tygodniu Nastolatka ZABIJA ZWIERZĘTA i chwali się tym na Facebooku WALKA Dody i Agnieszki Szulim w parodii Majewskiego! Skarżysz się na BÓL PLECÓW? Na dłuższą metę odpoczynek nie wystarczy Odchudzasz się, ale nie chudniesz? Powodem mogą być utajone choroby Co piąty turysta wraca z egzotyczną chorobą. "To personel przenosi choroby"