Rozgrzewa, dodaje pikanterii. Pieprz – niezastąpiony do przyprawiania mięs, zup, marynat, ale także jako zwieńczenie zwykłej kanapki z pomidorem. Pieprzną nutkę można spotkać nawet w deserach... CZYTAJ WIĘCEJ
Produkty, które naturalnie zawierają cukry, a więc owoce, warzywa i produkty zbożowe, powinny być obecne w diecie, ponieważ dostarczają wiele cennych składników mineralnych, witamin i błonnika pokarmowego. CZYTAJ WIĘCEJ
Każdy wie, że aby zachować zdrowie i urodę, ważne jest picie odpowiedniej ilości płynu. Jednak istotne jest również to, co i kiedy pijemy. CZYTAJ WIĘCEJ
Nowelizacja ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia nakazuje, by z półek zniknęły chipsy, słodkie i gazowane napoje, drożdżówki, batoniki czy kanapki z majonezem. CZYTAJ WIĘCEJ
Pozwala nam to określić, czy organizm jest zakwaszony, ma odpowiedni poziom wolnych rodników, nie jest obciążony toksynami, pasożytami czy grzybami. CZYTAJ WIĘCEJ