Takiej SZYNKI nie kupuj w żadnym wypadku. Zwróć uwagę na kolor i skórkę

Podstawowym składem dobrej szynki powinny być: mięso sól i przyprawy.

Podstawowym składem dobrej szynki powinny być: mięso, sól i przyprawy. Zawartość wody nie może przekraczać 2 proc. Im więcej dodatków, tym mniej zdrowa jest wędlina. Unikajmy szynki, w której plastrach widać dużo wolnej przestrzeni. W takim produkcie możemy spodziewać się znacznej ilości wody lub żelatyny.

Szynka po przekrojeniu musi być wilgotna, ale nie błyszcząca, zaś jej skórka powinna brudzić palce. Oznacza to, że mięso było wędzone, nie zaś farbowane. Im szynka jest bardziej różowa, tym naturalniejszy jest jej skład.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Najbardziej wzruszający filmik sieci. Żołnierze wracają DO DOMU! Taylor Swift odwiedziła CHORE DZIECI w szpitalu! Dziarski staruszek odkrywa INTERNET. Bezcenna reakcja na komentarze na Facebooku Najlepszy sposób KROJENIA CEBULI według Gordona Ramseya Komosa ryżowa i amarantus, czyli pseudozboża MAJEWSKI parodiuje "Filiżankę" Michała Wiśniewskiego Drewniana deska działa antybakteryjnie. Ale nie możesz jej moczyć i myć w zmywarce Jak było naprawdę? HISTORIE KOBIET kontra rzeczywistość Mirranda Kerr jako samuraj. Ta sesja WYWOŁAŁA SKANDAL! Tatuował ją BYŁY chłopak. Tego nie przewidziała... Zapytano Polki, czy sądzą, że są piękne. Jakie były odpowiedzi? Prosty przepis na efektowny deser z TAPIOKI i MUSU Z MANGO