Sałatka z tortellini

... i polanie całości sosem serowym (wystarczy podgrzać serki topione, np. masdamer). Tortellini ze szpinakiem można wymieszać z kawałkami podsmażonej piersi kurczaka, żółtym serem, pieczarkami i mieszanką sałat. Sos majonezowy łatwo zastąpić ...

dawno temu

Amarantus - sięgnij po zdrowie

... (czyli prażone nasiona amarantusa). Polecam dodawanie łyżeczki amarantusa do zup, sosów, dipów, ciast, przynajmniej raz na tydzień. Niewielki dodatek nie zmieni smaku potraw, a poprawi jakość wypieków ...

dawno temu

Hummus - przepis z przyprawami Kamis Specialite

... Syrii. Jego smak był jednym z niezliczonych kulinarnych zaskoczeń. W kulturze zachodniej traktowany jako imprezowy dip, na Bliskim Wschodzie jest na stole równie powszechny jak nasza żurawina ...

dawno temu

Zima bez grypy

... . Może to być masło czosnkowe, dip czosnkowy lub po prostu sprasowany ząbek czosnku dodawany jako przyprawa do mięsa. Warto odstawić wszelkie używki, które jedynie obniżają naszą odporność. Dzieje ...

dawno temu

Wielkanocne smakołyki i ich kaloryczność, czyli jak odchudzić święta?

... do dipów i sosów) to ok. 23 kcal. Czy wobec tego, dbając o szczupłą sylwetkę, warto zdecydować się na majonez? Dla osób, które nie potrafią zrezygnować z jego smaku, polecałabym raczej wykorzystać ...

dawno temu

Dieta na dobry nastrój

... brązowy Surówka – szklanka białej kapusty, 1 marchew, sok z cytryny, łyżeczka oleju słonecznikowego Podwieczorek Słupki marchewki (2 sztuki) i ogórka (1 sztuka) z dipem jogurtowo-ziołowym (pół małego ...

dawno temu

Dieta po swojemu

... dipy z kawałkami selera naciowego. Jadłam mniej niż zwykle. Ponieważ ilość czasami nie była zadowalająca, poprawiałam sobie humor, pakując jedzenie w piękne pudełka. Estetyka życia jest dla mnie ważna ...

dawno temu

Kuchnia polska bez pszenicy? To możliwe!

... makaron, ryż albo kaszę z warzywami i smażonym tofu. Owsiankę (bezglutenową), gryczankę, jaglankę lub ryżankę z owocami. Nawet solidny kawałek ciasta, np. marchewkowego lub buraczkowego, może posłużyć ...